ReTV: Tikai trešdaļa Latvijas autovadītāju ievēro maksimāli atļauto braukšanas ātrumu (+ VIDEO) 14

 
RE TV | 4.jūlijs 2024 15:12

Jau ziņās esam stāstījuši par aizvadītās nedēļas traģiskajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kad uz Latvijas autoceļiem vairākās avārijās dzīvību zaudēja septiņi cilvēki. Šobrīd joprojām notiek šo negadījumu izmeklēšana, bet tikmēr atbildīgās puses lemj par to, kā ceļu satiksmes drošību uzlabot.

Viena no būtiskām problēmām uz Latvijas autoceļiem ir atļautā braukšanas ātruma neievērošana. Šāda rīcība var izraisīt bīstamas situācijas un ceļiem, pat izraisīt ceļu satiksmes negadījumus. ReTV uzrunātie autovadītāji stāsta, ka arī viņi uz ceļiem ir sastapušies ar autovadītājiem, kuri brauc ātrāk nekā atļauts. Viņi arī uzskata, lai tādi cilvēki gūtu mācību, sods par ātruma pārsniegšanu būtu jāpiemēro jau par pirmo pārsniegto kilometru. “Viena liela daļa arī neievēro.

Grūti jau pateikt, cik ātri viņi brauc, bet brauc diezgan agresīvi. “Būtu jāsoda. Tad cilvēki būtu motivēti nepārkāpt,” saka autovadītājs Mārtiņš. Autovadītājs Andrejs: “Tā jau ir visu laiku. Tas nav pēdējā laikā vien, tas ir visu laiku, man liekas. “Braukāts ir daudz. Nākas piedzīvot tādus gadījumus. Steiga, nepacietība.”

Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks ReTV atklāj, analizējot datus, noskaidrots – apmēram 15% autovadītāju regulāri atļauto ātrumu pārsniedz par 14-15 kilometriem stundā. “Tā ir robeža, kur viņi jūtas nesodīti. Liekas, ka nekas nenotiks no tiem 10 kilometriem stundā. Bet tas ir tāds termoetrs mūsu ātrumam uz ceļiem vispār. Ātrums patiešām ir problēma. Tas saistās ne tik daudz ar negadījumu izraisīšanu cik ar ļoti smagām sekām. Ja mēs runājam par transportlīdzekļu vadīšanu reibumā, sabiedrībai ir ļoti negatīva attieksme. Cilvēki vēršas pret tiem, kas brauc pie stūres alkohola reibumā, nosoda viņus. Bet par braukšanu ar pārsniegtu ātrumu ir ļoti toleranta attieksme; Atbildībai vajadzētu būt, sākot no pieciem kilometru stundā ātruma pārsniegšanas, līdz tam tas varētu būt nejaušs pārkāpums. Turpmāk šis pārkāpums ir apzināts. Tiek uzskatīts, ka smagākie ceļu satiksmes negadījumi notiek brīdī, kad autovadītāji brauc pa labas kvalitātes ceļu, būtiski pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, kā arī veicot pārgalvīgus apdzīšanas manevrus.

 

 
Visi komentāri
 
sviesc 4.jūlijs 2024 15:41
23 5 Atbildēt

cik var gvelzt muļķības par to ātrumu?

uupis 4.jūlijs 2024 15:44
6 4 Atbildēt

Ai-ai-ai kā tad tā?

Tad sanāk ka ir nevis tie kas velkās uz 70 kur 90 bet tie ir tie kuri IEVĒRO satiksmes noteikumus!

Tad izrādās ka likumpārkāpēji grib sodīt likumpaklausīgos un MELĪGI viņus sauc par lēnāk braucošiem?

Tātad tie kas te komentāros ar putām uz lūpām stāsta par lēnāk braucošiem atzīstas ka paši ir pārkāpēji un savus pierādījumus balsta MELOS?

Secinājumi 4.jūlijs 2024 15:51
3 7 Atbildēt

1.Vajag sodīt jau tad, kad pārkāpj no 1 km/h, 2.autovadītāji paši pieprasa sodus, 3.vajag lietot kruīzkontroli (visiem ir?), 4.ja būs labi ceļi, būs vēl sliktāk, 5. es pats (aptaujātie) ātrumu nekad nepārkāpju

uupis 4.jūlijs 2024 16:00
2 1 Atbildēt

Autovadītāji paši ir PRET sodiem SEV, bet tam tur BLAKUSJOSLĀ, tam gan vajag sodu!

Cik balsis savāca parakstu vākšanā PRET bargāku sodīšanu par +30???

650 4.jūlijs 2024 18:00
12 0 Atbildēt

Trešdaļu noskatījos- jā, Mārtiņam grūti pateikt.Jo viņš grūti atšķir jēdzienus.Grūti viņam ira.Jā.Kas īsti ir "ātruma pārsniegšana" un kas ir agresīva braukšana.Ujs viņusazin, kastasira.

Apdzīšana/purnā,mnepārtrauktās līnijas ignorēšana un zīmes "apdrists aizliegts" massveidīga neievērōšana - lūk TIE pr reālie pārkāpumi, par kuriem būtu jāker un BARGI jāsoda.Nevis izvērst (turpināt0 šo te loh demagoģiju par pliku ātrumu.Bet praktiski NAV ne noķerto, ne arī reāli PAR ŠO sodīto! 

Polipolicijas vadība nodarbojas ar nekaunīgu demagōģiju - pats VirsVadonis no publiskā e-krāna sludina "vajadzību ievērot no Pirmā km/h" taču aizkadrā viņš itin LABI ZIN, ka ir spēkā +13km/h tolerance gan stacionārajos/foto radaros, gan ARĪ (arī!) V/vid posmos! KURŠ diez TO TĀ IESTATĪJA ? Uzvārds/Amats?? Kas tā var būt par "autoritāti"- tas ir reāls izsmiekls! Kam "man" te kko būtu centīgi "jāievēro", ja darīšana ar šādiem te bezkaunīgiem divkošiem, demagogiem un/vai atklātā textā meļiem?

Izbraukt purnā,šķērsot nepārtraukto un/vai apdzīt bīstamā nepārredzamā vietā- to var paveikt ar JEBKĀDU ātrumu, tai skaitā ar atļauto vai pat ar krietni MAZĀKU kā atļauto! Un to visu arī dara, un turklāt vēl arī tieši tajos slavenajos apzelēti apjūsmotajos V/vid posmos!

John 4.jūlijs 2024 18:47
29 4 Atbildēt

Nu cik var malt vienu un to pašu? Nav tādu datu, kas pierādītu, ka avārijas notiek ātruma pārsniegšanas dēļ. 

Jāaizliedz kreisie pagriezieni, jāiemāca autovadītājiem ieturēt distanci.  Un pats galvenais ir jābloķē mobilie sakari telefoniem mašīnā. Baigi uzmanību autovadītājiem novērš tieši telefona lietošana pie stūres.

Meistars 4.jūlijs 2024 18:56
18 2 Atbildēt

Jā jā aptaujātie visi tādi apzinīgi un likumpaklausīgi, bet redz visi citi ir tie lielie ātruma pārkāpēji un noteikumu neievērotāji.😂

uupis 5.jūlijs 2024 9:48
2 0 Atbildēt

Visi, kuri brauc ātrāk par MANI ir psihie un visi, kuri brauc lēnāk ir sēnes! Un nav svarīgi cik ātri es braucu!

msh 5.jūlijs 2024 12:37
3 0 Atbildēt

Interesanti cik viņi nointervēja lai šitos dabūtu...

Bils 5.jūlijs 2024 11:58
4 0 Atbildēt

Video beigās pērle, aptuveni doma tāda: "Autovadītāji pārkāpj ātrumu uz labas kvalitātes ceļiem".

Nu tad kamdēļ mums labus ceļus, lai paliek kā ir un paliek vēl sūdīgāki, tad jau nepaskriesi... 😅

Jūrmalnieks 5.jūlijs 2024 13:55
2 0 Atbildēt

Iz dzīves - korķis rīgā, indivīdi kas domā, ka ir svarīgāki par citiem, brauc pa trotuāriem un zāli lai tikai apbrauktu.

 Un tadas aitas arī viens otram/-ai seko...

 Reiz nepagāju malā, stāvu uz trotuāra pie bampera, man krieviski runājoša vecene ar savu lexus džipu nikni singalizē bļauj uz mani un gāzē, lai vācos malā jo viņai esot jāsteidzas!!!! Pēd paris minūtēm piebrauc aizmugurē vēlviens nu jau mēginot apbraukt uz trotuāra esošo lexusu pa zāli.... Tas arī redz kavējot darbu. Ķip citi nekavē.....

Tā minūtes aptuveni 10 apmainoties 3 un 5 stāvīgiem vārdiem un nopietniem dzīvības un miesas bojājumu izteikumiem. Abi varoņi deva atpakaļ iekļaujoties atpakaļ satiksmē uz ceļa.

Varbūt nākamoreiz konkrētie personāži padomās... Bet šaubos, jo visiem mūsdienā ir 'tiesības' bez pienākumiem.

Ta teikt 'vietējie' piekopj labakās tradīcijas no savas iemīļotās krievijas (ko var redzet kādā stopham video) 😉

uupis 5.jūlijs 2024 16:48
2 0 Atbildēt

Labi ka nebrauca virsū! Man ir braukuši virsū un rezultāts bijis ar policiju! Nu un protams ka vainīgais tika sodīts par AGRESĪVU braukšanu! Naudas sods tāds pašvaks be soda punkti - he he veseli seši! Un ja jau ir 2 tad laipni lūgti kursos pa 250 eur!

arba 6.jūlijs 2024 16:15
1 0 Atbildēt

3 smagas avarijas pec kuram visi saka uztraukties.

Kurā no vinam bija vainigs atruma parkapums ?

uupis 6.jūlijs 2024 21:04
1 0 Atbildēt

Nu ja nav policijas uz ceļiem, tad vienīgie veidi kā piespiest šoferus pašdisciplinēties ir ātruma ierobežojumi un sodu bardzība!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kvalitātes aptauja – vācu autoražotāji saraksta apakšā 8

Jaunākajā datu analītiķu pētījumā par nesen iegādātu automobiļu kvalitāti vācu autoražotāji atrodami saraksta apakšā. Izņēmums ir Porsche. Lasīt vairāk

 

Kā, kad un cik? - LVC ar plānu Bauskas apvedceļam (+ FOTO) 16

Šī gada 11. jūnijā Ministru kabinets (MK) ir izdevis rīkojumu, ar kuru tiek uzsākta Bauskas apvedceļa būvniecības projekta realizācija pēc publiskās un privātās partnerības (PPP) modeļa. Lasīt vairāk

 

Līdz pat 38% - ES palielina importa nodevas Ķīnā ražotiem elektroauto 4

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien noteica papildu pagaidu nodevas līdz 38% apmērā Ķīnas elektromobiļu importam negodīgu valsts subsīdiju dēļ. Lasīt vairāk

 

Vienīgais Pagani Huayra ar mehānisko pārnesumkārbu (+ FOTO) 8

Itālijas superauto ražotājs Pagani pēc klienta pieprasījuma izstrādājis unikālu superauto Epitome, kas kļūst par pirmo Huayra ar mehānisko pārnesumkārbu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti