A2 šosejas posmā pie Sēnītes satiksmei atvērs abas brauktuves 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.novembris 2019 8:07

No šodienas Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītes mezglam satiksmei tiks atvērtas abas brauktuves - divas joslas katrā virzienā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Satiksmes organizācijas izmaiņas sāks ieviest pakāpeniski, pa posmiem, sākot no šodienas rīta, provizoriski plkst.10. Līdz dienas beigām abas brauktuves - divas joslas katrā virzienā - tiks pilnībā atvērtas satiksmei.

Savukārt satiksme uz Valmieras šosejas (A3) posma pie Sēnītes līdz 15.novembrim vēl tiks organizēta, izmantojot rotācijas apli.

Līdz novembra beigām posmā vēl ir iespējami lokāli ierobežojumi, būvniekam veicot darbu uz autoceļa nomalēm. Ziemas tehniskā pārtraukuma laikā visā objektā būs noteikts ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā (km/h), bet Sēnītes mezglā - vietām arī 50 km/h.

Objektā līdz šim ir ieklāta asfalta apakškārta un saistes kārta, kas vēl nav asfalta virskārta, tāpēc vietām var būt nelīdzena. Asfaltbetona virskārta tiks ieklāta nākamgad, kad tiks remontētas arī pārvadu apakšējās daļas un pārbūvēts Sēnītes mezgla rotācijas aplis.

Būvdarbus Vidzemes šosejas posmā no Garkalnes līdz Sēnītei veic piegādātāju apvienība "Binders" un "ACB", to līgumcena ir 46,5 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Darbi tiek finansēti no valsts budžeta un no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļiem un pilnībā tie tiks pabeigti 2020.gada rudenī.

Būvdarbu posms ir 14 kilometrus garš, taču, ņemot vērā to, ka katrā braukšanas virzienā ir divas joslas, seguma pastiprināšana tiek veikta kopumā vairāk nekā 30 kilometros ceļa. Projekta laikā tiek atjaunoti arī septiņi ceļa pārvadi un divi tuneļi Sēnītes mezglā, kā arī divi pārvadi pie Vangažiem un divas caurtekas. 1,65 kilometru garumā ceļa sega tiek pārbūvēta arī uz autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) (A3), tiltam pār Gauju būs atjaunots segums.

Vidzemes šosejas posms no Garkalnes līdz Sēnītei tādā konstrukcijā, kāda tur ir tagad, ir izbūvēts 1974.gadā. Pēdējo reizi seguma atjaunošanas darbi tur nelielos posmos ir veikti pagājušā gadsimta beigās un šī gadsimta sākumā.
 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
he 1.novembris 2019 10:04
8 2 Atbildēt

garantijas termiņš pēc LVC standarta rekonstrukcijas darbiem ir 5 gadi, šaubos, ka šeit būs mazāk. Līdzšinējā pieredze rāda, ka normāli pārbūvēti ceļi parasti gadus 7 iztiek bez bedrēm (pēc personīgiem novērojumiem), un tad lēnām pa kādai sāk parādīties.

he 1.novembris 2019 10:06
7 0 Atbildēt

p.s. garantijas termiņš sākas pēc darbu pieņemšanas, tātad pēc plāna sāksies nākamā gada rudenī.

gunbox 1.novembris 2019 9:28
4 4 Atbildēt

Smuki skan, pagājušā gadsimta asfalts. Diez cik šis jaunais izturēs līdz pirmajam ielāpam? Laba tēma totalizatoram - 3 vai 5 gadus? Cik ceļu būvētājs ir devis garantiju savam darbam? Jeb pareizāk būtu jautāt - vai konsultanti ārpus čemodāniem ir iekļāvuši nolikumā obligāto garantijas termiņu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti