Šodien notika iAuto.lv ziemas braukšana "Brīvkalnu" trasē, dažas atziņas (+ video) 6

 

BMW 1.sērijas kabriolets Brīvkalnu trasē Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto | 26.februāris 2017 19:05

Katram autovadītājam(ai) ir vērtīgi izbraukt tieši ar savu auto, kādā no Latvijas ziemas trasēm. Tas palīdz labāk saprast sava auto un paša(s) varēšanu.

Jānis Štrauss, "Brīvkalnu" trases īpašnieks atbild uz jautājumu - Kas ir pats pirmais jādara, ja ziemā saslīd, video:

Atis Jansons, autožurnālists: "Droši - ja netrako - šajā trasē var braukt arī ar savu auto. (Es to daru). Pat vajag ar savu, jo citam auto ir citādas riepas, citādas elektroniskās kontroles. “Brīvkalni” ir neapšaubāmi labākā trase treniņiem ar ielas auto. Trases saimnieks Jānis Štrauss ar savu uzticamo “traktordušu” allaž ir rūpējies, lai ledus bruņa uz ceļa būtu pietiekami bieza. Un – galvenais – līdzena. Te netiek lauztas piekares, te nav lielāko briesmu, kas transmisijām trūcīgos sniega apstākļos uzglūn asfaltēta pamata trasēs – pēkšņas pārejas no slīdes un buksēšanas uz melnu un kaucošu saķeri. Ja ledus kaut kur pietrūks, ir sasalusi pļavas augsne. Arī diezgan slidena. Nav grāvju, nav koku, nav citur norobežojumiem daudz lietoto vecu riepu krāvumu, kas salā tikai šķiet nekaitīgas. Ir ne tikai lēni slaloma līkumi, ir gara taisne, kuras galā bez īpašas piepūles sasniedzams ikdienas šoseju ātruma limits, seko ļoti plats, ļoti drošs pagrieziens, kurā varat mēģināt jebkuras stūrēšanas gudrības un muļķības. Mēģināt, iepazīt. Bailes aizdzīt, prasmi iegūt. Esam tur rīkojuši pat kravas busiņu “valša” treniņus.

Piloti staroja sajūsmā. – Visu mūžu esmu baidījies paslīdēt, nu zinu, ka šis zvērs nemaz tik briesmīgs nav…"

Atis Jansons nedaudz pastāsta par trajektorijām u.c., video: 

Paldies visiem dalībniekiem un ekspertiem! Ziemas auto trases apskaties mūsu speciālajā lapā šeit >>>

Dažas sānslīdītes, video:

Reģistrējies iAuto forumā vai atjauno savas vecās pieejas un piedalies bezmaksas!

Lasi vēl par šo tēmu portālā iAuto:

 
Visi komentāri
 
ReinisPaberzis 26.februāris 2017 19:20
5 0 Atbildēt

Šī bija lieliska diena. Laiks bija ļoti ziemīgs un trase ideāla. Atis Jansons sniedza ļoti noderīgu informāciju par auto vadīšanu ziemas apstākļos. Jautri un lietderīgi pavadīta diena.

as 27.februāris 2017 14:35
1 0 Atbildēt

Rādās, ka bija smuks, slidīgs dublītis! Malači, ka savācās uz šo pasākumu!

gunbox 27.februāris 2017 18:20
1 0 Atbildēt

Bija pārāk silti laikapstākļi. Pirmā stunda bija ok. Nākošajā sāka līst ārā smilts un trešā stunda bija praktiski smilšains ledus. Bet kopumā ir ok, jauna atkarība ir radīta. :D Ja neņem pauzītes un aktīvāk brauc, tad 1h varētu būt līdz vieglam iesvīdumam un arī gana priekš vienas dienas. Tā kā iesaku visiem, nenožēlosiet.

Liels paldies iAuto par iespēju. ;)

Konuss 27.februāris 2017 21:51
1 0 Atbildēt

Trase tiešām muļķu droša - baigi ir jāpacenšas, lai tajos bērziņos ielidotu. Trakākais ir varbūt riepu aizķert, ar ko līkums iezīmēts.

Bet jā - jauna atkarība ir radīta. Spēj tik liet degvielu, braukt un mazgāt mašīnu. Uz beigām jau parādījās ap +2 grādi, tāpēc trase kļuva īpaši slapja un dubļaina. Bet pirms tam ar sniegu bija prīmā!

gunbox 3.marts 2017 9:48
0 0 Atbildēt

Man bākā bija 2 svītriņas. Domāju būs švaki. Trasē sanāca, ja nekļūdos 40km. Un patēriņš kaut kas ap 7-7,5l. Tik pat kā būtu pa asfaltu braucis. :)

Motorolers 27.februāris 2017 16:12
1 0 Atbildēt

Eh, kkā palaidu garām...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti