Policija neiebilst iecerei ļaut ar mopēdiem un motocikliem braukt sabiedriskā transporta joslās 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 25.februāris 2019 12:54

Valsts policija (VP) neiebilst pret izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, kas ļautu pa sabiedriskā transporta joslu pārvietoties ar mopēdiem un motocikliem, aģentūrai LETA atzina VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

"Mūsu skatījumā šāda kārtība nevarētu slikti ietekmēt satiksmes drošību. Drīzāk tas pat varētu mazināt drošības riskus, jo pašlaik nereti motociklisti brauc un bīstami manevrē starp automašīnām," norādīja Krapsis.

VP pārstāvis arī norādīja, ka šāda prakse ir arī citās pasaules valstīs, turklāt motocikla un mopēda vadītājiem jebkurā gadījumā, pārvietojoties pa sabiedriskā transporta joslu, jāievēro pilsētas apstākļiem paredzēts braukšanas ātrums.

Krapsis gan nenoliedza, ka jau patlaban ir gadījumi, kad motociklisti pārvietojas pa sabiedriskā transporta joslām, taču katras ielas kontrolei ceļu policija izsekot nevarot.

Jau ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā otrajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Ceļu satiksmes likumā, paredzot, ka Ministru kabinetam jāpieņem grozījumi nepieciešamajos noteikumos, lai nākotnē mopēdi un motocikli var pārvietoties ceļa joslā, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajam transportam.

Plānots, ka Ministru kabinetam šie grozījumi būs jāveic ne vēlāk kā līdz 1.augustam. Valsts tiesu ekspertīžu biroja eksperts Oskars Irbītis klātesošos informēja, ka tas varētu samazināt ceļu satiksmes negadījumos ievainoto motociklistu skaitu par 10-15% procentiem.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 25.februāris 2019 14:22
3 1 Atbildēt

Kad pie mums (EU) atļaus nogriezties pa labi pie sarkanā?

ASV drīkst, bet LT gatavojoties aizliegt, jo NO esot teikuši, ka neesot labi. Kāpēc ASV ir OK, bet EU nav OK?

reku 25.februāris 2019 18:37
3 0 Atbildēt

Lai tad policija sedz arī finansiāli kritušo mopēdistu bēru izdevumus.

Vernons 25.februāris 2019 14:14
2 8 Atbildēt

Nav problemu, lai brauc! Pie jebkada kontakta ar siem sabiedriskas joslas lietotajiem vainigs sis lietotajs!

Esmu ievadijis sarunas ar Rigas satiksmes vaditajiem. Parakstisies visi!

Saura loka bidot lietas bija japaredz sekas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti