Rosbergs uzvar Brazīlijas "Grand Prix" un nodrošina vicečempiona titulu

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 17.novembris 2015 8:12

Vācijas pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posmā - Brazīlijas "Grand Prix" -, tādejādi priekšpēdējā etapā izcīnot vicečempiona titulu.

Pirmos desmit apļus "pole-position" īpašnieks Rosbergs atradās vadībā, bet tad viņa līderpozīciju pārņēma par pasaules čempionu kronētais "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. Tiesa, pēc atgriešanās no boksiem brits savu līderpozīciju atdeva atpakaļ komandas biedram.

Tikmēr "Ferrari" braucējs Kimi Reikenens pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem bija zaudējis vienu vietu un atradās ceturtais, bet viņa komandas biedrs Sebastjans Fetels stabili saglabāja savu trešo pozīciju.

Arī pēc 20 apļiem, kad braucēji bija veikuši pusi no distances, līderu duetā notika rokāde. Tiesa, dažus apļus vēlāk vācietis Rosbergs atkal pārņēma līderpozīciju. Tāpat Reikenens bija pārņēmis Fetela trešo pozīciju, kuru gan pēc dažiem apļiem zaudēja savam komandas biedram.

Turpinājumā līdz finišam Hamiltons turējās nedaudz vairāk kā sekundes attālumā no Rosberga, bet ļāva komandas biedram izcīnīt uzvaru. Savukārt Fetels finišēja trešajā pozīcijā, bet ceturto vietu ieņēma Reikenens.

Pirmo sešinieku noslēdza "Williams" somu pilots Valteri Botass un Niko Hilkenbergs no "Force India" vienības. Aiz viņiem finišēja Daniils Kvjats ("Red Bull"), Felipe Masa ("Williams"), Romēns Grožāns ("Lotus") un Makss Verstapens ("Torro Rosso").

Tomēr pēc sacensībām Masam tika piemērota diskvalifikācija, jo viņa riepu temperatūra bija par 27 grādiem virs atļautās normas, kas ir 110 grādi pēc Celsija. Tādejādi astoto vietu ieņēma Grožāns, devītais bija Verstapens, bet pirmajā desmitniekā iekļuva Pastors Maldonado no "Lotus" vienības.

Kā zināms, Hamiltons jau pagājušajā mēnesī trīs posmus pirms sezonas beigām garantēja sev trešo pasaules čempiona titulu karjerā. Brazīlijā norisinājās sezonas priekšpēdējais posms, bet noslēdzošais etaps paredzēts Abū Dabī.

Zīmīgi, ka Hamiltons vēl ne reizi nav triumfējis Brazīlijas "Grand Prix", lai gan to mēģinājis jau astoņas reizes. Savukārt Rosbergs Brazīlijā triumfēja otro gadu pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 18 posmiem čempionam Hamiltonam ir jau 363 punkti. Viņam ar 297 punktiem seko Rosbergs, kurš par 31 punktu apsteidz Fetelu.

Botass ar 136 punktiem ieņem ceturto pozīciju, bet Reikenens no viņa atpaliek par punktu. Tikmēr otrs "Williams" pilots Masa ar 117 punktiem ir sestais.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā elektroauto Škoda Elroq prezentācija Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO)

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

Mercedes varētu svītrot krosoverus GLC un GLE

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz plāno samazināt savu modeļu klāstu, kas šobrīd sastāv no 40 modeļiem un virsbūvju variantiem. Lasīt vairāk

 

Saražoti 100 miljoni Hyundai

Dienvidkorejas autobūves uzņēmumam ir pamats lepoties – visā pasaulē 57 gadu laikā ir saražoti 100 miljoni Hyundai automobiļu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ:Izmēģinām jauno Porsche Panamera e hybrid (+ VIDEO)

Porsche ne pa jokam ir aizrāvies ar elektromobilitāti, tāpēc četras no septiņām jaunā Panamera modeļa versijām ir nopietni elektrificētas. Tās saucas e-Hibrid un aprīkotas ar jaudīgu spraudņa tipa hibrīdiekārtu. TV Autoziņas izmēģinās Porsche Panamera 4 e-Hybrid ar 470 ZS, un jā - arī tas ir lādējamais hibrīds Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti