Premjers: Nav indikāciju, ka Latvija varētu netikt pie jauniem vilcieniem 2

 

Šādus vilcienus izmanto Igaunijā, līnijā Tallina-Tartu Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 3.oktobris 2018 10:13

Nav indikāciju, ka Latvija varētu netikt pie jauniem vilcieniem, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa paustā, visi zina, ka otra iespējamā izgāšanās, kā tas notika kādreizējā satiksmes ministra Anrija Matīsa laikā, nedrīkst notikt.

"Nav nekādu indikāciju, ka mēs varētu turpināt braukt ar padomju vagoniem," piepilda Kučinskis.

LETA jau ziņoja, ka VAS "Pasažieru vilciens" rīkotajā jauno elektrovilcienu iepirkumā pieteikušies četri pretendenti - Spānijas uzņēmums "Patentes Talgo S.L.U." ("Talgo"), Šveices kompānijas "Stadler" Polijas meitasuzņēmums "Stadler Polska Sp.z.o.o" ("Stadler"), Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A." (CAF) un Čehijas uzņēmums "Škoda vagonka a.s.".

"Stadler" iesniedza sūdzību par "Talgo" piedāvājuma atbilstību iepirkuma nolikumam, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nesaskatīja pārkāpumus vilcienu iepirkuma konkursā un atstāja to bez izskatīšanas.

Visi četri pretendenti iesnieguši finanšu piedāvājumus, kas ir iepirkuma procedūras pēdējais etaps, un pēc to izvērtēšanas tiks noskaidrots jauno elektrovilcienu piegādātājs. Tiesības piegādāt vilcienus būs pretendentam, kurš piedāvās ekonomiski izdevīgāko vilcienu cenu visā to paredzētajā ekspluatācijas laikā jeb 35 gados. "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis iepriekš norādīja, ka tiks ņemtas vērā ne tikai pašu vilcienu ražošanas un piegādes izmaksas, bet arī to ikdienas uzturēšanas, tehniskās apkopes, rezerves daļu, enerģijas patēriņa un citas izmaksas ilgtermiņā uz viena pasažiera sēdvietas vienību.

Piedāvājumu izvērtēšanai formāls termiņš nav noteikts, taču "Pasažieru vilciens" plāno iepirkuma procesu pabeigt šī gada 3.ceturksnī.

Iepirkumā paredzēts iegādāties 32 elektrovilcienus ar 450 pasažieru vietām katrā.

Šis ir trešais mēģinājums nopirkt jaunus vilcienus.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 3.oktobris 2018 10:36
2 0 Atbildēt

Vai tad pirmajos divos konkursos, kas beidzās ar pilnīgu uzgāšanos, bija? Kādas bija tās indikācijas? Neriktīgajām personām vai nepietiekamā apjomā bija paredzēti "maksājumi par konsultācijām"?

Tak tāpat naudu milzīgu notērēja, bet vilcienu nav. Kur tolaik nauda palika, vai vienkārši tas bija iemesls norakstīt jau "sen pazudušo" naudu?

Osis 5.oktobris 2018 9:44
2 0 Atbildēt

Es gan teiktu- nav Indikāciju, ka vilcieni tiešām būs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti