Garajās brīvdienās avārijās gājuši bojā seši cilvēki 13

 
Nozare.lv | 29.decembris 2014 11:27

Piecās aizvadītajās brīvdienās avārijās gājuši bojā seši cilvēki, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija no Valsts policijas.

Kopumā no 24. līdz 28.decembrim Latvijā reģistrēti 272 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 24 cilvēki.

Par braukšanu reibumā aizturēti 48 vadītāji, bet par ātruma pārkāpšanu noformēts 781 administratīvā pārkāpuma protokols.

Pēdējā letālā avārija notikusi svētdien, kad Siguldas novadā autobuss uzbrauca 1982.gadā dzimušam velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā nomira. Velosipēdistam nebija atstarojošās vestes.

 
Visi komentāri
 
LMT 29.decembris 2014 14:44
0 3 Atbildēt

Toties CSDD man atsūtīja pantiņu un smuku bildīti! Tas nekas, ka pilni ceļi ar līķiem...

GB12 29.decembris 2014 17:36
0 2 Atbildēt

Labāk lai sūta nesmuku bildīti?

Ēriks 29.decembris 2014 14:54
1 0 Atbildēt

Un bildīte pie raksta īsti atbilst tēmai:(

iAuto 29.decembris 2014 15:08
0 55 Atbildēt

lai arī svētkos neaizmirstam par drošību

Vernons 29.decembris 2014 16:13
0 0 Atbildēt

Velosipēdam bija jābūt sarkanam lukturim aizmugurē, CSN 223. punkts! Un neviss kaut kādam, bet 254. punktā minētiem nosacījumiem! Autobusa Setra vadītājam bija liegta iespēja pamanīt šķērsli CSN 113. punkta izpratnē un to apbraukt. Velosipēdists vispirms atsitās un tad viņu pamanīja. Lai kaut kas būtu pamanāms ir jārada apstākļi, bet par apstākļu radīšanu principā aizmirstam! CSN 10. punkts uzliek par pienākumu katram uz ceļa rīkoties TĀ, lai šādas sadursmes nenotiktu!

Tātad KATRAM, priekšā esošam, satiksmes dalībniekam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, ir jāgarantē drosība, sev un citiem. Autobusa vadītājam, bija ir un būs tiesības paļauties, kad neviens no mums neatkāpsies no šo Noteikumu pildīšanas, ne tik cik melns aiz naga. Parējiem, vēl dzīviem esost, vēlu veiksmi izdzīvot!

Zaiga 29.decembris 2014 20:28
2 2 Atbildēt

Vernon šoreiz tā viss nebija. Nožēlojami, ka ziņas publicē tik nepilnīgas - redz neesot veste bijusi... bet tas, ka cilvēks brauca ar pilnīgi jaunu velosipēdu, kas bija aprīkots ar degošiem uguņiem, turklāt mirgojošu gaismiņu aizmugurē, tiek noklusēts! Plus vēl tas, ka mugurā bija virsjaka, kurai visa aizmugure ir atstarojoša - ekvivalents vestei - arī tiek noklusēts.

Šim gadījumam ir liecinieki - velosipēdam, kas brauca gar pašu ceļa malu pirms liktenīgā autobusa garām pabrauca divas vieglās automašīnas, kas varēs apliecināt gan to, ka tam bija aizmugures uguņi, gan ka velosipēds brauca gar malu, pretēji autobusa vadītājam teiktajam, ka velosipēds uzradies no nekurienes ceļa vidū. Un kādam jābūt autobusa ātrumam, lai īsi pēc apdzīvotas vietas beigām aizsviestu velosipēdistu pa gaisu veselus 46 metrus? Vai tas izskatās pēc atbilstoša ātruma tumšajā dienas laikā?

Ja vien netiks iesaistītas mūsu uzpērkamās tiesas un iespaidoti liecinieki, tad šim tavam kolēģim vieta aiz restēm ir garantēta.

Vernons 30.decembris 2014 9:17
0 0 Atbildēt

Publikācijai presē nav Likuma spēks! Par atbilstošu ātrumu un garantētam restēm ne mums ar Tevi spriest!

Konflikts pastāv starp ātri un lēni braucošiem, neatkarīgi no tā velosipēds vai auto, zirga pajūgs vai gājējs. Bet CSN paredz katram uz ceļa rīkoties TĀ, lai šāda situācija neiestātos. Ar Likumu būtu aizliedzama pārvietašanās, pa šo ceļu, ar velosipēdu, kad ir sniegs!

Neviens braucējs tīšām otram virsū nebrauks, bet katram priekšā esošam ar savu rīcību derētu padomāt par savu drošību. Tādi ir šie ceļu satiksmes Noteikumi.

Par pērkamu tiesu Tu runā kā "lietpratēja", tas godu nedara.

Pārējiem, vēl dzīviem esot, šim gadījumam ir jabūt kā mācībai! Vēlu visiem veiksmi Jaunaja gadā!

Vernons 29.decembris 2014 16:14
0 0 Atbildēt

Vai velosipedists nav arī gājējs? Varbūt kā gājējam arī derētu būt redzamam! CSN 19. punkts!

Zinu vairāk 29.decembris 2014 16:45
3 4 Atbildēt

Konkrētajam velobraucējam BIJA darba apģērbā iestrādāti atstarotāji, kas gandrīz līdzvērtīgi vestei. Un brauca viņš pa ceļa malu nevis vidu, nebija arī iereibis. Konkrētā vieta ir pie krodziņa Bucefāls, kas ir īsi pirms zīmes Siguldas beigas. Gan jau autobusa vadītājs bija aizņemts ar biļešu pārdošanu/ atlikuma izsniegšanu tikko Institūta pieturā uzņemtajiem pasažieriem, un neveltīja ceļam pienācīgu uzmanību. Visticamāk vainīgais ir šī reisa vadītājs (izbrauc no Institūta 20:44)

7968 Rīga - Vecpiebalga - Madona

Norma - A SIA

Un vēl 29.decembris 2014 16:46
3 2 Atbildēt

No delfi.lv

Marco

29.12.2014 14:28

Vakar braucot garām piestāju!

Uzzinot, ka ĀTRĀS MEDICINĪSKĀS PALĪDZĪBAS auto brauc 45 minūtes uz šo konkrēto notikuma vietu no izsauksānas brīža !!! Tas ir normāli??? kad es piestāju, lai palīdzētu, jo nezināju cik ilgu laiku atpakaļ tas noticis, beigās uzzinot ka vīrietis zaudēja samaņu 10 minūtes pirms manas piebraukšanas un ātrā palīdzība vēl nebija atbraukusi...tā vēl brauca bija ceļā ar visu CP. 40 minūtes??????? VNK AHU*** Vai man liekās vai vīrietis šajā augsumā ve'lpēc avarījas brīža apmēram vismaz 15min bija pie dzīvības????

ši vienadzība!!!!

Dadzis 30.decembris 2014 2:05
0 1 Atbildēt

Bieži braucu ar velosipēdu, kā arī 10.gadus vadu vieglo auto.

Šādos gadījumos nostāšos velosipēda vadītāja pusē, ja:

1)velosipēdists nav lietojis alkoholu.

2)ja ir lietotas gaismas un atstarojošie elementi.

Jo velobraucēji ir visneaizsargātākie uz ceļa!!!

P.S. Autobusa vadītājam pārdodot biļetes ir jāstāv pieturā, nevis jābrauc pa ceļu.

rudens68 30.decembris 2014 7:59
1 1 Atbildēt

Pats daudz braucu ar velo , pa šoseju mīt nemīlu . Lai cik pamanāms velo būtu , tāpat intensīvā satiksmē , biezā mainīgu starmešu jūklī kaut īslaicīgi ķūst nemanāms . Nenovērtē gabarītus , ātrumu , trajektoriju

Savādāk uz šosejas ar samērā mazu intensitāti .

rudens68 30.decembris 2014 8:02
0 1 Atbildēt

Un vēl

tā vēl brauca bija ceļā ar visu CP. 40 minūtes??????? V

............

Gan jau kādam bija temperatūra 37 , 1 vai 3 mēnešus kasās kalā ..tur tie ātrie bij aizskrējuši .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti