"Latvijas autoceļu uzturētājs" svētku dienās un brīvdienās strādās diennakts režīmā 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.decembris 2018 8:57

Valsts AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) arī svētku dienās un brīvdienās strādās diennakts režīmā, lai nodrošinātu valsts autoceļu caurbraucamību, aģentūru LETA informēja LAU pārstāve Maija Eglīte.

Lai nodrošinātu operativitāti ziemas darbu veikšanai, visā valsts teritorijā ir izvietotas kaisāmo materiālu un tehnikas parka bāzes, kā arī situāciju par autoceļa stāvokli monitorē ziemas dienesta dežuranti. Lēmumu par ziemas dienesta darbu uzsākšanu pieņem ziemas dienesta dežuranti, balstoties pēc faktiskā autoceļa virsmas stāvokļa un laika apstākļu prognozēm. Konstatējot noteiktajai uzturēšanas klasei neatbilstošas prasības, piemēram, sniegs un apledojums, nekavējoties tiek uzsākta darba organizācija.

Valsts autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, lai atbilstu noteiktajām prasībām. Valsts autoceļiem tiek noteiktas piecas ziemas uzturēšanas klases - A, A1, B, C un D. Ir noteikti vairāki kritēriji, atbilstoši kuriem tiek noteiktas ziemas uzturēšanas klases, tās nosakot tiek ņemta vērā satiksmesintensitāte, seguma veids un citi faktori.

Galvenie ikdienas uzturēšanas darbi ziemas sezonā ir autoceļu attīrīšana no sniega, slīdamības samazināšana un dažādi operatīvie darbi. Tomēr autovadītājiem jāņem vērā, ka ziemā laika apstākļi var strauji mainīties, līdz ar to autoceļa brauktuve var būt slidena arī pēc tam, kad veikti slīdamības samazināšanas darbi.

Lai uzlabotu satiksmes drošību un informētu ceļu lietotājus par posmiem, kuros konkrētajā brīdī tiek veikti ceļu uzturēšanas darbi, ziemas tehnikas vienības ir aprīkotas ar GPS un tām līdzi var sekot tiešsaistes režīmā aplikācijā "Waze" un "Latvijas valsts ceļi" mājaslapas kartē.

LAU aicina autovadītājiem izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu, kā arī informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmesinformācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.
 

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 22.decembris 2018 9:52
4 1 Atbildēt

Būtu labi ja vismaz darba dienās strādātu diennakts režīmā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti