Velosipēdiste pret autovadītāju - kuru tagad vainosim? (+ VIDEO) 33

 
iAuto | 8.septembris 2022 17:15

Divriteņu transportlīdzekļa vadītāja uzgriežas uz pārejas brīdī, kad uz tās jau atrodas mašīna.

 
Visi komentāri
 
rt 8.septembris 2022 17:33
4 20 Atbildēt

Protams, autovadītājs vainīgs! Normāls auto stūrētājs šādu manevru jau laicīgi paredzētu, ietves beigas, pāreja, citu variantu velosipēdistam nav. Autovadītāju čokā!

Nu bet 8.septembris 2022 23:16
2 18 Atbildēt

Vai tad autovadītājam nav jārespektē gājēju pāreja? Droši vien skuķis muldēja pa telefonu.

Starp citu, tā arī jāšķērso pārejas - esi klāt un dod pāri, jo autovadītājiem jau laicīgi jāsamazina ātrums un jārēķinās ka gājējs var šķērsot pāreju. Ja bez pampakiem nejēdz sabremzēties - jāliek pampaki.

rt 9.septembris 2022 17:51
1 3 Atbildēt

Pēc ieliktajiem laikiem un nelaikiem var skaidri redzēt, cik daudz autovadītāju spēj paredzēt un novērtēt situāciju ceļu satiksmē.

Rexx 9.septembris 2022 3:45
20 0 Atbildēt

Video redzams, auto centās izvairīties no sadursmes (grieza pa kreisi). Tātad, vadītāja pamanīja tanti, kura mēģināja taranē auto. Normālam cilvēkam (gājējam, velosipēdistam) droši vien ienāktu prātā pirms sava manevra pārliecināties par drošību. Ne likuma, bet sevis dēļ. Kaut vai tikai tāpēc, ka autovadītājs var viņu nepamanīt.

CSN 9.septembris 2022 8:04
3 5 Atbildēt

Ko saka CSN par avārijas situāciju? Nevis jāmeimuro pa ceļu kā dunduram ar salmu pakaļā, bet jābremzē, saglabājot taisnvirziena kustību. JĀBREMZĒ. Domāju, man nav jāskaidro, kādēļ tā.

Šājā gadījumā vadītājai bija jābremzē vēl pirms riteņbraucēja bija izgriezusi uz pārejas, tas taču acīmredzami ka riteņbraucēja grizīs pāri pārejai, jo ceļš tur beidzas un turpinās otrā ceļa pusē.

Vadītāj - gājēju pāreja ir zīme, kas ne tikai dod tiesības šķērsot ceļu, bet arī tev - būt modram un būt gatavam dot ceļu, nevis maukt ar domu, ka gan jau pagūsi.

CSN saka 9.septembris 2022 8:14
10 5 Atbildēt

CSN saka ka Tu esi jampampiņš, kurš nezin CSN un tādiem kā Tu būtu jāatņem pat kājāmgājēja tiesības...

Vernons 9.septembris 2022 17:31
0 0 Atbildēt

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants " Pienākumi un tiesības"!

1., 3. un 4. punkti!

"Atslēga" lai būtu visiem viss skaidrs.

CSDD 9.septembris 2022 10:43
11 1 Atbildēt

CSN 15.punkts- Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Normālam cilvēkam, ar pašsaglabāšanās instinktu tas ir skaidrs arī bez CSN.

CSN 9.septembris 2022 13:46
1 2 Atbildēt

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vai elektroskrejriteņu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

rt 9.septembris 2022 17:49
0 0 Atbildēt

Nevērtē PL situāciju pēc LV noteikumiem!

Rr19 9.septembris 2022 19:07
0 0 Atbildēt

LV situācijas ir tieši tādas pašas.

WALA 9.septembris 2022 6:42
20 0 Atbildēt

Riteņbraucējai smagi noveicās ka tas nebija kravas auto, butu zem ratiem, plakana un vel piedevām pati 100% vainīga arī no likuma viedokļa.

Smagais 9.septembris 2022 8:08
3 3 Atbildēt

Mēs, profi, sekojam situācijai uz ceļa un saprotam, ka pat tukša pāreja ir iemesls ar paaugstinātu uzmanību sekot satiksmei.

Civilisti brauc citādāk, neuzmanīgi un neievērojot CSN prasību darīt visu, lai ievērotu mazāk pasargātos satiksmes dalībniekus.

Tikai nedirs! 9.septembris 2022 8:20
5 4 Atbildēt

Jūs "profi" parasti braucat ar pārliecību, ka mana fūre ir liela, lai visi mūk malā... Pirms nedēļas mani tāds "profs" gandrīz nosita, jo uz Tallinas šosejas viņam dibenā iedūrās skabarga un par katru cenu vajadzēja apdzīt otru "profu" un tāpēc viņš pofigā mauca pa pretējo joslu man purnā...

Vernons 9.septembris 2022 21:27
0 0 Atbildēt

Mana "pionieru gaisa taure" jebkuru klaunu disciplinē! Attur no neapdomīgas rīcības tūdaļ!

GTD2 9.septembris 2022 8:45
8 0 Atbildēt

sekas idiotiskajiem noteikumiem, kuru dēļ notiek daudz šādu nelaimju, ja kāds domātu par drošību, tad uz neregulējamas pārejas riteņbraucējam būtu priekšroka tikai ja stumj velo

Sekas 9.septembris 2022 8:56
2 5 Atbildēt

Jā, stumšanu varētu prasīt situācijā, kad pāreja ir nepārredzama, apkārt ir krīmi, ēku stūri, kioski utt.

Bet kas ir šeit - klajš lauks, nekas neaizsedz redzamību. Jāprasa, kur skatījās auto vadītāja un vai viņa vispār ko redzēja. Kā var nepamanīt pāreju un velosipēdistu?!?

WALA 9.septembris 2022 9:28
3 0 Atbildēt

Velosipēds ir transport līdzeklis, pietiks izplatit bezatbildību "pie stūres". Cik nav redzēti gadijumi, kad braucot ap majas stūri tikai veiksme divus riteņbraucējus glābj no sadursmes. Un jā ari pats esmu saskrejies uz velo ar meiču uz velo braucot ārā no Akmens tilta apakšas viesnīcas pusē. Diemžēl aptuveni 2 -3 metros apstaties neizdevas ne man ne meičai. Sabadijamies ar "velo ragiem", + to stulbo metala barjeru ielas puse ar aizķēru. Ja piemēram nebutu tās metāla suda barjeras, es varetu izvairities, stumtu pie rokas, ar izvairītos, meiča brauktu ar lielāku loku, lai redzētu kas "pretī" ari nemaz "nesatiktos" ...

Kaspars 9.septembris 2022 8:54
7 0 Atbildēt

Velosipēda vadītājam ir jāskatās pamalām un jāapstājas pie gājēju pārejas

Kaspars 9.septembris 2022 8:59
23 0 Atbildēt

Es esmu velo braucējs. Cienat auto vadītājus un viņi cienīs jūs.Un tantuks pats vainīgs ka neskatās kas brauc blakus un lielāko daļu velosipēdisti neskatās kas notiek blakus un pēc tam brēc kā cietušie.

Jautājums 9.septembris 2022 9:02
2 5 Atbildēt

Vadītājam, redzot ka pārejai tuvojas tās potenciālais šķērsotājs, ir laicīgi jāsamazina ātrums lai dotu iespēju šķērsot pāreju vai jāturpina ceļš savā līdzšinējā ātrumā ar domu "braucu kā braucu, ja vajag lai pagaida"?

WALA 9.septembris 2022 9:36
1 0 Atbildēt

Tiesu medicīnas eksperti šajā jautājumā spēj sniegt juridiski vislabākās atbildes ....

Experc 9.septembris 2022 9:52
2 3 Atbildēt

Kārtējais vadītāja mēģinājums nnolekt no tēmas.

WALA 9.septembris 2022 9:58
5 3 Atbildēt

Tātad neizproti ne manis rakstītā jēgu, ne CSL un CSN būtību. Cilvēks kas tik zemu ka tu vērtē savu dzīvību, patiesība butu jānorobežo no sabiedrības, ta kā ar lielu varbūtību neievēro ne darba drošību, ne arī jebkādu citu loģisku lietu kārtību, kas palīdzētu saglabāt dzīvību pašam un tuviniekiem vai apkartējiem ....

GTD2 9.septembris 2022 10:40
4 0 Atbildēt

tapēc ,ka likumā velo minēju ērtības lai tik atbalstītu zaļo kurssu tiek stādītas augstāk par pašu velo minēju drošību. Izmainot csn punktu par gājēju pāreju šķērsošanu arī varētu uzlabot negadījumu statistiku, bet tas būtu nepopulārs lēmums un zaļie uzreiz brēktu.

msh 9.septembris 2022 13:32
0 0 Atbildēt

Par kādu izmaiņu tu runā - prasību stumties?

GTD2 9.septembris 2022 15:06
1 0 Atbildēt

tieši tā, uz neregulējamām pārejām velo priekšroka pret auto tikai stumjot

GTI 9.septembris 2022 15:26
0 0 Atbildēt

Bet ja minas, bet ļoti lēni?

msh 9.septembris 2022 15:42
0 3 Atbildēt

Kā velosipēdists uz šo varu atbildēt tikai ar vienu - EJ DIRST. Ja nevar izdomāt neko jēdzīgu kā disciplinēt nevērīgus velosipēdistus tad tāpēc nevajag sākt nodarboties ar huiņu. Šāds likums strādā tieši tāpat kā ASV ieroču "kontrole" - ierobežo likumpaklausīgos iedzīvotājus bet ir pilnīgi pie dirsas "sliktajiem zēniem". Prasība nokāpt no velosipēda un to pārstumt pāri pārejai ir tikpat loģiska kā prasība autovadītājiem šķērsojot lielākas nozīmes ceļu izkāpt no mašīnas un to pārstumt pāri. Pirmkārt, tā lēkāšana ir ļoti tizla. Man nav problēmas ar parastu ričuku apstāties pie pārejas, ja tas būtu vajadzīgs - bet pedālis ir izstieptas kājas attālumā no sēdekļa un vēl gabalu no zemes. Un ko man darīt ar pitonu - tāpat stāties, stumt, kāpt atpakaļ virsū un braukt tālāk? Vai "pārsoļošana", kur es nenokāpju no ričuka bet eju ar rokām un kājām, skaitīsies par stumšanu vai nē? Otrkārt, šāda prasība atraisa rokas mazvērtības kompleksu nomāktiem autobraucējiem. Jā, es pats reiz, septiņus gadus atpakaļ, piedzīvoju situāciju kur mani viens speciāli centās nobraukt uz gājēju pārejas. Situācija - braucu ar salieķi pa trotuāru, priekšā gājēju pāreja kas šķērso platāku sānielu, man priekšā to šķērso divas sievietes, divas mašīnas šīs laiž, es mierīgi ripoju no muguras, neko neapdraudu, nevienam netraucēju - pirmais vadītājs, ar vecu opeli braucošs, tā vietā lai uzsāktu braukt dažas sekundes vēlāk, man esot viņam priekšā sāk braukt un man pīpina, sak, vācies nost, man tevi nav jālaiž tāpēc es drīkstu tevi braukt nost! Vai tas ir tas ko tu vēlies? Vai tā tu taisies uzlabot satiksmes drošību? Man šī iemesla dēļ ir mazliet bail Lietuvā noteiktos maršrutos braukt - es zinu ka viņiem spēkā ir tas par ko tu sapņo, un tāpēc var gadīties ka mani kāds izdomā nobraukt tā vietā lai bišķi piebremzētu.

Nē vello 10.septembris 2022 19:39
2 1 Atbildēt

1000% vainīga vello minēja. Izbrauca uz galvenš ceļa nepalaižot auto. Ja tie vellomudaki kāds lasītu ceļu satiksmes noteikumus tad zinātu, ka kaut kādas priekšrocības viņiem rodas tikai tad, ja pirms zebras apstājas, noliem nost no riteņa un pāri ielai stumj to pie rokas.

msh 13.septembris 2022 0:55
0 0 Atbildēt

Tu esi atpalicis no laika - prasību pārstumties pāri atcēla pirms dažiem gadiem.

Mārtiņš 14.septembris 2022 21:12
0 1 Atbildēt

Pirms neregulējamas gājēju pārejas šķērsošanas velosipēdistam ir jānokāpj no tā un jāstumj pie rokas pārejot pāri.

... 11.decembris 2022 12:08
0 0 Atbildēt

Tā tante pati vainīga video redzams viņa brauca un pat neapstājās ka viņa būtu kaut kāds boss.auto ari nevar ta uz reiz apturēt ??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti