Šogad Sarkandaugavā par 60 miljoniem eiro sāks būvēt satiksmes pārvadu pāri dzelzceļam 3

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Nozare.lv | 26.marts 2018 9:54

Jau šogad Rīgā, Sarkandaugavā, plānots sākt būvēt satiksmes pārvadu ar pievedceļiem pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga-Skulte, un projekta izmaksas varētu būt aptuveni 60,56 miljoni eiro, no kura lielu daļu segs Eiropas fondu līdzekļi, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas tiek plānotas 31,94 miljonu eiro apmērā, no kurām 27,15 miljoni būs Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums. Rīgas pašvaldības līdzfinansējums tiek plānots 3,83 miljonu apmērā, bet valsts budžeta dotācija - 958 465 eiro apmērā.

Projekta kopējās neattiecināmās izmaksas ir 28,62 miljoni eiro.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, paša pārvada izbūves izmaksas varētu būt aptuveni 44,24 miljoni eiro, bet Tvaika ielas pārbūve varētu maksāt vēl 16,32 miljonus eiro.

Projektu plānots sākt būvēt šī gada jūlijā.

Kā liecina pašvaldības mājaslapā ievietotā informācija, projekta mērķis ir izveidot divlīmeņu šķērsojumu pār dzelzceļu Rīga-Skulte starp Viestura prospektu un Tvaika ielu. Projekts paredz ceļu izbūvi gan autotransportam, gan kājāmgājējiem un velosipēdistiem, iekļaujot krustojumu un piebraucamo ceļu būvniecību.

Plānots, ka projekta rezultātā tiks mazināti sastrēgumi virzienā uz Sarkandaugavu, kā arī tiks uzlabota satiksme maršrutā no Austrumu maģistrāles līdz Rīgas ostai.

Papildus projektā no satiksmes pārvada līdz Lēdurgas ielai gar Viestura prospektu ir paredzēts izbūvēt velosipēdu ceļu, kas būs attālināts no brauktuves. Savukārt transporta plūsmu Tvaika ielā plānots palielināt līdz četrām joslām. Pēc tam tiek plānota arī Tvaika ielas savienošana ar Ganību dambi.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 26.marts 2018 12:35
8 0 Atbildēt

Interesanti, cik ir ĪSTĀS IZMAKSAS? Jeb, cik maksātu, ja domē būtu normāls cilvēks, būtu sakārtota likumdosana, nebūtu korupcijas un blata sistēmas, "otkatu", "ieinteresētās un neiienteresētās puses", un citi kavēkļi normālai būvniecībai.

usaexperc 26.marts 2018 12:53
4 4 Atbildēt

Kurš tad būtu tas normālais? Kārtējais rožu stādītājs, kam satiksme pie pakaļas. No jā rozītes jau visiem patīk, it sevišķi pensionāriem.

Mans uzskats, ka Nils Rīgai ir devis vairāk, kā visi iepriekšējie "saimnieki" kopā. Man patīk viņa stils, līdzīgs Lembergam. A par otkatiem, tie ir bijuši vienmēr, visiem un visā pasaulē. Tāda tauta. Atšķirība ir tikai tajā, kad daži liek pa taisno kabatā, bet citi kautko redzamu arī paveic.

Jā, ir vēl trešie - čīkstētāji...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti