Apvidus automašīna Rīgā uz gājēju pārejas notriec sievieti 2

 
Nozare.lv | 20.janvāris 2015 7:33

Vakar Rīgā uz gājēju pārejas apvidus automašīna notrieca kādu 53 gadus vecu sievieti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Lielirbes ielā 1985.gadā dzimusi sieviete, vadot apvidus automašīnu "Jeep Grand Cherokee", uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca 1962.gadā dzimušu sievieti, kura ar traumām nogādāta slimnīcā.

Ogrē, Rīgas ielā, 1965.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Renault", nobrauca no ceļa un apgāzās. Avārijā cieta transportlīdzekļa vadītājs, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

LETA jau ziņoja, ka Valmierā, Rīgas un Andreja Upīša ielas krustojumā, 1954.gadā dzimis vīrietis, vadot autobusu, notrieca gājēju, 1958.gadā dzimušu vīrieti, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā nomira. Slimnīcā ar traumām nogādāta autobusa pasažiere, 1948.gadā dzimusi sieviete, kura negadījuma brīdī nokrita.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki un viens cilvēks gājis bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 24 avārijas, kurās cietuši trīs cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturējuši deviņus autovadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniegusi atļauto normu. Rīgas reģionā aizturēti pieci iereibuši autovadītāji.

 
Visi komentāri
 
Vernons 20.janvāris 2015 12:13
3 0 Atbildēt

Šis no TVNET.LV izcili atbilst sodienas situacijai! Visu cieņu autoram!

replika virsrakstam

2015. g. 16. janvārī 19:37

Ievadam. Kam bērni gājuši vai iet bērnu dārzā labi zina, ka pirmo svešo lamu vārdu atnes tieši no turienes. Tātad sliktais pielīp ātrāk, nekā tas labais ko mācam. Atcerēsimies šo lietu, noderēs.

Tagad par realitāti. Šī gadsimta sākumā aktivizējās "sociālā kampaņa", kuras mērķis bija akcentēt gājēju tiesības. Tiesa gan, par pienākumiem līdzsvaram neviens nerunāja. Paskatoties "mātē googlē" var atrast kā autorus un iniciatorus, tā idejas pārtvērējus un līdzskrējējus. Turpat noteikti var atrast tās mērķus (vismaz oficiālos). Būtība: akcentēt gājēju tiesības, kas izpaudās kā iedrošināšana kāpt uz gājēju pārejas jebkurā brīdi, neskatoties pa labi vai kreisi, mašīnai noteikti jānobremzē, vainīgs uzbraukumā gājējam būs šoferis, tev būs taisnība ja uzbrauks, viņš ir lielāks un viņam jāsargā mazākais, vājākais, ............ u.t.t. un tādā garā. Vienīgi piemirsa pateikt, kur gājējam likt savu "taisnību", ja nonāks kapos. Par pienākumiem jau teicu. Kas notika? Daļa cilvēku to saprata burtiski, un sāka "lekt" uz gājēju pārejas jebkurā situācijā. Šeit domāju tos, kas iet uz gājēju pārejas un neskatās ne pa labi, ne pa kreisi(atceramies sākumu par bērnu dārzu). Tā rezultātā "gribēja kā lābāk, sanāca kā vienmēr". Daļai tautas tika izjaukts dabīgais pašsaglabāšanās instinkts, kad mazākais uzmanās no lielākā un par savu veselību pirmām kārtām rūpējās pats, nevis novirza atbildību citam. Par "sociālās kampaņas " autoriem, idejiskajiem tēviem tagad neviens nerunā, kur nu vēl sauc pie kaut kādas atbildības. Vismaz morālās. Taču deformēta vesela sabiedrības daļa, vesela paaudze.

Sabiedrības daļa gāja tālāk un attīstīja "atbildības uzvelšanu" par sekām jau daudz plašākā izpratnē.Iešana pār brauktuvi jebkurā vietā (Medemciems), iešana bez atstarotājiem gar brauktuvi, stāvēšana tuvu brauktuvei, ........ ( atkal atceramies bērnudārzu). Kur "sociālās"kampaņas" atbildība? Viņas nav. Tās autori klusē un cer ka neviens neko neatcerēsies par viņiem.Tā vietā meklē tradicionāli "vainīgos" : valsts, ceļu policija, pašvaldība, ceļu uzturētāji, vietēj'ā policija, pašvaldība, .......... .

Aicinu gājējus atcerēties: padomājiet par pašsaglabāšanās instinktu. Sāciet ar sevi. Tieši jūs esat vājākie, mazāk aizsargātie, ievainojamākie. Cietīsiet tieši jūs. Kur liksiet pēc tam "taisnību", to nezinu. Par to uzjautājiet tiem , kas šo taisnību saņēmuši, spēj runāt un noteikti par to dariet zināmu citiem.

Lai Jums izdodas palikt dzīviem un vesaliem!!!!!

LMT 20.janvāris 2015 12:51
0 0 Atbildēt

CSDD darboņi jau sāk spicēt ausis, drīz būs CS drošības padomes sēde...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti