PAPILDINĀTS 10.06 ir uzlabots; Kārtējā nolaidība ceļu remonta laikā Jūrmalā 9.06.2022 Mūzikas ielā un Mellužu prospektā (+ VIDEO) 11

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 9.jūnijs 2022 15:13

iAuto.lv atklāj un mēģina šķetināt kārtējo satiksmes "rēbusu", kas radīts ceļa remontu laikā Mūzikas ielas un Mellužu prospekta apkaimē.

Nepareizi vai nepienācīgi izvietotas ceļa zīmes noved pie situācijas, kad autovadītāji neuzticas ceļa zīmēm.

Nav nevienas zīmes, kas informētu par satiksmes organizācijas izmaiņām.

Kā izbraukt no šīs ielas pie šādas ceļa zīmju kombinācijas?

Pēc iAuto redakcijas rīcībā esošās informācijas ceļa organizāciju veic Jūrmalas gaisma! 

Augstāk attēlā redzamā vieta no otras puses (Mūzikas iela)

Ļoti svarīgi ir uzsvērt, ka braucot ārā no Mūzikas ielu uz Strēlnieku prospektu ir ļoti bīstami, jo ir nepāredzams līkums ar intensīvu un ātru satiksmi.

Mūzikas ielas turpinājums virzienā uz Mellužu prospektu.

Mūzikas ielas krustojums ar Mellužu prospektu - satiksmei uz laiku slēgts

Mūzikas iela, Jūrmalā Foto: Ekrānbilde no Google

PAPILDINĀTS 10.06.2022 ar video no autovadītāja skata punkta bracot pa Mellužu prospektu Slokas virzienā.

Jāatzīmē, ka šādas ceļu būvdarbu situācijas un satiksmes ierobežojumi ir paredzēti un pat aprakstīti Ministru kabineta noteikumos Nr:421. Censoņiem ir tikai jāatrod pareizā shēma un tā jārealizē praksē.

Prieks, ka 2022.gadā Jūrmalā būvdarbu norobežošanā beidzot sāk izmantot vadstatņus, turklāt tos izvieto pareizā virzienā.

Foto: Ekrānbilde no MK noteikumiem Nr:421

54.1. veidojot garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu, vadstatņus uzstāda virknē citu aiz cita tā, lai slīpo svītru kritums būtu vērsts uz satiksmei izmantojamās brauktuves daļas pusi. Vadstatņa plāksni novieto 90° leņķī pret brauktuves asi. Lieto vienpusīgus vadstatņus. Ja uz brauktuves atrodas arī pretēja virziena braukšanas josla, kas nav atdalīta ar ceļa horizontālo apzīmējumu, uzstāda tikai divpusīgus vadstatņus;

Foto: Ekrānbilde no MK noteikumiem Nr:421

56.2. barjeru ar 912.ceļa apzīmējumu lieto, lai norobežotu šķērsvirzienā visā platumā satiksmei slēgtu brauktuvi.

Video redzamajā situācija visatbilstošākā būtu paredzētā 5.shemā, ņemot vērā, ka Mellužu prospekts ir vienvirziena iela.

Foto: Ekrānbilde no MK noteikumiem Nr:421

Teksts pie augstāk redzamās satiksmes organizācijas shēmas:

Sķērsnorobežojums - barjera vai vienpusīgie
vadstatņi, maks. 2m attālumā cits no cita,
slīpumā 1:3 (1-2) pret brauktuves malu.
Vismaz 3 vienpusīgas signālugunis.


Garennorobežojums - vienpusīgie vadstatņi
maks 10m attaluma cits no cita.
leteicama vienpusīga signāluguns uz katra otrā
vadstatņa un signāllente starp vadstatņiem.

Nepārtraukta dzeltena pagaidu līnija.

Skērsnorobežojums - vienpusigie vadstatni
maks 2m attalumā cits no cita slīpumā 13 (1:2)
pret brauktuves malu.
Vienpusīga signāluguns uz katra vadstatņa.

Pēc 5. shēmas būtu jābūt šādi

Bet ir

Mellužu prospekts virzienā uz Sloku

PAPILDINĀTS 10.06.2022 plkst 13:10 "Jūrmalas gaisma" novērš galvenos apdraudējumus satiksmes drošībai Mellužu būvobjektā, tas priecē.

Tas prasīja mazāk kā stundu laika un tagad ir daudz labāka satiksmes drošība - mazāka varbūtība notikt negadījumam. Ļoti jāuzmanās izbraucot no Mūzikas ielas uz Strēlnieku prospekta.

Bija

Bija 9.06.2022 Mūzikas iela

Ir

10.06.2022 Mūzikas iela

Bija

Bija 9.06.2022 Mūzikas iela

Ir

10.06.2022 Mūzikas iela

Bija

Bija 9.06.2022 Mūzikas iela

Ir

10.06.2022 Mūzikas iela

10.06.2022 Mūzikas iela

SVARĪGI: Ja jums notiek ceļu satiksmes negadījums uz ceļa, kurā notiek būvdarbi, ceļu remonts, iesakām veikt visa posma un īpaši ceļa zīmju video fiksāciju, lai labāk varētu aizstāvēt savas tiesības un pārkāpumu gadījumā vērsties pret ceļa uzturētāju. Šāda tiesvedība visātrākajā veido nodrošinās kvalitatīvāku atbildīgo dienestu darbu!

 
Visi komentāri
 
msh 9.jūnijs 2022 17:33
3 10 Atbildēt

Ja lasa iAuto tad tā vien liekas ka pizģec cik briesmīgi ir tajā Jūrmalā. Bet ja padomā loģiski, tad Jūrmalā vispār jau nav nekā īpaša - vienkārši Jūrmalas domei par nelaimi Māris dzīvo Jūrmalā nevis Rīgā...

Tekila 9.jūnijs 2022 18:29
10 2 Atbildēt

Mārim tas ir pasaules centrs,viss pārējais pie dirsas.

anonimikis 9.jūnijs 2022 18:34
3 0 Atbildēt

Kaut kādas bildes bez paskaidrojumiem no kurām saprast nevar pilnīgi neko.

Divana komentāri 9.jūnijs 2022 18:45
6 0 Atbildēt

Māri aizej vēlreiz uz stāvvietu kur stāvēja sarkanā mašīna. Es no jūras puses mierīgi oa peldu ielu varu iebraukt un nolikt mašinu blakus tai sarkanajai. Zīmes nav ka nevar.

Conqueror 9.jūnijs 2022 23:44
0 1 Atbildēt

Jā, kas tur ir ar to ūdeni? ko tādā daudzumā? vai tad tur lietus ūdens kanalizācija, gūlijas nav?

iAuto 10.jūnijs 2022 8:52
0 5 Atbildēt

Nav gan

650 10.jūnijs 2022 3:18
0 1 Atbildēt

Kā tā,nu kas ta tas pa jautājumu- kas tur ir ar ūdeni.Nekas! Ūdens mums ir bijis vienmēr! Daudz! Tas ira J-malas viens no pašiem galvenajiem bAsseiniem! Jo tā saucamie dabla-ēbi šite te "atbild" ne tika par satiksmi.Arī par lietusūdens novadīšanu un gloBālo kakanalizācijas sistēmu tajā pat rajonā puskilometru uz rīgas pusi. Kura jau trešo (ne no viena) neatkarīgo gadu desmitu (par velti) izdala vēdergāzes kilometra rādiussā un kuras sanācijai (līdz šim) nav bijis ne laika ne naudas.Tāpc tagad ir klāt īstais Brīdis,pats tas Lētākais un Savlaicīgākais.Jā.

KAD veikt "darbus" kūrortā- nu tak jebkuram daebilo-ēbam tas ira skaidrs.Kūrsezonas laikā! Direkt pēc 1mā Lietus! Uzreiz un katrreiz.Reku,1.jūn sākas seZona, un 8.jūn sākas darbi.Un nekā ne citādi!

Atcerieties (lohi) košos 90-tos.Kad visā jomasielas garumā un platumā savulaik tika izrakta metru dziļa būvbedre? pareizi- pašā Kūrortsezonas sākumā! Te jums (lohiem) nav nekādi ne Preiļi vai kolhozs Lielie Loki!

Autobuss viņiem stāv,phe..lai lohi uzgaida! Ne/uj skriet! (un nefig jautāt)- Kuŗš te līdzīgi iz-organizēja tā saucamo "satiksmi" Skolas un Nometņu ielas krustā.Kur jau vairākus gadus pārdesmit metru no luksofora atrodas Pietura.Un akurāt uz galvenās (taisnvirziena) joslas! Pa kuru (īpaši tumšajās kūr-ziemas pēcpusdienās) massveidā drudžaini pārvietojas kūrLohViesi uz/no Jelgavas,Lietuvas un/vai Kūdras virziena.Kuri nekad agrāk never nav bijuši šitajā slavenajā Kūrortā.Viņi nemāk (vietējo eblaēbu ieviestos) Kūrorta likumus.Tak lai uzgaida,kamēr tas autobuss 5min tur pastāv un mierīgi apmaina visus passažierus.Jeb lai iet turpat,kur tas krieva kuģis!

Nākamoreiz lūdzu pabrauciet tālāk- kā diez tur veicas ar Jaunķemeŗu šossejas rakšanu. Kuras nobeigumu Dome (mums/lohiem) solīja uz 29.aprīli (april/aprill).

Tagad (Kūr Sez pašā uzplaukumā) tur reku mauc laimīgie kūrViesi, mix-randomā ar vietējajiem un vēl dažādiem tranZīta lohiem no raga ķester ciema un teju vai no paša aizkolkas pusraga..Kā viņi (tie nabagi) tur (jau trešo mēnesi) lavierē,cenšoties apbraukt 26 vietās izbakstītos un ar nezināmi apšaubāmas izcelsmes vielu (Suudiem) pa pusei aizbērtos caurumus vienas joslas platumā un neiebraukt pretimbraucējam purnā (naglajā/rižajā).Jā.

Un KO (un Kas) īsti tur rok.Uz kurieni ies tās trubas (vai pie Kā tās ies)..Vai (uzziņai) tur ira pakakarināts kāds tāds plakkaāts ar šitā te kosmiski stratēģiskā (kūr) objekta aprakstu un tā saucamo darb Vadītāja ģīmetni (turpmāk textā "Darbi")..Jā

:-) 10.jūnijs 2022 10:26
1 1 Atbildēt

Ja nav ko darīt, tad meklē kur piesieties, bet faktiski viss ir ok, nekādu problēmu! Prieks, ka Jūrmala top sakārtota, kaut gan tāda bijusi visu laiku.

iAuto 10.jūnijs 2022 10:55
3 0 Atbildēt

Parunāsim, kad kāds tuvinieks vai paziņa nokļūs ceļu satiksmes negadījumā dēļ nepārdomātas satiksmes organizācijas... Cena šādai nolaidībai ir pārāk augsta. Jā, var kļūdīties, bet diemžēl Jūrmalā ir novērojamas sistemātiskas bezatbildīgas rīcības sekas. Atbildīgo kā parasti NAV.

:-) 10.jūnijs 2022 12:55
0 1 Atbildēt

Nezinu, neko īpašu neredzu, nekādas bīstamības! Katru dienu Rīga-Asari, viss štokos, man iebildumu nav, problēmas nerada. Priecājos, ka pilsēta top sakopta, kaut gan, nekad, tā nav bijusi nolaista! Varētu vēl papildus fotoradarus uzstādīt, tieši Mellužu - Strēlnieku "satekā", abos virzienos! Dubulti ar smuki sakopti, malači, tā turpināt! Varētu jau ko vairāk izdarīt, bet jāatbild uz dīvainīšu iesniegumiem, kaut gan nu jau tos ignorē, pamatoti!

650 10.jūnijs 2022 13:46
1 0 Atbildēt

-jajā,Draudziņ, dziņdziņ, KATRU dienu rīga-assari,visi štoki štokos, jā. Visi šoki štokos, ja ne šis te diskreditējoši melīgais iA.Vajadzētu viņam riktīgi 1reiz to štoku ieštokot, lai viš Aizrijas.Jā..

Un itin NEKO komentējamu tu tur pa ceļam nekādīgi neredzi,nabadziņš tu mums, vāji daļēji redzīgi fragmentāri pusdzirdīgais.Jā.

Un nee,nekam nekur nava itin ne mazāko aiz domu, ka Jurmalas "satiksmi" jau trīs gadu desmitus (iespējams) organizē (vai ne-organizē) kaut kādi tādi (acīmredzami nepārprotami) dablaēbiie līdzīgi vārdā nenosaukti personāži.RedKolēģija, tāteikt.

Prottams, ka pie šāda "štoku" stāvokļa tur rok katrs, kuram nav slinkums.Ja ir attiecīgi "štoki",tad aiz sevis drīkst gluži mierīgi (likumīgi) atstāt dažādus raksanās procesā radušos izkakārnījumus un cūkurakukumus.Lohi piebraukās, būs ok.Jā.

Pat relatīvi jaunā assfalta segumā katrs te drikst izgriezt sev vēlamā izmēra caurumu un pēc savtīgo manipulāciju beigām uz ātru roku to aizdarīt ar jebkādiem tobrīd pa rokai pagadījušamies Suudiem.Kā šobrīd tas notiek Jaunķemeru šosejā.Kur "rok" fig zin Kas un figzin Ko un hvz uz Kurieni.Jā.

Pusgadsimtu veco Mellužu smirdošās kanaalizācijas un nekur/netekošā lietusūdens kolektora problēmu (KATRU dienu rīga-assari) tu arī (prottams) neesi pamanījis.

Tāpat kā desmitiem pazemē/iekritušo kanaalizācijas aku, kuras (gadiem ilgi!) visā 26km garajā un puskilo platajā Jūras Malā (likumīgi!) apraud un apspļauj satiksmes drošību un transportlīdzekļu tehnisko stāvokli.Ieskaitot pašā visvis šaurākajā un akurāt tieši pašā viscentrālākajā Kūrorta vietā, tieši kūrDomes tiešā tuvumā, pie paša majora LāčPlēsēja statujas.Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti