Rīgā atsūknēs lielākās ūdens peļķes 3

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 14.oktobris 2019 13:10

Pārvietošanās apstākļu uzlabošanai Rīgā kopš pirmdienas rīta ir sākta lielāko lietus ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Dimante.

Lai uzlabotu pārvietošanās apstākļus, daudzviet šobrīd notiek lietus ūdens atsūknēšana, tostarp Čiekurkalnā, Teikā, Vecmīlgrāvja ielās un Pārdaugavas ielās.

Dimante uzsvēra, ka peļķes uz brauktuvēm un ietvēm pārsvarā izveidojušās nokritušo lapu dēļ, kas bloķējušas ūdens novades sistēmas. Ielu uzturēšanas dienesti ziņojot, ka Pārdaugavā, kur konstatēti applūduši ielu posmi, no lietus ūdens novades sistēmām iztīrītas lapas un ūdens pakāpeniski no brauktuves un ietvēm aiztecējis.

Lietus pieņēmēji no lapām attīrīti Jūrmalas gatves un Slokas ielas krustojumā, Dzirciema ielas un Jūrmalas gatves krustojumā, Buļļu aplī, Lilijas ielā, Daugavgrīvas ielā, Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojumā.

Departamenta speciālisti šobrīd veic Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu tehniku uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens, pauda Dimante. Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus ūdens uztvērējakām un attīrīt tās, kuras dēļ kritušajām lapām nevar novadīt ūdeni no brauktuves.

Pašvaldības pārstāve stāstīja, ka spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Šobrīd, pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.

Lai mazinātu peļķu veidošanos lietavu laikā tajos ielu posmos, kur vēsturiski nav izbūvētas lietus ūdens novades sistēmas, Satiksmes departamenta speciālisti vasarā izstrādāja rīcības plānu. Kopumā tika apzinātas vairāk nekā 40 vietas Rīgas ielās un ietvēm, kur nepieciešami lokāli risinājumi.

Atsevišķos ielu posmos jūlijā un augustā veikti uzlabojumi lietus ūdens novades izveidei. Piemēram, izbūvēta ievalce Viestura prospektā, ūdens novades sistēma Čiekurkalna 1.līnijā zem Gustava Zemgala gatves pārvada. Dimante stāstīja, ka darbs pie peļķu mazināšanas Rīgas ielās turpinās un nākamgad plānots veikt lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvi vairāk nekā desmit ielās.

Rīgas iedzīvotāji aicināti arī turpmāk ziņot par applūdušām ielām, zvanot Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80 003 600, un uz applūdušajām ielām tiks nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas.

 
Visi komentāri
 
650 14.oktobris 2019 13:33
1 4 Atbildēt

Vai nevarētu to aizsūknēt pa jaunolaines šoseju caur ozolnieku distriktu uz izpalīdzīgo Jelgavu? Te taču bija nupat info, ka tie esot gatavi "sadarboties" ?

Kanibaals 14.oktobris 2019 19:25
0 0 Atbildēt

No RDSD maza jēga, ielika lietus kolektorus uz Biķernieku ielas un nekas praktiski nemainijās. Vēl pat pamanijās lejot asfaltu ieliet tik precīzi lai bedres paliktu kur bija.

Kanibaals 15.oktobris 2019 8:42
0 0 Atbildēt

Pie reizes lai atsūc taukus no RDSD darbinieku pakaļām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti