KNAB sācis vismaz trīs pārbaudes saistībā ar auditoru ziņojumu par "Rīgas satiksmi"

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 10.aprīlis 2019 9:24

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vērtējot auditorkompānijas "Ernst&Young" sagatavoto ziņojumu par situāciju Rīgas pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme, sācis vismaz trīs resoriskās pārbaudes, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB priekšnieka vietniece Ineta Cīrule.

Viņa atgādināja, ka attiecībā uz trim transporta iepirkumiem KNAB tika sākts kriminālprocess jeb tā dēvēta "Rīgas satiksmes" iepirkumu lieta. Savukārt pārējos ziņojumā sagatavotos secinājumus birojs vērtē resoriskajās pārbaudēs, norādīja Cīrule.

Ja birojs šajās pārbaudēs saskatīs pamatu kriminālprocesa sākšanai, tad pieņems atbilstošu lēmumu. Cīrule gan neatklāja, cik resoriskās pārbaudes ierosinātas, taču apliecināja, ka "vairāk nekā trīs."

"Pārbaudēs rūpīgi tiek analizēta katra ziņojuma pozīcija, taču patlaban ir pāragri publiski atklāt, kādi tieši secinājumi tiek vērtēti," viņa norādīja.

Pārbaužu noslēguma termiņus Cīrule patlaban neminēja, skaidrojot, ka birojam ir jāpieprasa dažādi līgumi un citi dokumenti. Viņa gan pieļāva, ka dažas no pārbaudēm būs apjomīgas, bet pārējās rezultāts tiks sasniegts ātrāk.

Cīrule arī nekomentēja, vai "Rīgas satiksmes" iepirkumu krimināllietā aizdomās turētā statusu varētu piemērot Rīgas domes amatpersonām. "Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Tiklīdz mums būs paziņojama informācija, to sniegsim. Mēs strādājam, taču kriminālprocesā pārsteidzīgi lēmumi nav pieļaujami," norādīja Cīrule.

KNAB priekšnieka vietniece arī patlaban nevēlējās nosaukt konkrētus termiņus, kad krimināllietu varētu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanai. "Birojam joprojām ir starptautiskā sadarbība, tāpēc būtu pāragri nospraust termiņus," viņa piebilda.

Jau ziņots, ka auditorkompānija sagatavojusi ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē". Auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā bijušās uzņēmuma valdes vadībā "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu eiro zaudējumi, kas radušies, pieņemot nesaimnieciskus lēmumus, noslēdzot neizdevīgus sadarbības līgumus un citos veidos.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume marta sākumā paziņoja, ka šo ziņojumu analizē arī birojs. ""Ernst&Young" audita ziņojums ir biroja rīcībā. Vērtējam un analizējam," sociālajā tīklā "Twitter" norādīja Straume, piebilstot, ka gadījumā, ja birojs konstatēs amatpersonu "darbības vai bezdarbības", pārkāpjot likumu, reakcija būs atbilstoša.

Tāpat vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Lietā ir septiņi aizdomās turētie - ilggadējais partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, bijušais "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks, uzņēmējs Māris Martinsons, uzņēmējs Edgars Teterovskis un viņa dzīvesbiedre.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti