Pagājušajā diennaktī uz autoceļiem gājuši bojā divi gājēji (papildināts)

 
Nozare.lv | 7.novembris 2013 11:01

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka autoceļa Rīga-Daugavpils 58.kilometrā kravas mikroautobuss "Renault Mascott", kuru vadīja 1952.gadā dzimis vīrietis, notrieca gājēju, 1973.gadā dzimušu vīrieti, kuram pēc tam pāri pārbrauca kravas automašīna "MAN" ar piekabi. Gājējs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt Rēzeknes novada Maltas pagastā 1979.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "VW Passat" notrieca gājēju, 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš šķērsoja brauktuvi tuvu braucošās automašīnas priekšā. Notriektajam, gulošajam gājējam pāri pārbrauca arī automašīna "Renault". Gājējs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), abi negadījumi notikuši diennakts tumšajā laikā un abi vīrieši miruši līdz mediķu ierašanās brīdim.

NMPD pārstāve Inga Vītola uzsver, ka gājējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, diennakts tumšajā laikā šķērsojot ielas vai pārvietojoties gar ceļu malām, jo cilvēka un automašīnas sadursmes rezultātā cilvēks var gūt ļoti smagas un dzīvībai bīstamas traumas.

Smagākos gadījumos, kad gājējs tiek notriekts vai pat "pamests gaisā" un krītot atsitas pret mašīnu un zemi, cilvēks var gūt komplicētus roku, kāju, iegurņa, krūškurvja, ribu un mugurkaula lūzumus, kas var kombinēties ar iekšējo orgānu un galvas sasitumiem un asins izplūdumiem.

Gājēju drošībai diennakts tumšajā laikā ieteicams pie apģērba vai somas piestiprināt gaismu atstarojošus elementus. Arī autovadītāji tiek aicināti respektēt kājāmgājējus un diennakts tumšajā laikā braukt uzmanīgāk, jo nereti mediķi saskaras ar cietušajiem, kas notriekti, šķērsojot gājēju pārejas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši deviņi cilvēki un divi cilvēki gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 25 avārijas, kurās cieta septiņi cilvēki un viens cilvēks gāja bojā.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 21 transportlīdzekļa vadītāju, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. Desmit no tiem bijuši autovadītāji, bet 11 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti seši cilvēki - trīs autovadītāji un trīs velosipēdu un motorolleru vadītāji.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti