Tā saimnieko Jūrmalā - gājēju pāreja atduras kupenā no Jūrmalas domes auto stāvvietas (+ VIDEO) 6

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 15.janvāris 2019 9:11

Simboliski, ka pie Jūrmalas domes sniegs no auto stāvvietas tiek sagāzts tur, kur beidzas gājēju pāreja uz ietves.

Varētu šķist, ka tas tāds nieks vien ir - nu izsprauksies tas gājējs pa vidu kupenām vai izies cauri auto stāvvietai, taču, ko darīt tad, ja stāvvieta pilna ar mašīnām (kā redzams video), ielu vajadzēs pāriet kādam vecākam cilvēkam vai ar bērnu ratiņiem ,vai cilvēkam ratiņkrēslā?

Tas ir arī attieksmes jautājums no atbildīgo cilvēku puses, kuri par to saņem attlīdzību.

Kāpēc ir svarīgi saprast attieksmi? Tāpēc, ka satiksmes jomā Jūrmalā ir pieņemti daudz neprofesionālu un pat bīstamu lēmumu satiksmes drošībai, kuru rezultātā var ciest cielvēki.

Par to vēl stāstīsim!

 
Visi komentāri
 
650 15.janvāris 2019 10:40
0 0 Atbildēt

Toties jaunajā avīzē "nu tad beidzot" ir ienākusi doma, ka vajagot luuk uzkārt dzintaru stacijā infoplakātus- lai (aizaiz)gājēji vienureiz tak uzzina, kurp viņiem to puskilometru līkumu doties... jo tā arī ir,, ka savulaik ierastās platās g-pārejas likvidācija dzintaru pārvada lejasgalā ir idiotu ideja un luuk esot bijusi labi domāta, lai vadītāji varot 30sek ātrāk to gabalu izbraukt.

Ko tur brīnīties par to kupenu,tā taču ierasta prakse,kādreiz aiz tām milicija slēpās un bija garantēta spešal ideāla redzamība no n-tajām šķērsielām uz galvenās ielas izbraucot. Bet tieši lūk "vadītāju labad" tajā brīnumpilsētā tagad caurbraucēju ievērībai ir uz garās galvenās ielas precīzi 20gab luksofori, no kuriem tik kādi pieci ir uz gājējiem vērsti. Pārējie 15 aktīvi tiek kurināti augu diennakti bezjēgā un nonstopā, pie kam absolūti bez jebkāda loģikas principa, vnk randomā. Varētu reklāmas specbalvu iedot tam, kurš tur izbrauktu piem trijos naktī bez apstāšanās.

056 15.janvāris 2019 11:21
1 0 Atbildēt

nu nav jau Jūrmala vienīgā pilsēta ar "sakārtotiem" luksoforiem - zinu vienu pilsētiņu Vidzemē, kur divi luksofori atrodas 100 m attālumā viens no otra, bet bez apstāšanās abus nevar izbraukt

650 15.janvāris 2019 11:45
3 0 Atbildēt

Nav runa par tupu kasīšanos, bet gan par atklātā textā bezjēdzību. Turklāt, ieviestu tieši beidzamajos gados pēc dažādas treknās "uzlabošanas" un "apgūšanas". .

IAuto sen varēja aizbraukt novērtēt tur otrā kauguru galā tos 2 "jaunos" suudaapļus. Pacelt "dokumentāciju"- diez pēc kuras eu regulas pašā kritiskākajā apļveida trajektorijas punktā "pienākas" el stabs pusmetru no brauktuves un tālāk uzreiz grāvis pusmetru no staba. Un kāpēc līdzenā laukā esošajam jaunķemeru aplim "pienākas" barjera, bet šiem diviem nekādi nee. Un kurš "atbild" par regulāro vismaz 20cm dziļo izgrauzumu aizbēršanu vai debili izrēķinātās trajektorijas korekciju tur iebrauktuvju un izbrauktuvju vietās. Izcils drošības piemērs un līdzekļu izlietojums.

iAuto 15.janvāris 2019 14:00
0 0 Atbildēt

Ar luksaforiem Jūrmalā ir liela bēda, īpaši jaunajiem. Par to arī turpināsim šo rakstu sēriju.

650 15.janvāris 2019 17:37
0 0 Atbildēt

Jā, pārreiz norīkojiet līdzstrādnieku teiksim 2:am lai izbrauc.Vai loteriju- kam izdosies bez apstājas visus 19gab, tam uz ned nogali mopēdu ar pillu bāku.Labi ka tie 4gab "jaunie" meesli konkrēti uz Talsu šosejas kaut kādā brīdī tika pagriezti "klusāk"- jo sākumā tie spīdēja spilgtāk un tālāk par visjaudīgāko dzelzceļa semaforu.

Ka arī- kurš Idiots diez "ieprojektēja" to tipa jauno gājēju "pāreju" tieši aplī kauguros pie nestes? Metru no apļa?? No kāda viedokļa tas ir droši un pareizi??

Turpat drusku tālāk cilvēki masveidā lien ārā no dzīvojamā rajona, lai tiktu uz jūru/mežu,tur tirdzniec centrs, aptieka, pietura, bet nee,pārejas vnk nav, 'kāds'" tiem paredzējis šo pastaigu ar 200m līkumu,plus loteriju ar visiem bērniem un ratiem- līst virsū uz brauktuves burtiski metru no kārtējā aplībraucošā pajoliņa- kurš nedz pagriezienu laikus ieslēdz nogriežoties nost, nedz vispār filtrē situāciju.Pat ja tas to gājēju ierauga un apstājas- turpat dibenā ir vēl divi nākamie, kas tā vien kāro viņu "pastumt".

Tas vel nebūtu nekas, ka kāds to visu ir tā paredzējis- bet arī nekāda ne kavēkļa,ne barjeras,ne milicijas uzraudzības priekš tās bīstamās pārejas ignorētājiem un ceļa īsinātājiem tur nav un tie nabaga cilvēki tur tā mierīgi visu šķērso savā vaļā un nodabā gan ziemu gan vasaru.Jautājums tikai kad un par kādu tematu tur būs tā "nākamā" saruna.

iAuto 18.janvāris 2019 21:45
1 0 Atbildēt

Te turpinājums nolaidībai Jūrmalā iauto.lv/pie-stures/ce...-jurmala-video

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti