Spoguļu zagļi atgriežas pie pārbaudītām vērtībām 8

 
iAuto | 4.novembris 2013 15:45

Zagto spoguļu topā atkal atgriezušies BMW markas automašīnu spoguļi, un pēdējos četros mēnešos vērojams stabils BMW spoguļu zādzību pieaugums, kas jūlijā un septembrī sasniedzis pat 70% un 54% īpatsvaru.

Foto: bmw.com

Zagto spoguļu topā atkal atgriezušies BMW markas automašīnu spoguļi, un pēdējos četros mēnešos vērojams stabils BMW spoguļu zādzību pieaugums, kas jūlijā un septembrī sasniedzis pat 70% un 54% īpatsvaru no visiem zagtajiem automašīnu spogulīšiem, portālu „iAuto” informēja apdrošināšanas kompānijā „If”.

Oktobrī BMW spoguļi veido 32% no visiem zagtajiem auto spoguļiem, bet augustā to īpatsvars no kopējā zagto spoguļu skaita bija 36%. Pēdējos mēnešos salīdzinoši daudz zagti arī „Mercedes” un „Audi” markas spoguļi. Vairāku mēnešu garumā ievērojami pieaudzis arī nozagto „Lexus” auto spogulīšu īpatsvars. Savukārt citu Latvijā populāru auto marku – „Volkswagen”, „Toyota”, „Škoda” un citu - spoguļi tiek zagti ievērojami retāk. Ar retiem izņēmumiem auto spoguļu zādzības galvenokārt notiek Rīgā un Pierīgā.

Oktobrī līdz ar gada tumšā laika iestāšanos vērojams arī vandālisma gadījumu pieaugums, kuri bez auto spoguļu zādzībām saistīti ar saskrāpētu auto krāsojumu, izsistiem stikliem vai nozagtu automašīnas aprīkojumu. Rīgā, Āgenskalnā mēneša sākumā vienas nakts laikā tika sabojātas vismaz 18 automašīnas, kurām tika pārdurtas riepas, turklāt vienam apdrošināšanas kompānijas klientam auto riepas dažu dienu laikā pārdurtas atkārtoti.

Salīdzinot ar jūniju, oktobrī „If“ pieteikto vandālisma gadījumu skaits ir trīskāršojies.

Gada tumšajos mēnešos agri satumst, dienas ir krēslainas, tādēļ zagļi un vandāļi var rīkoties daudz nepamanītāki. Pieredze liecina, ka dažkārt arī mazvērtīgas lietas – iepirkumu maisiņš ar pārtikas produktiem vai konfekšu kārba – var kļūt par auto uzlaušanas iemeslu. „Auto īpašniekiem ir vērts vairāk pārdomāt, kādās vietās atstāt auto gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā,” norāda „If Apdrošināšana” Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

 
Visi komentāri
 
Motoklubu asociācija 4.novembris 2013 16:31
2 1 Atbildēt

vienu tādu reiz turēju uz grauda, šim toreiz noveicās. saprotams nav laba metode, toties ja likums atļautu tādas medības, zādzību vispār nebūtu.

saule 4.novembris 2013 21:16
0 2 Atbildēt

Nav pat ko vairs domāt par atgriešanos Latvijā.Nevari justies droši par elementārām lietām.Te kur dzīvoju,ne LV varu ne tikai atstāt personīgās mantas automašīnā,bet varu pat neaizslēgt auto durvis un nekas netiks paņemts.Nabagmāja paliek nabagmāja.Vēl te taisa visādus projektus,lai atgriestu bāleliņus Dzimtenē.Jāsmejās.

iAuto 5.novembris 2013 10:51
2 0 Atbildēt

Kam ir vajadzīgs šāds ieraksts? Pasaki, kurā valstī dzīvo un es Tev ietekšu attiecīgos rajoniņus, kur vari atstāt auto ar atslēgām!

Katrā valstī ir gan droši rajoni, gan bīstami.

g 5.novembris 2013 13:03
0 0 Atbildēt

Norway

solaris 5.novembris 2013 22:52
0 0 Atbildēt

Tā ir tā valsts, kas [veiksmīgas sagadīšanās dēļ] sēž uz milzīgiem dabisko resursu avotiem, līdz ar to nav objektīvi salīdzināma ekonomiskā aspektā ar valstīm, kur dabisko resursu ir daudz mazāk, toties tajā viens psihs nesen lēnā garā apšāva ap septiņdesmit savus tautiešus bērnus, kamēr policija kasīja pautus pēc sprādziena galvaspilsētā??

Ko tu gribi pateikt ar savu vīzdegunīgo Latvijas nonievāšanu? To, ka tu, aizbraucot par kalpu uz citu zemi, esi kļuvis pārāks par Latvijas iedzīvotājiem?

Ko tieši tu pats esi izdarījis Norvēģijā vai Latvijā, lai varētu tādu augstprātību izrādīt?! Pieņemsim, tev ir taisnība - Latvija ir nabagmāja, ja salīdzina ar Norvēģiju. Un? Vai no tā izriet, ka tu esi kaut kā pārāks un tev ir morālas tiesības kritizēt? Tu taču pats vienmēr norvēģu acīs būsi ekonomiskais bēglis no šīs nabagmājas, kas gatavs par kalpu būt un savu tēvu tēvu zemi nodot, turklāt vēl noniecināt sava personīgā labuma dēļ. Tava zemiskā augstprātīgā attieksme pret latviešu valsti Latviju ir šķebinoša.

juginots 4.novembris 2013 23:59
0 0 Atbildēt

Arī nedzīvoju vairs dzimtenē, un pat darba laikā atstāju mašīnas atslēgas aizdedzē. Ir pat bijuši gadījumi, ka smagā šoferis pārdzen mašīnu, lai tiktu garām un tad noliek autiņu atpakaļ vietā. Vnk kulturāli..

rt 5.novembris 2013 8:37
0 0 Atbildēt

Ta nu gan čuhņās jūs dzīvojat, ja pat zagļi bankrotē...

IkdienasViesis 5.novembris 2013 12:02
0 0 Atbildēt

Pašlaik vairāk dzīvoju sievas dzīvgoklī Zolitudē. Kaut arī tuva apkārtne vietējam tirgum, bet diezgan droša. Auto ,dažkārt pat abus, bieži turu lejā pie mājas. Līdz šim(20 gadu laikā) nekas kriminals nav bijis. Vienu reizi gan, kāds garāmejot, ar "kapeiku" gar kapotu biju nobraucis...Atceros, ka 1994.gadā, "kabatiņās" pie mājas parasti stāvēja 3-5 mašinas. Pašlaik jau visām pat vietas vakaros nepietiek - daudziem jātur jau ielas malā. Tādi nu tie laiki.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 2

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti