Daugavpilī sāks kursēt jaunie Krievijā ražotie tramvaji 11

 

Foto: Ekrānbilde no Daugavpils.lv

Nozare.lv | 30.janvāris 2020 13:05

Piektdien, 31.janvārī, Daugavpilī 2.maršrutā sāks kursēt pirmie jaunie Krievijā ražotie tramvaji, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Šonedēļ pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" pieņēmusi pirmos četrus Lietuvas uzņēmuma UAB "Railvec" piegādātos četrasu tramvaju vagonus. Pārvadātāja pārstāvji skaidroja, ka tramvaju vagonu piegādes ir kavētas, tāpēc tramvaju pieņemšana tiek organizēta atbilstoši to gatavībai un pēc attiecīgo līguma nosacījumu izpildes.

Piektdien arī plānots pieņemt vēl divus tramvaju vagonus. Savukārt pēdējie divi no līgumā paredzētajiem astoņiem tramvaju vagoniem pašlaik atrodas Daugavpilī un piegādātājs tuvākajā laikā plāno veikt tā pārbaudes.

Pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem tramvaju vagoniem plānots sākt piektdien 2.maršrutā.

Paralēli ir sākta tramvaju līnijas jaunbūves nodošana ekspluatācijā un drīzumā tā tiks atklāta pasažieru pārvadājumiem.

Kā ziņots, Daugavpils dome tika nolēmusi pirkt Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa ražotus tramvajus, ko pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma īstenošanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinājusi galvojumu.

Kopējā līguma summa ir 4 093 600 eiro.

Līgumā norādītais piegādes laiks bija jau 26.jūlijs, līdz ar to piegādātājs nepilda līguma noteikumus, iepriekš norādīja "Daugavpils satiksmē".

Pēc piegādēm pārvadātājs strādājis ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, pierādot tramvaju tehnisko rādītāju un parametru atbilstību tām prasībām, kas ir spēkā Eiropas Savienībā. Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) uzsvēra, ka dažādas pārbaudes notiek, lai pašvaldība kāda neizdarības dēļ nezaudētu līdzekļus.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bjak 30.janvāris 2020 14:14
10 7 Atbildēt

Elksniņš varētu kā dienesta auto sākt izmantot Lada!

Ja jau Daugavpiliešiem jābrauc ar Krievu džimbuļiem, tad lai pats arī izbauda krievu transporta būves šedevrus!

Kāds vispār ir pārbaudījis, vai tas krievu kantoris nav sankciju sarakstā!?

Pļurkt 30.janvāris 2020 15:59
3 4 Atbildēt

Kādreiz Daugavpilī ripinājās Latvijā ražoti tramvaji, bet kopš tiem laikiem kad zagļu varzai nekas nav vajadzīgs, kas nenodrošina regulārus otkatus, pilsēta pērk kur lētāk!

++

Pie kam gan biļete lētāka, gan dotēt nevajag, kā Lielpicānijā!

felix65 30.janvāris 2020 19:18
3 0 Atbildēt

Var būt būs labāki par baltkrievu, kas līdz šim tur braukāja. Tāda sajūta, ka būtu ar cirvi taisīti. Vizuāli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti