No 70 km/h uz 50 km/h - līdz pavasarim uz Dzintaru pārvada Jūrmalā būs smazināts atļautais braukšanas ātrums 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 8.janvāris 2019 8:06

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, no šodienas uz Dzintaru pārvada Jūrmalā tiks samazināts atļautais braukšanas ātrums - turpmāk tas būs 50 kilometri stundā līdzšinējo 70 kilometru vietā, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Dzintaru pārvads atrodas īsi pirms vietas, kur 30.decembrī notika avārija, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki. Meža prospekta un Skujenes ielas krustojuma rajonā, automašīna "Toyota Corolla Verso" uzbrauca četriem gājējiem, kuri tobrīd šķērsoja braucamo daļu tam neparedzētā vietā.

Pašvaldībā gan norāda, ka satiksmes izmaiņas nav tieši saistītas ar negadījumu un šādos ziemīgos laikapstākļos uz pārvada arī citus gadus esot noteikts lēnāks braukšanas ātrums.

Vienlaikus veikt izmaiņas satiksmes organizācijā, piemēram, uzstādīt papildus gājēju pāreju, negadījuma vietā patlaban neesot plānots, jo netālu no tās jau esot regulējama gājēju pāreja.

"Nokļūšanai Dzintaru koncertzālē jāizmanto regulējamā gājēju pāreja Turaidas ielā. Savukārt nokļūt Dzintaru mežaparkā no Dzintaru stacijas drošā un ērtā veidā var arī, dodoties pa gājēju celiņu zem Dzintaru pārvada pa labi no Dzintaru stacijas," skaidro pašvaldībā.

Pašvaldība aicina autovadītājus būt vērīgiem un pievērst uzmanību ceļa zīmēm, lai nepārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu.

Plānots, ka ierobežojumi būs spēkā līdz pavasarim.

 
Visi komentāri
 
Aha 8.janvāris 2019 8:24
10 2 Atbildēt

Un pēkšņi šī zona tiks iekļauta pārvietojamo fotoradaru kartē, un tiks projektēts stacionārais radars - nevar taču tādu burvīgu peļņas iespēju laist zudumā

anonimikis 8.janvāris 2019 8:27
8 6 Atbildēt

Ja braucēji citādi nesaprot ko nozīmē tie cipari uz zīmes, tad nāksies.

iAuto 8.janvāris 2019 22:28
0 0 Atbildēt

Kad tur ir bijušas avārijas dēļ 70 km/h ātruma?

GTD2 8.janvāris 2019 13:02
5 5 Atbildēt

te nevar iztikt bez melnā humora, laikam Jūrmals doma grib notestēt, vai uzbraucot gājējam ar 50 varēs izdzīvot, ja nē tad jasamazina uz 30 un jaskatās, šis taču ekonomiski izdevīgākais problēmas risināšanas variants, japārkrāso tik pankūkā cipariņi

650 9.janvāris 2019 16:21
0 0 Atbildēt

Kā ir pavārds tam kroplim, kurš kārtējo pseidodrošības pakaļātulkojumu dēl pirms vairākiem gadiem "izdomāja" likvidēt gadiem ilgo oficiālo gājēju pāreju posmā starp tiltu šobrīd esošo reklamēto tajā puskilometru tālajā krustojumā? Šos nesenos "četrus" varbūt var pieskaitīt viņa "dižajiem nopelniem sabiedrības labā"?

Miljardus pelnošajai kūrort-industrijai nebij prāta ceturtdaļgadsimta laikā "padomāt" par gājēju kustību akurāt pašu galveno izklaides objektu tuvumā un ceļā uz "centrālo" pludmales pieejas vietu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti