Kopš dārgās elektrības palicis nepietiekams apgaismojums gan uz ielām, gan uz gājēju pārejām Jūrmalā (+ VIDEO) 15

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 14.septembris 2023 10:44

iAuto izbrauc pa Jūrmalas ielām un secina, ka ielu un gājēju pāreju apgaismojums ir nepietiekams, lai nodrošinātu satiksmes drošību.

Izrādās, ka tuvojoties gada tumšajam periodam, Jūrmalas ielu apgaismojums turpina strādāt "taupības režīmā", kā tas bija laikā, kad elektrības cenas strauji uzlēca. Pagājis ir vairāk kā gads!

iAuto redakcija aicina pilsētas vadību vairāk domāt par satiksmes drošību un atgriezt ielu apgaismojumu iepriekšējā spilgtumā, lai nodrošināt satiksmes dalībniekiem drošāku vidi.

Svarīgi atzīmēt, ka filmētajā materiālā izskatās gaišāk, kā ir realitātē, jo kamera mēģina automātiski uzlabot attēla kvalitāti.

Nobrauktajā posmā labs apgaismojums bija tikai gājēju pārejai Dubultu prospekta un Baznīcas ielas krustojumā pēc iAuto redakcijas vērtējuma.

Jautājums ir par prioritātēm, vairāk puķīšu vai tomēr satiksmes drošība.

Īpaši negatīvi, ka nav nodrošināta pietiekama redzamība uz gājēju pārejām pie mācību iestādām, lai arī tās ir regulētas ar gaismas signāliem.

Tēmu paceļam šobrīd, lai palielinoties dienas tumšajam laikam, vismaz braucot no un uz mācību iestādēm un darbu, būtu pietiekami redzamības apstākļi.

 
Visi komentāri
 
:-) 14.septembris 2023 11:26
6 1 Atbildēt

Ja noņem saules brilles, tad viss ir labākajā kārtībā, nekādu problēmu!

Traki 14.septembris 2023 11:36
0 0 Atbildēt

īstenībā jau atkal tiek runāts, ka enerģijas krīze tepat vien aiz durvīm: pirmkārt, LV veiksmīgi darbojas princips "tikai ne pie mums", līdz ar to mums nav ne termināļa, ne jūras vēju parku, bet izslavētie starpsavienojumi ar citām ES valstīm īsti nedarbojoties, otrkārt - skatāmies uz situāciju pasaulē (karš, inflācija, naftyas cenas) un izdarām secinājumus.

es 14.septembris 2023 12:51
7 1 Atbildēt

A ko gribēja? Saņemt NĪ nodokļa atlaidi un dzīvot Sahāras saules gaismā? Iesniegums Jūrmalas Domē, lūdzu ļaut man maksāt pilnu NĪ nodokli un būs gaisma.

0pis 14.septembris 2023 13:11
5 2 Atbildēt

Jāsamazina braukšanas ātrums Jūrmalā uz 30km/st.

ZZZZ 14.septembris 2023 13:33
0 0 Atbildēt

Kaut ko jēdzīgu esi pateicis. Un jā būs drošāk visiem. Tad nevajadzēs arī velo celiņus būvēt īpašā režīma zonā. Ceļš pieder visiem. Kauguros pa centru jau ar zirga pajūgu brauc un ko? Piebrauc tā tuvu klāt un pataurē tad redzēs kas būs 😜

0pis 14.septembris 2023 13:40
4 0 Atbildēt

Vai tad ar zirga pajūgu liegts braukt pa pilsētu? Cik zinu, tad nē.

650 14.septembris 2023 13:31
1 0 Atbildēt

Tuvojas tā dēvētā "pirmssvētku" sezona, gan jau drīzumā gaismas būs vairāk kā(nekā) jebkad (jeb/kad).

Cita lieta, ka šeit kopš neatminamiem laikiem uz pillu klapi augu diennakti stĀro zaļie luksofor/semafori.Plus vēl kāds  mūžsarkanais, kuru jau pirms 3g tie sat droš atb Lohi piekarināja jaunizveidotajā Asspāzijas stāvvietā pie Dubult stacijas sienas.

Šis viss ir pareizi,JO, ja krietnu gabalu pirms gājēju pārejas braucēji tiek apžilbināti, tad vismaz ir garantija, ka viņi  strauji samazinās Ātrumu.

Tālākajā Kauguru nabaggalā ir augu nakti starojošs parks ar kādām 200gab ledlampām un vēl gabalu tālāk pie skolas ir tāds spoži stārojoššš luksofors, kuram bez 2min apstājas nevar aizbraukt garām itin nevienā diennakts laikā- augu nakti tajā darbojas pat "velosipēdistu" zaļais cikls.

Ābols 14.septembris 2023 13:36
1 1 Atbildēt

😅 Es domāju, ka vajadzētu vēl kādus desmit luksaforus vismaz salikt no dzintariem līdz pat kauguriem, jo IR PA MAZ vietu kur 'droši' pāriet pāri ielai!!!

 Kas loģiski, ka strādās 24/7(nevis pārslēgsies nakts/eco rezīmā) kaut galīgi nav Rīgas ielu satiksmes intensitāte un tad ar 'efektivitāti' būs bumbās!!!

Ā un protams nevajag aizmirst ka visur vēl ir jāsaliek  tukšās mulāžas pogas, kurās arī sava spuldze izgaismo 'lūdzu uzgaidiet' uzrakstu!

juriz 14.septembris 2023 15:11
4 0 Atbildēt

Jā, Jūrmalā vajag 30km/h max, un gājēju pārejas katrā otrā krustojumā

Ābols 15.septembris 2023 8:34
1 0 Atbildēt

Tieši tā! Jau tagad tā ir sačakarēta, bet lai iedzītu pēdejo naglu auto plūsmā šo noteikti vajag realizēt!

m 14.septembris 2023 18:18
1 1 Atbildēt

Manuprāt tieši tagad ir labs apgaismojums, pirms tam jaunās LED laternas spīdēja kā prožektori, bez maz vai saules brilles naktī bijā jāvelk...saulessargs gan bija jānojaiž. Pārāk spilgti ir pat sliktāk nekā pārāk vāji. Vajag vienmērīgāku izgaismojumu nevis spilgtāku. Vecās nātrija lampas deva daudz vienmērīgāku apgaismojumu, tiess ne visiem patīk dzeltenā gaisma, man gan viņa patīk labāk par balto LED gaismu

boliks 15.septembris 2023 9:48
1 0 Atbildēt

Ne tikai Jūrmalā tā ir.

uupis 15.septembris 2023 14:10
2 0 Atbildēt

Ierosinu ieviest iebraukšanas maksu visiem Jūramalas TL, kuriem ir Jūrmalas caurlaides, visās citās Latvijas pilsētās! Datubāze par Jūrmalas auto izsniegtām caurlaidēm ir pieejama un attiecīgi viņi bez maksas var iebraukt Jūrmalā bet pārējās pilsētās par maksu!

Ja kāds neatceras tad Jūrmalas iebraukšanas maksa tika ieviesta, lai tranzītu novirzītu pa apvedceļu, pēc tam to attaisnoja ka nav parkošanās maksas un tagad bezmaksas parkingu vairs nav un zūd arī maksas jēga, bet Jūrmalnieki grib kāpostu visu cauru gadu iekasēt - nu tad lai maksā par iebraukšana citās LV pilsētās! Elemntāri un taisnīgi! Arī par iebraukšanu Rīgā!

650 15.septembris 2023 21:35
0 0 Atbildēt

Kā tas ir , ka "vairs nav bezmaksas pārkingu" ?? Kur tur ir kāds "maksas pārkings", izņemot ja pie atsevišķām viesnīcām un pie lohkoncertu zāles? 

Esmu ar mieru maksāt par lohrīgas lohtiltu sķērsošanu bez stumdīšanās garumgarajā lohrindā- kam var pārskaitīt/Par! ?

ezis71 15.septembris 2023 18:37
0 0 Atbildēt

Tāds nu ir tas LEDs,spīd spoži,acis ēd āŗā bet gaisma nekāda,vecā oranžā viena uz divām Led kudi gaišāk,par slapjo nakti(lietus) LEDu var aizmirst,mēness gaišāks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti