Šajā ziemas sezonā uz autoceļiem salabotas avārijas bedres 3094 kvadrātmetru platībā 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.februāris 2019 11:54

Šajā ziemas sezonā salabotas avārijas bedres 3094 kvadrātmetru platībā, bet masveida bedrīšu remonts tiks sākts, kad iestāsies tehnoloģijai atbilstoši laika apstākļi, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra dienas laikā ir virs nulles un naktī zem nulles, uz autoceļiem pastiprināti un neprognozējami veidojas bedres. Ziemas sezonas laikā "Latvijas autoceļu uzturētājs" remontē satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres. Avārijas bedres tiek labotas neatkarīgi no laika apstākļiem.

Satiksmei bīstamo bedru remontam izmanto aukstā asfalta tehnoloģiju, kas ir vienīgā šādos laika apstākļos pielietojamā metode, norādīja "Latvijas autoceļu uzturētāja" pārstāvji, piebilstot, ka bedre tiek attīrīta un aizpildīta ar aukstā asfalta maisījumu. Laika apstākļi neietekmē aukstā maisījuma (asfalta) saķeri ar bedres virsmu un malām, un satiksmi pāri saremontētajai bedrei var atjaunot uzreiz pēc remontdarbiem.

Satiksmei bīstamo bedru remonta mērķis ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad laika apstākļi ļaus bedres salabot pamatīgi. Iestājoties tehnoloģijai atbilstošiem laika apstākļiem, proti, diennakts vidējā gaisa temperatūra ir virs plus pieciem grādiem, ceļu uzturētāji sāks masveida bedru remontu ar ierastajām tehnoloģijām uz melnā seguma valsts autoceļiem.

Satiksmei bīstamās bedres galvenokārt veidojas uz novecojušiem autoceļu segumiem, kuriem nav veikti virsmas atjaunošanas darbi un, kuri ir sliktā vai ļoti sliktā tehniskā stāvoklī. "Latvijas autoceļu uzturētājs" informēja, ka no 9129 kilometriem melnā seguma valsts autoceļiem tādi ir aptuveni 40%. Temperatūras svārstību un satiksmesintensitātes rezultātā veidojas neprognozējams bedru apjoms. Bedru remontu visā valsts teritorijā veic 56 ceļu uzturētāju remontbrigādes.

Par satiksmei bīstamām tiek uzskatītas tādas bedres asfalta segumos, kuru laukums lielāks par 0,1 kvadrātmetriem (aptuveni 30 centimetri reiz 30 centimetri) un tās ir dziļākas par pieciem centimetriem. Saņemot informāciju par satiksmei bīstamu bedri, uz A uzturēšanas klases autoceļiem tās tiek labotas 24 stundu laikā, B uzturēšanas klases autoceļiem - piecu diennakšu laikā, C uzturēšanas klases ceļiem - nedēļas laikā un D uzturēšanas klases ceļiem - divu nedēļu laikā.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9129 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 15.februāris 2019 13:17
4 0 Atbildēt

Kad ceļš ir palicis kā fotogrāfijā līdzīgs degunradža ādai tad tā lāpīšana ir lidzvērtīga purva susināšanai ar spaini.

jaaanis 15.februāris 2019 12:03
2 0 Atbildēt

Kurš to var pārbaudīt (pārmērīt). Cik darbu veicējs paprasīs tik samaksās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti