Nopērkot zagtu BMW, zaudē gan auto, gan naudu (+ video) 1

 
Nozare.lv | 27.janvāris 2014 10:24

Kāds Latvijas iedzīvotājs, kļūstot par upuri organizētās noziedzības grupējuma shēmā, zaudējis gan Lietuvā nopirkto "BMW 118", gan 6000 eiro, vēsta LTV raidījums "De facto".

Vīrietis Lietuvas portālā kopā ar dēlu izvēlējās spēkratu - 2008.gada "BMW 118", zinot, ka Lietuvā auto izvēle ir plašāka, bet cenas - zemākas. Tikšanās ar pārdevēju norunāta Šauļos.

"Pārdevējs teica, ka pats īpašnieks pašreiz ar automašīnu brauc no Spānijas uz Lietuvu. Konkrētajā dienā arī mēs aizbraucām uz Lietuvu. Apskatījām mašīnu, salīdzinājām numurus. Mašīna bija normālā stāvoklī. Tika parakstīts līgums, samaksāta nauda, atvadījāmies no pārdevēja. Solīds cilvēks. Nekādas aizdomas neradās," stāsta vīrietis, kas par pirkumu iztērējis vairāku gadu garumā uzkrātos aptuveni 6000 eiro.

Vīrietis nesteidzās autu piereģistrēt pēdējās decembra dienās, bet uz Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) devās pēc gadu mijas. Numuru salīdzināšanā CSDD nekādas viltojuma pazīmes netika saskatītas, bet, iesniedzot dokumentus, izrādījās, ka mašīna ir meklēšanā, un dokumenti tika konfiscēti. Pēc pāris dienā arī automašīna tika atņemta.

"De facto" uzskata, ka tēvs un dēls kļuvuši par upuriem rūpīgi izveidotā shēmā, ko, izmantojot dažādu valstu likumu nepilnības, veikli īsteno organizētās noziedzīgas grupas. Piemēram, kāds iedzīvotājs Itālijā līzingā ir nopircis automašīnu. Taču viņš par to vairs nevēlas maksāt. Uz fiktīva pirkšanas/pārdošanas līguma pamata auto nonāk Vācijā, kur to reģistrē. Tālāk transportlīdzeklis atceļo uz Latviju, kur to jau gaida jaunais īpašnieks. Par it kā notikušo zādzību paziņots tiek tikai brīdī, kad auto ir pārdots šeit. Mašīnas sākotnējais īpašnieks ir izbēdzis no atlikušā kredītmaksājuma, ko sedz apdrošinātājs. Turklāt izdevies arī nopelnīt, shēmu ieskicē raidījums, pieļaujot, ka gadījumā, ja BMW pircējs būtu piereģistrējis automašīnu pāris dienu agrāk, iespējams, viņš vēl ilgu laiku nezinātu, ka viņam pārdots vēlāk meklēšanā izsludināts spēkrats.

Pērn CSDD fiksējis 99 gadījumus, kad mēģināts reģistrēt, iespējams, ārvalstīs nozagtas automašīnas. Lielāko daļu no tām policija pircējiem ir konfiscējusi. Populārākie automašīnu modeļi ir "Audi", "Toyota", "Volkswagen" un BMW.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 28.janvāris 2014 19:26
0 0 Atbildēt

Kā tad ir ar labticīgu īpašnieku? Ja TV vai velo nozog un pagūst pārdod neviens to nekonfiscē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti