Linkaits rosina mobilās lietotnes taksometra izsaukšanai definēt kā komersantus

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.februāris 2019 17:05

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) ceturtdien iesniedzis Ministru kabinetā (MK) grozījumus Autopārvadājumu likumā, cita starpā rosinot mobilās lietotnes taksometra izsaukšanai definēt kā komersantus, kas sniedz taksometra pakalpojumus, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Tostarp vienos viens no regulējumiem konkrēti definēs, ka mobilās lietotnes, ar kuru palīdzību iespējams izsaukt taksometru ar balto numuru, ir nevis parastas interneta platformas, bet komersanti, kas sniedz taksometra pakalpojumus. Tas nozīmēs, ka uz mobilajām aplikācijām attieksies reģistrēšanas nosacījumi un platformai būs jāpakļaujas noteiktām prasībām un kontrolēm.

Tāpat regulējums taksometru pakalpojumu sniedzējiem paredzēs paaugstinātas prasības pie starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektiem - lidostas, autoostas, dzelzceļa stacijas un ostas. Taksometru kompānijām būs iespēja noteikt konkrētu pārvadājuma cenu no šiem infrastruktūras objektiem. Pasažieris norēķinu varēs veikt arī ar īpašu kuponu, ko būs iespēja iegādāties vai nu tam paredzētā interneta vietnē vai tirdzniecības vietās konkrētajos objektos.

Regulējums ierobežos arī pārvadātāju iespējas krāpties, fiktīvi piemērojot klientiem atlaides. "Kontrolējošās institūcijas kā regulāru praksi taksometru jomā ir fiksējušas atlaižu piešķiršanu 99% apmērā, kaut gan realitātē klientam atlaide nav piemērota vispār. Pārvadātājs pēc brauciena veic manipulācijas ar skaitītāju, klienta veikto apmaksu oficiāli nereģistrējot. Jaunajos noteikumos tiks iestrādāts atlaides slieksnis 50% apmērā un to varēs piemērot tikai pirms brauciena uzsākšanas," informēja ministrijā.

Regulējumā tiks iekļauta vēl viena norma klienta aizsardzībai, proti, pasažierim būs tiesības nemaksāt par braucienu, ja taksometra vadītājs nebūs ieslēdzis skaitītāju un par braucienu atteiksies izsniegt čeku. Tāpat pasažierim būs tiesības nemaksāt par braucienu, ja pārvadātājs nebūs ieslēdzis tīmekļvietni vai mobilo lietotni tiešsaistes režīmā, veicot komercpārvadājumu ar vieglo automobili.

Izmaiņas Autopārvadājumu likumā paredzēts apstiprināt līdz šā gada 1.maijam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti