Latgalē ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā viens velosipēdists 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.maijs 2021 11:16

Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietis 21 cilvēks, bet gājis bojā viens velosipēdists, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas reģionā cietuši deviņi cilvēki, no tiem viens bija gājējs un pieci velosipēdisti, Vidzemē cietuši seši cilvēki, no tiem viens velosipēdists, bet Latgalē cietuši trīs cilvēki, no tiem viens gājējs un viens velosipēdists gājis bojā. Zemgalē cietuši divi cilvēki, no tiem viens velosipēdists, bet Kurzemē cietis viens velosipēdists.

LETA jau ziņoja, ka pirms divām nedēļām divas diennaktis pēc kārtas Latgalē reģistrēti letāli ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā velosipēdisti.

Kopumā diennakts laikā valstī reģistrēti 74 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 20 bijuši ar cietušajiem.

Diennakts laikā Rīgas reģionā noticis 27 ceļu satiksmes negadījums, Zemgalē, Vidzemē un Kurzemē katrā pa 11 negadījumiem, bet Latgalē 14 avārijas, liecina VP apkopotie dati.

 
Visi komentāri
 
Čivere 17.maijs 2021 14:44
2 1 Atbildēt

Vakar divi kaimiņi nesadalīja krustojumu, viens ar velo, otrs ar auto. Bucis neliels, ātrums nekāds, bet neveikli krītot no velosipēda, pēc līdzsvara pazaudēšanas, galvas trauma garantēta. Kā teica ātrās palīdzības meitenes, ja galvā būtu ķivere, mediķu palīdzība nebūtu vajadzīga.

Un te nu atgriežamies pie CSN, kas paģēr bērniem vilkt ķiveres, bet pieaugušajiem tās nevajag. Bērni skatās uz pieaugušajiem un domā, kāda velna pēc jāvelk ķivere, ja senči nevelk. Bet, braucot ar mopēdu šādi jautājumi netiek apsvērti, podiņš galvā un miers mājās.

Čombe 17.maijs 2021 14:55
2 1 Atbildēt

Braukšana bez ķeveres ir RD un policijas deģenerējošās attieksmes sekas, 20 gadus nebūvēja veloceļus izņemot to vienu līdz Juglai un vēl gabalu gar Zunda kanālu. Cilvēki ierada braukt pa ietvi, lavierējot starp gājējiem un pašiem sāka likties ka braukšana ar velo ir tāda diršanās, kur var iztikt bez ķiveres. Ja visi pieaugušie brauktu pa brauktuvi, saskaņā ar CSN, tad pie tiem ātrumiem visi sen lietotu ķiveres un nebūtu nekādu jautājumu. Tas pats par cimdiem - pietiek vienreiz nojāties zemē un tālāk nav jautājumu, kāpēc ar velo jāvelk cimdi ))

LMT 17.maijs 2021 20:47
0 0 Atbildēt

Kas ar atstarotājiem un vesti?

Vernons 17.maijs 2021 21:12
0 0 Atbildēt

Ne va jag! Pietiek, ja "parūpējas" par mazāk aisargāto!

iks4upē 18.maijs 2021 1:03
2 0 Atbildēt

Kur virsraksts,kur jēga.Bet-tas ir iAuto,kurš nemitīgi saka saviem lasītājiem-Jūs visi esat gudrāki par mani,nbaga skribentu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti