Kuldīgas novadā nāvējoši notriekts pa braucamo daļu ejošs vīrietis bez atstarojošiem elementiem 19

 
Nozare.lv | 8.novembris 2020 10:35

Sestdien Kuldīgas novadā nāvējoši notriekts pa ceļa braucamo daļu ejošs vīrietis, kuram pie apģērba nav bijis atstarojošo elementu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Negadījums noticis īsi pēc plkst.18 Kuldīgas novada Rumbas pagastā, uz ceļa Talsi - Stende - Kuldīga. Vīrieti, kurš gājis pa ceļa labo pusi tumšās drēbēs bez atstarojošiem elementiem un bija izgājis uz braucamās daļas, notrieca automašīna "Audi A2". Vīrietis gājis bojā notikuma vietā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 90 ceļu satiksmes negadījumi. Tajos cietuši septiņi cilvēki un viens gājis bojā.

Vairāk nekā puse - 49 - avāriju noticis Rīgas reģionā. Vēl 13 negadījumi bijuši Kurzemē, 12 - Vidzemē, deviņi - Zemgalē, bet septiņi - Latgalē.

Septiņās sadursmēs cietuši septiņi cilvēki - pa trim Rīgas un Kurzemes reģionā, kā arī viens Latgalē. Lielākā daļa no cietušajiem ir gājēji un velosipēdisti, attiecīgi trīs un viens.
 

 
Visi komentāri
 
Vernons 8.novembris 2020 12:26
2 5 Atbildēt

Cik reāli maksā izdzīvot uz ceļa?

650 8.novembris 2020 12:30
2 0 Atbildēt

Ziņkāres vadīts, ieslēdzu gugelmapsu.Jā.Tur ir 19tā gada augusta streetviews.Nez kā šodien, bet tajā laikā skaidri redzams, ka uz tā suudaceļa NAV itin neviena nedz atstarojoša stabiņa, nedz atstarojošas līnijas gar brauktuves malu.Kā arī Viduslīnija ir uzvilkta ar kkādu suuda kaļķi, nevis ar sertificētu atstarojošu autoceļam domātu vielu.Tā ka turpinam tik dr-st un pirkstu debesīs bakstīt.Jā.

imzz 8.novembris 2020 15:10
4 1 Atbildēt

Jo mazāk iemesla gājējam tumšā pufaikā uz tā ceļa tēlot svēto govi.

650 8.novembris 2020 15:32
6 0 Atbildēt

Bet viņi jau neko netēlo- viņi (tumsā..) vienkārši tur IR.Visur.Visapkārt.Masveidā.Neba jau tas nelaimīgais braucējs tīšām tā gribēja..

un 8.novembris 2020 18:07
1 3 Atbildēt

kā atstarojošie stabiņi un svītras uz ceļa palīdz ieraudzīt gājēju?

Auto nevis nobrauca no ceļa, bet uztesās virsū neredzamajam gājējam. Nu kaut atstarojošās lentas aptītām ap kājām, par lukturi nemaz nerunāsim.

Vernons 8.novembris 2020 18:27
1 5 Atbildēt

Prasībai bija jābūt dzelžainai - Atstarojošas lentas ap Potītēm! CSN viss ir apeakstīts, bet pa kripatai katrā vietā! Un tad vēl Ūpis ar savu 25.3.! Ar vienvārdsakot, caur Anālo atveri!

650 8.novembris 2020 19:32
1 1 Atbildēt

Šis ir fenomens, ka tikai 29jājājā neatkarības varoņgadā 19tā gada rudenī tika pacelts šis jautājums par stabiņu (ne)esamību.Kaut gan, tie Liellohi, kuru tiešais un vissvētākais uzdevums bij visu šo laiku gādāt par drošību un ceļa infrastruktūru un aizsardzību pret varbūtējo Muļķi- pat tie bija sadūšojušies un beidzooot nopublicējuši "pasaules mēroga atklājumus", kāpēc tas viss ir (Lohiem) vajadzīgs.

Bet, kamēr katrs sūri grūti izaudzinātais Lohs tagad to nejauši izlasīs- paies vēl 29 un vēl otri 29, kamēr viņa dalbaēba smadzenēs notiks visas vajadzīgās muttācijas un viņš iemācīsies tumsā uzvesties.Pareizi tas PT sacīja- kamēr tos lohus neizmēzīs kopā ar visu to slaveno izglītības iestādi, tamēr te viss smirdēs uz katra stūra un no visiem galiem.

69 8.novembris 2020 20:35
1 1 Atbildēt

Varendolbis 650 varētu pamatot vai vismaz nosaukt kādu iemeslu, kuru dēļ stabiņi palīdzētu ieraudzīt gājēju bez luktura vai atstarotājiem?

Viegli čīkstēt par smirdoņu un ne ar vārdu nepieminēt elementāras lietas, kas maksā pāris eiro un palīdz redzēt gājēju tumsā jau pa lielu gabalu.

650 8.novembris 2020 22:32
1 0 Atbildēt

Vispirms saņem dūrē sēžamvietu un ieraksties šeit ar kādu vienu pastāvīgo pseidonīmu- tad paskatīsimies, par ko un vai ar tevi vispār ir vērts runāt.

Principā ir runa par TO, ka tumsa uzglūn burtiski kuram katram- jautājums ir tikai pa kurieni, kādā laikā un cik bieži kurš pārvietojas.Te (diemžēl !) ir autobraucēju, nevis bomžu un alkonautu saiets.Kurā varētu ieteikt- ap kuru kāju kuram ko apsiet.

Tie stabiņi kāreiz ir domāti, lai regulārais ierindas Lohs noorientētos telpā,laikā un ceļa konfigurācijā.Viņam nebūs tik saspringti jādomā par noturēšanos uz brauktuves, pavērsies iespēja vērot vēl ko citu.Tajā skaitā- braucot ar vienu lukturi un/vai pusaklā bezfilmā izmainototies ar pretimbraucēju, kurš lieto nesankcionētas gaismas ierīces.

Ja gar ceļa malu būs uzvilkta atstarojošā līnija, un Lohs uz tās pēkšņi saskatīs 20 cm garu tumšu fragmentu vai kādas citas izmaiņas- tātad viņš zinās, ka (iespējams) tur guļ Suuds.Ka nevajag tur "pēc iespējas tuvāk..".

Ja Lohs braukšanas laikā nevis rubinās degunu,bet uzmanīgi vēros tos stabiņus- iepējams, kādā brīdī viņā ienāks "apskaidrība", kāpēc pēkšņi kāda no šim atstarotajām gaismām ir uz mirkli pazudusi no viņa redzesloka.Bet dalbaēbiem ir veltīgi to stāstīt.Vienkāršāk taču ir pieprasīt, lai visas pasaules bomāri nēsātu neona skafandrus.

Tas ceļš ir reāls suuds, krievulaika kolhoza līmeņa atvēmums.Kuru 30gadu veiksmesstāstā nav bijis pa spēkam aprīkot pat ne līdz polijas vai lietuvas līmenim.Nulle, zero vižen.Pus Kurzeme pa viņu ikdienā brauc- pāris knapus padsmit km fragmentu esam spējuši atjaunot.Precīzi tāpat,kā no grobiņas uz aizputi, un vēl 300 vietās,kur visu šo laiku nebija teju nekādu drošības atribūtu,ja neskaita knapi saredzamo ar krītu uzkrāsoto vidusstrīpu.

Posmā priekule-vaiņode varēja lopus skaitīt pēc pļavā ik pa laikam spīdošajiem latvenergo kabeļu marķējumiem- jo to briežu tur ir vairāk, nekā to braucošo hohu.Labāk jau smuks briedītis,beeeē, meeeēē, priekš kam mums tērēt naudu 2kājainajiem lohiem- tiem lai iet dabiskā atlasse.Jā.

skaidrs 8.novembris 2020 22:46
1 1 Atbildēt

Ka esi no tiem, kas irsu slauka ar lakatiņu, jo to var izmazgāt un lietot nākamreiz. Vismaz tava izpratne par to, kā braucēji ierauga gājējus tumsā, ir šajā lakatiņa līmenī.

Ieraudzīt nevis spožus atstarotājus kas pie tam kustās (rokas, kājas), bet vērot stabiņus un ja viens nav redzams - tātad tas ir nevis nogāzts, bet to aizsedz gājējs...to uzskatīt par labu veidu kā ieraudzīt gājēju tumsā var tikai lakatiņa lietotājs.

Turpini smalki iznesties par lohštellēm jo tas ir tavs sajēgas līmenis, bet centies progresēt - lai kādudien tu varētu sakarīgi uzrakstīt pēc būtības, bez lohsprieduļojumiem.

650 8.novembris 2020 22:50
1 0 Atbildēt

Noraujies podā, Cerams, ka tev un/vai taviem tuvākajiem mājsaimniecības mocekļiem izdosies izvairīties no TĀ, kas nebūs tavu šo uzrunu sadzirdējis un ap savu kāju apsējis tevi interesējošo objektu.Turpini vien ar saviem domubiedriem te sagatavot vēl nākamo kretīnu paaudzi,vairākas jau esat veiksmīgi pieveikuši.

k442 8.novembris 2020 20:21
2 1 Atbildēt

Nav tur to stabiņu vēl joprojām. Savukārt uz P-112 pēdējos ~ 10 kilometros no pērn visai tuvu asfaltam sastādītajiem stabiņiem palikusi mazāk nekā puse, no palikušajiem arī lielākā daļa traumēti - lielgabarīta lauksaimniecības tehnika tos apskādējusi...

650 8.novembris 2020 22:46
0 0 Atbildēt

Prottams, to jau tikai austrijas lohi/nabagi pavasaros savējos stabiņus ar šampūnu mazgā pēc ziemas- LV traktorists ka pāris reiz kārtīgi uz saviem 300 novelk, aiz viņa lai paliek tuksnesis.Lohi taču samaksās katru gadu un pa 3x.Kas paliks pāri- to izraus ar visām saknēm un pienaglos pie Savas iebrauktuves Dižozola.

Es vispār ieteiktu tagad kamēr karantīna, mežu zāģeriem izbraukt medībās- kā ceļmalā ierauga nesankcionētu objektu, kas aprīkots ar atstarotāju,gāž nost.Vienalga,tur ozols, pastkaste, vārtu stabs- visu nonest nost,saimniekam uzrēķinu un izolāciju uz 3mēn.Tur reku skrīveros to starojošo jaungada būdu- sen bij laiks iestumt daugavā, kopā ar visu sētu un saimnieku.Nav ko te salutēt- ja reiz tumsa, lai būtu tumsa.Jā.

I 8.novembris 2020 18:42
1 6 Atbildēt

Bliņ. Man reizēm pat pilnīgi gribējies apstāties un tam gājējam bez atstarotāja iedot naturāli pa tāsi. TādI lohi. Cik nav teikts, ka NEVAR JŪS TUMSĀ PIE VELNA REDZĒT BEZ ATSTAROTĀJA!

Vernons 8.novembris 2020 19:05
1 10 Atbildēt

Tās nebūs "Rūpes par vismazāk aizsargāto", bet Vardarbība!

Nu Jā, CSN 100. punktu nevar izpildīt! Tā vietā kāds Izpilda Nāves Sodu! Skarbs iznākums.

Mirttante 8.novembris 2020 19:19
16 6 Atbildēt

Ūja, pa tāsi! Mašīnai tak lampas pierē! Kur naktī jāskrien kā apdegušamam! Nu jā, likums ir likums, visiem papīriem jābūt kārtībā!

Vernons 9.novembris 2020 9:20
0 0 Atbildēt

"Kriminālprocesa Likuma" 377. pants piemērojams Šoferim!

imzz 9.novembris 2020 16:45
7 0 Atbildēt

Te kaut kas nav kārtībā visā tajā filozofijā. Kāpēc gājēji neizvairās no auto ( kurš tumsā labi redzams ), bet autovadītājam jāpamana gājēji ? Kad es kādreiz gāju naktī pa šoseju, tad gāju pa kreiso pusi un vajadzības gadījumā pagāju nost, jā, arī uzkāpjot uz grants nomales vai iekāpjot zālē, jo uzskatīju, ka lepnības dēļ nav vērts riskēt ar politraumu.

Vernons 9.novembris 2020 18:02
2 0 Atbildēt

Ūpis mums speciālists par gājējiem! Viņam ir Sava versija.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti