Lietuvā atklāts atjaunotais "Via Baltica" posms starp Kauņu un Marijampoli 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 28.novembris 2018 8:58

Lietuvā otrdien oficiāli atklāts atjaunotais autoceļa "Via Baltica" posms starp Kauņu un Marijampoli, kam ir svarīga nozīme arī starptautiskajā autosatiksmē.

Atjaunotajā posmā, kas izmaksājis 156 miljonus eiro, autoceļš paplašināts līdz četrām satiksmes joslām. Ceļu no Marijampoles līdz Lietuvas un Polijas robežai paredzēts atjaunot līdz 2022.gadam.

Kā atklāšanas ceremonijā uzsvēris Lietuvas satiksmes ministrs Roks Masjulis, tā ir pirmā jaunā automaģistrāle, kas Lietuvā izbūvēta vairāk nekā divdesmit gadu laikā. Viņš izteicis cerību, ka šis veikums ļaus samazināt avāriju skaitu par 70%.

"Tas ir ceļš, ko ar nepacietību gaidījis viss reģions, kā arī tranzīta satiksmes autovadītāji. Šis ceļš, kas atbilst visaugstākajām automaģistrāļu prasībām, būs svarīga ziemeļu-dienvidu virziena transporta artērijas daļa, kas uzlabossatiksmi ar Baltijas valstīm un pārējo Eiropu, ar inženiertehniskiem līdzekļiem maksimāli garantējot satiksmesdalībnieku drošību," norādījis ministrs.

Lietuvas autoceļu direkcijas vadītājs Vitālijs Andrejevs pastāstījis, ka rekonsturētajā posmā nav palicis vienlīmeņa krustojumu, tur uzbūvēti desmit viadukti, divi lokveida krustojumi un trīs vairāklīmeņu krustojumi, ierīkoti nožogojumi, barjeras, kā arī pazemes pāreja meža dzīvniekiem.

Starptautiskā automaģistrāle "Via Baltica", pa kuru no Baltijas valstīm caur Poliju uz Rietumeiropu norisinās intensīva kravas transporta satiksme, ar četrām satiksmes joslām savienos Tallinu, Rīgu, Kauņu un Varšavu.

"Via Baltica" transporta koridora projekts Lietuvā atzīts par īpašas valsts nozīmes projektu.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
N 28.novembris 2018 10:40
5 0 Atbildēt

Mums no Rīgas līdz leišiem 4joslas neredzēt

he 28.novembris 2018 12:55
1 0 Atbildēt

vēl posmiņš no Marijampoles līdz Polijai. Cik atceros, tad tur gandrīz vispār nedrīkstēja vairs apdzīt...

Nu un Polijas pusē ar paliek tik viena josla katrā virzienā, vēl pie tam diezgan līkumains tas sākums bija...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti