Satiksmes un valsts autoceļu aktualitātes

 
Nozare.lv | 22.septembris 2014 6:55

Va/s Latvijas Valsts ceļi atgādina, ka, iestājoties rudenīgam, lietainam un tumšākam laikam, atbilstoši ir jāpielāgo arī sava braukšanas maniere.

Rudenī strauji sarūk gaišais diennakts periods, bieži novērojama migla, un satiksme rīta un vakara stundas jau norisinās sliktākas redzamības apstākļos. Īpaši neapgaismotajos posmos ceļš kļūst grūtāk pārredzams, kas traucē savlaicīgi pamanīt citus transportlīdzekļus un gājējus ceļmalā.

Tāpat aicinām arī gājējus un velosipēdu vadītājus rūpēties par savu un satiksmes drošību, sliktas redzamības apstākļos izmantojot apģērbu vai vesti ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Tikmēr atgādinām, ka būvniecības darbu sezona uz valsts autoceļiem vēl nav beigusies, tāpēc jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Remontdarbi sākušies Ikšķilē uz a/c Rīga–Daugavpils (A6), kur ir ieviesti ātruma ierobežojumi, taču satiksme notiek abos virzienos. Savukārt Lielvārdē 300 metru garā posmā satiksme notiek vienā virzienā.

Rīgas apkārtnē būtiski satiksmes ierobežojumi vēl ir Rīgas apvedceļā uz Rīgas HES tilta pār Daugavu, kā arī uz autoceļa Rīga–Carnikava–Ādaži pie Garciema.

Latgalē turpinās ievērojami rekonstrukcijas darbi uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) aptuveni 24 km garumā no Viļāniem līdz Rēzeknei. Kopumā šajā būvobjektā ir palielināts luksoforu skaits un tā šķērsošanai būs nepieciešama aptuveni stunda.

Dodoties uz Kurzemi, jāņem vērā, ka remontdarbi notiek gan Ventspils, gan Liepājas virzienā un, lai nokļūtu galamērķī, ir jārēķinās ar ceļā pavadītu papildu laiku.

Zemgalē satiksme joprojām ir ierobežota uz autoceļa Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža (Meitene) (A8) aiz Jelgavas gandrīz 30 km kopgarumā līdz pat Lietuvas robežai, un tas nozīmē ceļā pavadītas liekas 40 minūtes.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti