Premjers: Nav indikāciju, ka Latvija varētu netikt pie jauniem vilcieniem 2

 

Šādus vilcienus izmanto Igaunijā, līnijā Tallina-Tartu Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 3.oktobris 2018 10:13

Nav indikāciju, ka Latvija varētu netikt pie jauniem vilcieniem, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa paustā, visi zina, ka otra iespējamā izgāšanās, kā tas notika kādreizējā satiksmes ministra Anrija Matīsa laikā, nedrīkst notikt.

"Nav nekādu indikāciju, ka mēs varētu turpināt braukt ar padomju vagoniem," piepilda Kučinskis.

LETA jau ziņoja, ka VAS "Pasažieru vilciens" rīkotajā jauno elektrovilcienu iepirkumā pieteikušies četri pretendenti - Spānijas uzņēmums "Patentes Talgo S.L.U." ("Talgo"), Šveices kompānijas "Stadler" Polijas meitasuzņēmums "Stadler Polska Sp.z.o.o" ("Stadler"), Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A." (CAF) un Čehijas uzņēmums "Škoda vagonka a.s.".

"Stadler" iesniedza sūdzību par "Talgo" piedāvājuma atbilstību iepirkuma nolikumam, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nesaskatīja pārkāpumus vilcienu iepirkuma konkursā un atstāja to bez izskatīšanas.

Visi četri pretendenti iesnieguši finanšu piedāvājumus, kas ir iepirkuma procedūras pēdējais etaps, un pēc to izvērtēšanas tiks noskaidrots jauno elektrovilcienu piegādātājs. Tiesības piegādāt vilcienus būs pretendentam, kurš piedāvās ekonomiski izdevīgāko vilcienu cenu visā to paredzētajā ekspluatācijas laikā jeb 35 gados. "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis iepriekš norādīja, ka tiks ņemtas vērā ne tikai pašu vilcienu ražošanas un piegādes izmaksas, bet arī to ikdienas uzturēšanas, tehniskās apkopes, rezerves daļu, enerģijas patēriņa un citas izmaksas ilgtermiņā uz viena pasažiera sēdvietas vienību.

Piedāvājumu izvērtēšanai formāls termiņš nav noteikts, taču "Pasažieru vilciens" plāno iepirkuma procesu pabeigt šī gada 3.ceturksnī.

Iepirkumā paredzēts iegādāties 32 elektrovilcienus ar 450 pasažieru vietām katrā.

Šis ir trešais mēģinājums nopirkt jaunus vilcienus.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 3.oktobris 2018 10:36
2 0 Atbildēt

Vai tad pirmajos divos konkursos, kas beidzās ar pilnīgu uzgāšanos, bija? Kādas bija tās indikācijas? Neriktīgajām personām vai nepietiekamā apjomā bija paredzēti "maksājumi par konsultācijām"?

Tak tāpat naudu milzīgu notērēja, bet vilcienu nav. Kur tolaik nauda palika, vai vienkārši tas bija iemesls norakstīt jau "sen pazudušo" naudu?

Osis 5.oktobris 2018 9:44
2 0 Atbildēt

Es gan teiktu- nav Indikāciju, ka vilcieni tiešām būs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti