Divu velosipēdistu sadursme (+ video) 15

 
iAuto.lv | 20.aprīlis 2016 16:50

Ieraugot viens otru, divi velobraucēji samulst un nespēj izmainīties bez sadursmes.

 
Visi komentāri
 
Vello 20.aprīlis 2016 19:22
10 0 Atbildēt

kuram te bija jāgarantē?

vilx 20.aprīlis 2016 21:34
0 0 Atbildēt

izskatās, ka normāli nogrieza ceļu..

dArtanjans 20.aprīlis 2016 21:40
3 1 Atbildēt

Lai man piedod CSDD,bet viņu jaunie noteikumi tika izveidoti,lai izslēgtu šāda tipa negadījumus.Nav ko sodīt.Tagad ir iespēja no autovadītājiem iekasēt sodus,kādu atstāt bez vākiem,kādu iebāzt kutuzkā.Un protams,strīdus gadījumā ar darbu nodrošināt datorizmeklētājus,jo autovadītājs NEDRĪKST būt nevainīgs.Viņam ir jānositās pašam.lai vainīgais gājējs,velosipēdists neskarti varētu papist vītni,bet musori protokolā iecept-Neprata braukt(AV)

Vernons 20.aprīlis 2016 22:04
1 37 Atbildēt

Anarhiju starp braucējiem kultivē CSDD. Policija, vai ceļu policija, konkrēti Krapša kungs ir ķīlnieks bez mugurkaula, jo pietrūkst pieredze savas jaunības dēļ, pateikt tādu Likumu nav iespējams uzraudzīt. CSN ir ar "caurumiem", kurus nevēlas labot CSDD! Velo celiņi Rīgā apsveicama lieta, bet to ierīkošana neatbilst CSN prasībām!

"Mazāk aizsargātie" saskrējās, jo viens no viņiem neuzskatīja par savu pienākumu vadīt savu vello tuvāk labai malai braukšanas virzienā!

CRDI 21.aprīlis 2016 9:04
11 0 Atbildēt

Tava sazvērestības teorija netur kritiku.... Kādēļ vaino tikai CSDD? Kā tad paliek ar masoniem, iluminātiem utt.? Jo redzi CSN ir MK noteikumi, kuri izskaidro Ceļu satiksmes likuma piemērošanu dzīvē, Ceļu satiksmes likums savukārt ir balstīts uz Vīnes konvenciju par ceļu satiksmi.... Tā kā CSDD "tut ņe pričom" :)

Anarhiju uz ceļa rada vernoni un tamlīdzīgi tipāži, kuriem pietrūkst prāta spēju izlasīt un, pats galvenais, IZPRAST CSN. Tā vietā tādi izdomā savas teorijas par "priekšā esošiem", par bremžu signāllukturu juridiskiem statusiem, par gājēju beztiesīgumu ceļu satiksmē, par juridiski pareizām sasišanām un uzbraukšanām utt. utjpr.

Ja jau reiz esi tāds viedais par ceļu satiksmi, tad kādēļ tevi neaicina uz Satiksmes drošības padomi? Kādēļ tevi kā ekspertu neaicina pie CSN izstrādes un uzlabošanas? Ja neaicina, tad lūdzu, ir " manabalss.lv", kur vari bīdīt savas spalvainās idejas uz ieviešanu dzīvē....

Vernons 21.aprīlis 2016 10:31
0 2 Atbildēt

70. Pirms nogriešanās pa labi, pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā transportlīdzekļa vadītājam uz bezsliežu transportlīdzekļiem paredzētās brauktuves laikus jāieņem attiecīgs malējais stāvoklis, kas paredzēts braukšanai attiecīgajā virzienā, izņemot gadījumus, ja jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku (409. ceļa zīme). Mopēdu vadītājiem nogriešanās pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā ārpus apdzīvotām vietām atļauta arī no brauktuves labās malas, dodot ceļu tajā pašā un pretējā virzienā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Cik velosipēdisti ir jānobrauc, lai velo joslas apzīmējumu pārtaisītu atbilstoši šim punktam?

CRDI 21.aprīlis 2016 11:26
3 0 Atbildēt

Buezpiengalva, kāds sakars šim punktam ar doto situāciju, te neviens pa kreisi negriezās....

Un šis punkts nav attiecināms uz velosipēdistiem.... Tiem ir atsevišķa sadaļa CSN, kurā ir aprakstīts, kā jānogriežas pa kreisi, un velo infrastruktūra ir atbilstoša attiecīgajiem CSN punktiem. Un patīk tev tas vai nē, tev ir jāņem vērā velobraucēju priekšrocības, ja viņiem tādas ir paredzētas iekš CSN....

CRDI 21.aprīlis 2016 9:46
13 0 Atbildēt

Un par to vadīšanu tuvāk labajai malai.... :) Kur tad paliek teorija par "pabiedēšanu" un braukšanu pa viduslīniju? Ja neatceries, tad pie video par DAF "profesionāli", sarkano škodu un SAAB tika tautai priekšā nesta šī grandiozā ideja.... :)

Vai šāda "pabiedēšana" un braukšana pa viduslīniju ir atļauta tikai lielgabarīta braucamajiem? Ja jā, tad kāpēc, un kādēļ to nevar attiecināt uz vellapēdistiem?

Vernons 21.aprīlis 2016 10:43
0 2 Atbildēt

Pirms sāc spērgāt iemācies reāli vadīt 40 tonnīgu smago!

Es paskatījos, kas ietilpst tajā kustības drošības padomē, atvaino, bet paši nekompetentākie pilsoņi ir šajā komisijā!

Tur nav neviena profesionāla auto vadītāja!

Tas radījis situāciju, kad nav vairs kur apstāties atpūta smagajiem! Visas autobusu pieturas pilnas ar fūrēm!

Pateicoties šādai nekompetentai padomei CSDD var taisīt muļķības! Krapsis ir ķīlnieks situācijai, kuru viņš var ietekmēt. Ceru ka viņš to ietekmēs!

CSN jāsāk rakstīt ar CSN 105. punktu, kur katram uz ceļa ir atvēlēta sava vieta un loma drošai satiksmei. Un tam "priekšā braucošam bremzējot" bija, ir un būs jāgarantē drošība, patīk vai nē! Ceļu satiksmes Likuma 19. pantu būs cieņā un godā turēt visiem, bet CSDD pirmām kārtām!

Mnde 21.aprīlis 2016 10:54
4 0 Atbildēt

Bez šaubām! Mistiskajam "priekšā braucējam" ir jābremzē, lai garantētu drošību sev priekšā un neizturētos virsū šķērslim vai citiem satiksmes dalībniekiem!

Vai jābremzē, ja to prasa CSN aprakstītās ceļa zīmes, prasība dot ceļu, luksofori vai satiksmes regulētāji vai lai droši un/vai drošā ātrumā veiktu CSN aprakstītu manevru un/vai virziena maiņu atbilstoši brauciena mērķim...

Nekādu pārdabisku murgu par ņeķerpilu un izpūtēju ostītāju glābšanu vai savu manevru pakārtošanu kretīniem CSN nevar atrast pat ar lupu!

Vernons 21.aprīlis 2016 11:01
0 2 Atbildēt

Kas šajā punktā nav saprotams un izpildāms? Nav piešķirts brīdinājuma zīmes statuss? Nav norma, nav pārkāpuma!

CSN 57. Pirms jebkura manevra – braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u. tml. – transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem. Ja gaismas virzienrādītāju nav vai tie nedarbojas, brīdinājuma signāls jādod ar roku atbilstoši manevram.

Pa mobīlo pļurkstēt varam, ieslēgt virzienrādītāju nevaram! Spogulī palūkoties arī problēma. Komunikācijā ir problēma!!!

CRDI 21.aprīlis 2016 11:33
3 0 Atbildēt

Bet tajā punktā nav nekas teikts par pienākumu pārliecināties vai vernons aizmugurē ievēro distanci saskaņā ar CSN 105. punktu..... vernonam gan ir pienākums ievērot distanci, lai priekšā esošai var izpildīt visas normas un priekšrakstus ko paģēe CSN....

Kā arī CSN nav punkta, kā rīkoties, ja vernons pārkāpj 105. punktu....

Mnde 21.aprīlis 2016 12:23
2 0 Atbildēt

Neviens, absolūti neviens CSN atrakstīts, atļauts un konkrētajā situācijā iespējamais manevrs nebija, nav un nekad netiks uzskatīts par traucējošu!

Vienīgais, kas jāievēro ir secība kā konkrēto situāciju iespējams izbraukt atbilstoši prasībām dot ceļu un tiesībām braukt pirmajam.

Pilnīgi neviens CSN punkts nedod itinnekādas priekšrocības "pakaļā braucējam" attiecībā pret mistisko priekšā esošo"!

"Pakaļā braucējam" būs rēķināties ar CSN UN TIEM, kuri uz ceļa ir patrāpijušies kaut sekundi ātrāk! Nebūs nevienu no sēdošajiem mest ārā no beņķa, pašam tur apsēsties gribas vairāk. Gribēt nav kaitīgi, un tas negarantē dabūšanu...

CRDI 21.aprīlis 2016 11:21
4 0 Atbildēt

Kurā vietā 105. punktā kaut kas ir teikts, par kaut kādu garantēšanu?

Nu bet kādēļ tad neej uz to padomi, man domāt, ka tur būs priecīgi par sabiedrības pārstāvjiem.... Ej stāsti, pierādi savu teoriju pareizību.....

Nu sāc kaut vai šeit.... Ar kuriem Vīnes konvencijas pantiem un punktiem ir noteiktas kaut kādas garantēšanas, juridiskās sasišanas un uzbraukšanas, gājēju beztiesīgums, "priekšā esošā" pienākumi , kuri Latvijas republikas CSN punkti neatbilst Vīnes konvencijai.... Nu uzcep rakstu par LR satiksmes jomas likumu un citu normatīvo aktu neatbilstību Vīnes konvencijai.... Ar konkrētu punktu, pantu, paragrāfu minēšanu.... Lūdzu uz priekšu....

CRDI 21.aprīlis 2016 11:45
3 0 Atbildēt

Tu esi pagātnes palieka.... Man liekas, ka gadus 50 autovadītājus neiedala profesionāļos un amatieros.... Visi kas nokārto eksāmenu CSDD un saņem vadītāja apliecību attiecīgās kategorijas profesionāļi.... ;)

95.kods nekādu īpašu profesionalitāti nedod... Tas ir vajadzīgs tikai ja pārvadāšanai ir komerciāls raksturs... Pašpārvadājumus var veikt beiz tā koda, "hotj" ar belazu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti