Līgo svētku brīvdienās policistu skaits uz ceļiem būšot lielāks nekā iepriekšējos gados 6

 
Nozare.lv | 19.jūnijs 2014 14:22

Līgo svētku brīvdienās policistu skaits uz Latvijas ceļiem būs lielāks nekā iepriekšējos gados, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

No 21.jūnija līdz 25.jūnijam Valsts policija strādās pastiprinātā režīmā un būs ļoti mobila. Automašīnu apturēšana tiks organizēta plānveidīgi un šoferiem saprotami.

Foto: iAuto.lv

Policija īpašu uzmanību pievērsīs tam, vai šoferi nebrauc reibumā un nepārkāpj ātrumu. Krapsis neatklāja, kurās vietās policija atradīsies, taču tās noteikti būšot vietas, kur šoferi to vismazāk gaida. Ņemot vērā masveida pārbaudes, autovadītājiem gan varētu nākties pastāvēt arī sastrēgumos.

Viens no iemesliem, kāpēc šogad uz valsts ceļiem būs vairāk policistu, ir fakts, ka bojāgājušo skaits šogad ir daudz lielāks nekā pagājušajā gadā, norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Jau ziņots, ka šogad līdz 13.jūnijam ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši jau 77 cilvēki, kas ir par 20 vairāk nekā analoģiskā periodā pērn.

Pārsvarā bojā gājušie ir jaunieši, bet par nelaimes gadījuma cēloņiem kalpojusi sēšanās pie auto stūres alkohola reibumā, kā arī ātruma pārsniegšana. Būtisks avāriju izraisīšanas un traģisko seku iemesls ir pārgalvība, kas saistāma ar autovadītāju salīdzinoši mazo gadu skaitu un automašīnas vadīšanas pieredzes nelielo apjomu.

Šogad kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaits esot samazinājies, taču par 2% ir palielinājies iesaistīto personu un cietušo skaits.

Savukārt samazinājumu Valsts policija novērojusi to autovadītāju, kuri pie stūres sēdušies alkohola reibumā, skaitā. Pērn līdz jūnija vidum policija bija fiksējusi 1773 automašīnas vadīšanas alkohola reibumā gadījumus, bet šogad līdz 13.jūnijam policija notvērusi 1684 dzērājšoferus.

Pieaugumu policija pirmajā pusgadā novērojusi atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu jomā, kur pārkāpumu skaits, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, ir audzis par vairāk nekā 8000 - no 40 411 ātruma pārkāpējiem no 2013.gada 1.janvāra līdz 13.jūnijam līdz 48 252 ātruma pārkāpējiem analoģiskā periodā šogad.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 19.jūnijs 2014 19:39
5 0 Atbildēt

ai blja vini to saka katru gadu a tolka nekada..

Aigarcix 19.jūnijs 2014 20:19
5 0 Atbildēt

Jā,jā,katru gadu,mēs tik darīsim,tik ķersim.Klau menti,Jūs ko uz līgo ar kopētāju pavairo,vai kā?

LMT 20.jūnijs 2014 10:13
3 0 Atbildēt

Melīgi, bet dzīvi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti