Uz Liepājas šosejas autobusam iebraucot grāvī un apgāžoties, cietuši pieci cilvēki (papildināts 16.00) 2

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.janvāris 2019 16:00

Šopēcpusdien, Tukuma novada Džūkstes pagastā, uz šosejas Rīga-Liepāja avarējot autobusam, cietuši pieci cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Transportlīdzeklis pēc plkst.14 pie Pienavas iebraucis grāvī un apgāzies. Sākotnējā informācija liecināja, ka autobusā bijuši apmēram 20 pasažieri, bet nu glābēji precizē, ka tajā atradās 12 pasažieri un autovadītājs. Sietniece skaidroja, ka cietušo traumas nav smagas.

Negadījumā iesaistīts autobuss "Mercedes Benz", kurš ir bijis ceļā no Saldus uz Rīgu. Policija izvērtēs negadījuma apstākļus, taču tiek pieļauts, ka negadījums noticis sliktu laikapstākļu ietekmē. Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, policija aicina autovadītājus izvēlēties drošu ātrumu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA norādīja, ka negadījuma vietā strādā piecas mediķu brigādes, kas sniedz palīdzību pieciem cilvēkiem. Bukša uzsvēra, ka visi cietušie ir stabilā stāvoklī un pie samaņas, kā arī mediķi notikuma vietā turpina darbu.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūra LETA uzzināja, ka autobuss ieslīdējis grāvī un apgāzies uz sāniem. Glābēji pa autobusa priekšējo logu un lūku ir izcēla piecus cietušos, kuri nodoti mediķiem.

Vēl astoņi cilvēki no autobusa izkļuva pašu spēkiem. Viņi tika nogādāti Pienavas bibliotēkā, kur varēja atrasties siltās telpās līdz brīdim, kamēr notikuma vietā ieradās cits autobuss.

Patlaban autoevakuators veic pasākumus, lai autobusu izvilktu no grāvja. Notikuma vietā ir daļēji ierobežota satiksme.

SIA "B-Bus" sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka avarējis "B-Bus" uzņēmumu grupā ietilpstošā SIA "Sabiedriskais autobuss" autobuss. Pasažieri, kuri nebija cietuši, jau pirms kāda laika pārsēdināti citā autobusā, teica Lazdiņa.

Komentējot notikušā cēloņus, viņa norādīja, ka ceļš esot bijis slidens, tāpēc autobuss saslīdēja un spēkrats ieslīdēja grāvī. Sīkāk gan notikušo izmeklē policija.

Saldus autoostas vadītāja Liene Rudzroga aģentūrai LETA apstiprināja, ka uz avārijas vietu norīkots papildus autobuss. Šajā laikā konkrētajā ceļa posmā nav bijis cita pārvadātāja, kas varētu uzņemt avarējušā autobusa pasažierus.

Kā teica Rudzroga, autobusa šoferis pēc avārijas esot stāstījis, ka vējš burtiski autobusu iestūmis grāvī. Arī pašlaik Saldus pusē putina un ir spēcīgs vējš, viņa teica.

Notikuma vietā strādāja divas ugunsdzēsības autocisternas un glābšanas automobilis, piecas Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes, kā arī Valsts policijas brigādes.
 

 
Visi komentāri
 
reku 2.janvāris 2019 22:59
0 0 Atbildēt

Lūdzams autobusa riepas tuvplānā.

Rexx 3.janvāris 2019 18:07
0 0 Atbildēt

Jā jā, šitam busam vajadzēja būt riepâm ar tīģera nagiem. Vajadzēja paredzēt, ka šitā būs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti