Bauskas novadā vienas dienas laikā policisti apturējuši piecus velosipēdu vadītājus alkohola reibumā 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.septembris 2021 10:57

Bauskas novadā vienas dienas laikā policisti apturējuši piecus velosipēdu vadītājus alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Visos gadījumos sākti administratīvo pārkāpumu procesi.

Sestdien, 4.septembrī, Īslīces pagastā uz ceļa Bauska-Bērze 11.kilometrā policisti pusdienlaikā ap plkst.12 konstatēja, ka vīrietis vada velosipēdu 1,44 promiļu reibumā. Tās pašas dienas vakarā vēlreiz Īslīces pagastā uz ceļa Siliņi-Krievgaļi- Lietuvas robeža kāds cits vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā arī tika konstatētas 1,44 promiles. Abos gadījumos ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi.

Kā skaidroja Kalniņa, atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62.panta trešajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz vienu promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, velosipēda vadītājam var tikt piemērots naudas sods 120 eiro apmērā.

Tajā pašā dienā ap plkst.15.30 Svitenes pagastā uz ceļa Saulaine- Virsīte-Svitene-Senči likumsargi apturēja vīrieti, kurš vadīja velosipēdu, būdams 0,82 promiļu reibumā, savukārt Ceraukstes pagastā ap plkst.17.25 arī pie divriteņa stūres bija sēdies kāds vīrietis, kura izelpā tika konstatētas 0,53 promiles.

Visbeidzot ap plkst.19.50 tika konstatēts, ka Mežotnes pagastā sieviete vada velosipēdu, esot alkoholisko dzērienu ietekmē, viņai minimālā alkohola koncentrācija izelpas gaisā bija 0,70 promiles. Visos minētajos trīs gadījumos policisti sākuši administratīvā pārkāpuma procesu un likumpārkāpējiem piemērots naudas sods 40 eiro, sacīja Kalniņa.

Valsts policijā atgādina, ka velosipēdisti ir vieni no mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem un vieglprātīga izturēšanās pret ceļu satiksmes noteikumiem ne tikai apdraud viņu pašu, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.
 

 
Visi komentāri
 
GTD2 7.septembris 2021 11:57
2 0 Atbildēt

nu tad sensācija ,ja vēlētos domāju ,ka varētu vēl vismaz piecreiz vairāk tādus apturēt, tā taču laukos ikdiena. Tos kas zem promiles varēja neķert, tie tik biki drosmej paņēmuši Tik pat labi varēja sodīt arī kājām šmigotājus ,liela atšķirība nav vai izgāžās Tev priekšā ar riteni vai vienkārši uz kājām neturoties. Bet šie apturēti pēc promilēm spriežot bija vēl diezgan stabili Laukos bez divām promilēm taču nav dzēris

Hmm 7.septembris 2021 16:33
0 0 Atbildēt

Sit pušu Latgali

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti