Sniegputenis un lietus visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanas apstākļus, strādā ceļu uzturētāju tehnika 11

 

Rīga 24.01.2018. Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 24.janvāris 2018 15:02

Sniegputenis lielā valsts teritorijās daļā patlaban apgrūtina braukšanas apstākļus, savukārt Kurzemē gaisa temperatūra ir pakāpusies virs nulles un Ventspils, Liepājas un Kuldīgas apkārtnē līst lietus un veidojas atkala, radot īpaši sarežģītus braukšanas apstākļus.

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem šādos nelabvēlīgos laika apstākļos, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci! Jārēķinās, ka sniegputeņa un lietus laikā ir arī apgrūtināta redzamība.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem vairākkārt. Galveno autoceļu posmi Kurzemē šodien jau ir tīrīti četras reizes, Vēršam autobraucēju uzmanību, ka intensīvas snigšanas laikā pilnīgi bez sniega tos uzturēt nav iespējams.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos šobrīd iesaistītas vairāk kā 60 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, apledojumu, sniega sanesumiem vai citiem šķēršļiem uz valsts autoceļiem lūdzam informēt VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 24.janvāris 2018 16:49
5 0 Atbildēt

Tādā laikā labi driftēt. Pagājušogad es sasitu auto tikai divas reizes. Un vēl trīs reizes ielidoju grāvī. Šogad, amerikāņu dēļ es nevarēšu ziemā braukt, jo nevaru iziet TA un nopirkt apdrošināšanu. Mans bračka gan jau šogad, pirmajā sniegā jau sasitās un tagad guļ slimnīcā. Laimīgais. Viņš nopirka 320d, jo rauj labu piķi gaterī.

wes 24.janvāris 2018 16:59
3 0 Atbildēt

Patiesībā kaisīt nevajadzētu vispār, tikai tīrīt, jo tad strauji samazinātos pajoļu skaits, kuri ar 6 reizi dabūjuši vad.apl., nevis ieguvuši,Tie vai nu gulētu gultā, vai grāvī, vai sab.tranportā... Sniegs tādiem ir nepārvarams šķērslis un stihija!

kasinsh79 24.janvāris 2018 22:34
3 0 Atbildēt

Ja kādu tas nomierina, šodien ceļš uz Igauniju pa riktīgam jautrs sākās... Ikla! Ja pie mums vēl neslīdēja, tas estiņos braukšana bija Pirms Tallinas bānim tikai viena josla, kreisajā - pamatīgi sniega sanesumi Viss ceļš - ledus, ABS un ESP tirkšķēja vienā laidā. Latvijā tomēr ir labāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti