Lai nebūtu jāslidinās stāvlaukumā - CSDD rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Rīgā un Rēzeknē 21

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 4.decembris 2023 16:38

Šonedēļ Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Rīgā un Rēzeknē, aģentūrai LETA pavēstīja CSDD pārstāvji.

Ziemas braukšanas konsultācijas Biķernieku trasē, Rīgā, notiks šā gada 8.decembrī plkst.14, plkst.16 un plkst.18, 9.decembrī un 10.decembrī plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Savukārt Rēzeknē ziemas braukšanas konsultācijas notiks Ančupānu kartodromā 8.decembrī plkst.12, plkst.14, plkst.16, savukārt 9.decembrī un 10.decembrī plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

CSDD pārstāvji norāda, ka vienas nodarbības laiks būs viena stunda un 30 minūtes, iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Tāpat nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu.

Nodarbību dalībniekiem skaidros drošas braukšanas pamatnosacījumus, veidos izpratni par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli sniegs skaidrojumus par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Kopumā ziemas sezonā apmācības plānots organizēt desmit Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Madonā, Balvos, Talsos un Liepājā.

Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina jau kopš 2015.gada un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk nekā 6000 autovadītāju. Konsultācijas autobraucējiem tiek nodrošinātas bez maksas un tās tiek finansētas no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka CSDD apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 44,572 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa samazinājās par 39,9% - līdz 4,781 miljonam eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 4.decembris 2023 16:52
6 2 Atbildēt

Labs un apsveicams pasākums. Tikai par! Cerams, ka iepriekšējā pieteikšanās ievērojami sakārtos rindu. 👍

Čoks 5.decembris 2023 9:40
5 0 Atbildēt

Rindas bus tadas ka netiksiet nekad.

Ar likumu janosaka, ka katrai pašvaldībai jāizveido ziemas trase, stavvlaukums vai ezers utt.

Tad cilvēki bus ar iemaņām un mums LV būs zero negadijumu.

Savadak autobrauceji/beaucejas nezin ko darit kad auto mazliet saslid, kad daudz saslid utt.

WALA 4.decembris 2023 16:44
5 3 Atbildēt

Pozitīvi, lai arī visticamāk stipri nepietiekami  - tas ar domu ka droši ka būs palielas rindas ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 22

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Cupra" pasaules pirmizrādē prezentē jaunos "Formentor" un "Leon" modeļus (+ FOTO) 1

Cupra atklāj modernizētos Formentor un Leon modeļus. Dzinēji ar jaudu no 150 līdz 333 Zs, tostarp dīzelis un lādējamais hibrīds. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 20% 2

Vācijas autobūves grupa "Volkswagen" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 3,7 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 20% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina autoražotāja otrdien publiskotais paziņojums. Lasīt vairāk

 

Great Wall Motor uzlabo Ora 3 un samazina cenu 8

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor (GWM) uzlabojis kompakto elektriskās piedziņas modeli Ora 3 un iepriecinājis pircējus, samazinot cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti