Apzināts Latvijas motokrosa izlases kandidātu loks 1

 

Tomass Šileika Foto: Publicitātes foto

Aigars Liepa | 10.jūlijs 2014 9:00

23. un 24.augustā Čehijā norisināsies Eiropas Nāciju motokross, kurā piedalīsies arī Latvijas izlases komanda. Kopš 2012.gada sezonas Eiropas Nāciju motokrosa formāts ir mainīts, un tajā uzvarētāji tiek noskaidroti jauniešu un junioru klašu ieskaitē.

Katru valsti parstāv četri sportisti - divi 85cm3 klasē (līdz 14 gadu vecumam), viens 125cm3 klasē (līdz 17 gadu vecumam) un viens MX2 klasē (līdz 21 gada vecumam). Sacensībās tiek aizvadīti 4 finālbraucieni - divos no tiem sacenšas 85cm3 klases sportisti, bet atlikušajos divos apvienotā braucienā startē 125cm3 un MX2 klases. Katra valsts, četru braucienu summā, iegūst astoņas individuālās ieskaites, no kurām gala rezultātu veido septiņi labākie rezultāti.

Šogad šim pasākumam ir pievērsta pastiprināta uzmanība no LaMSF motokrosa komisijas puses, un apstiprinātā izlases menedžera Tomasa Cīruļa vadībā noris sagatavošanas darbi, lai izlase uz Čehiju dotos maksimāli labākajā sastāvā un sportiskajā kondīcijā. Kā atzīst Cīrulis, tad, ja izdodas nokomplektēt spēcīgāko sastāvu, Latvijas izlasei ir reālas iespējas pacīnīties par visaugstākajām vietām.

Tā kā ir aizvadīta jau vismaz puse no šī gada motokrosa sezonas, ir iespēja atskatīties uz rezultātiem un izvertēt potenciālo izlases kandidātu veikumu. Jau sezonas sākumā bija visai skaidri zināms, kuri būs potenciālie kandidāti MX2 klasē, un te jānosauc trīs uzvārdi - Pauls Jonass, Roberts Justs un Kārlis Sabulis.

Pieredzes bagatākais no minētās trijotnes neapšaubāmi ir Roberts Justs, kurš jau vairākas sezonas startē MX2 pasaules čempionāta seriālā, un šī Robertam ir veiksmīgākā sezona visaugstākā ranga sacīkstēs. Pirmo pilno sezonu ar MX2 klases motociklu startē 85cm3 un 125cm3 klašu pasaules čempions Pauls Jonass. Lai arī sezonas sākumā kā prioritātāte tika noteikta dalība Eiropas čempionātā EMX250 klasē, tomēr sezonas vidū plāni tika koriģēti, un Pauls turpmāko sezonas daļu startēs pasaules čempionātā MX2 klasē. Viņa parādītais ātrums ļauj cīnīties par vietām pirmajā desmitniekā, taču vairākas reizes ir pievīlusi tehnika.

Diemžēl no kandidātu saraksta uz šo sezonu ''jasvītro'' cits jaunais talants - Kārlis Sabulis, kuram sezona ir galā, jo nesen tika veikta pleca operācija. Izlases vadība cer, ka Jonass vai Justs būs tās rīcībā Čehijā, taču tiek izskatītas arī tālāku rezervistu kandidatūras, starp kurām tiek minēti Kristera Drevinska, Ulda Spulles, Ginta Filipsona vārdi.

125cm3 klasē izteikts favorīts uz vietu izlasē ir Tomass Šileika, kurš šogad divas reizes kāpis uz goda pjedestāla Eiropas čempionāta posmos, un ir neapstrīdams šīs klases līderis Latvijā. Šileika šogad pārstāv profesionālo Beļģijas motokrosa komandu ''Diga Racing''. Šileikas gadījumā izlases vadības galvenais uzdevums būs panākt vienošanos ar Beļģijas komandu, lai tā izrādītu atsaucību Tomasa startam Eiropas Nāciju motokrosā. Kā otrā ''opcija'' aiz Šileikas varētu būt Kristers Drevinskis, kurš, lai arī šajā sezonā brauc ar MX2 klases motociklu, tomēr ir nolēmis piedalīties pasaules čempionātā 125cm3 klasē. Kā tālākos kandidātus izlases menedžeris nosauc Rihardu Bāreni, Elgaru Jonasu, Ingaru Asmu, Arnoldu Sniķeru un Kārli Kalēju.

85cm3 klasē situācija ir mazliet sarežģītāka - šeit no visai ierobežota kandidātu loka jāizvēlas divi sportisti. Kā galvenais kandidāts noteikti jāmin šī brīža Latvijas čempionāta līderis Rainers Žuks, bet par atlikušo otro vietu izlases sastāvā, visticamāk, cīnīsies Ralfs Edgars Ozoliņš, Dmitrijs Goršanovs un Valters Logins.

Līdz Eiropas Nāciju motokrosam atlikušas mazliet vairāk kā sešas nedēļas, kas nozīmē, ka priekšā spraigs sagatavošanas posms, par kura norisi turpināsim informēt. Tāpat gaidāmas vairākas aktivitātes, kurās izlases vadība centīsies informēt par izlases aktualitātēm, bet informatīvā telts tiek izstādīta visos lielākajos Latvijas motokrosos.

Noslēgumā neliels izlases menedžera Tomasa Cīruļā komentārs:

‘’Šis ir īpašs gads Latvijas motokrosam - nozīmīgākais pasaules motokrosa pasākums (pasaules Nāciju motokross) šogad notiks Ķegumā. Motokrosa sabiedrībai šo faktu vajadzētu izmantot maksimālai sava sporta veida popularizēšanai un jaunu braucēju un sponsoru piesaistīšanai, tāpēc nolēmu pieteikt savu kandidatūru Eiropas Nāciju motokrosa izlases menedžera amatam. To var uzskatīt par manu personīgo ieguldījumu," izsakās Cīrulis.

Izlases menedzēris sola strādāt ar pilnu atdevi: "Laiku līdz sacensībām centīšos nostrādāt tā, lai sabiedrība iegūtu pēc iespējas plašāku informāciju par bērnu un jauniešu iespējām motokrosā, par izlases komplektēšanu, kandidātu gatavošanos, atlasi un sekmēm sacensībās. Esmu pārliecināts, ka, startējot labākajā sastāvā Eiropas Nāciju motokrosā Latvijas izlasei ir reālas iespējas cīnīties par vietu labāko trijniekā, bet veiksmes gadījumā arī par uzvaru, tāpēc gaidīšu atbalstu no uzrunātajiem sportistiem, viņu pārstāvjiem, Latvijas Motosporta Federācijas un sponsoriem."

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Fanoju 10.jūlijs 2014 21:53
1 1 Atbildēt

Tāpat kā ļoti sekoju līdz Matīsa Karro startiem pasaulē un Latvijā, tāpat arī ļoti jūtu līdzi jaunajiem braucējiem. Ar nepacietību gaidu pasaules Nāciju motokrosu Ķegumā. Šāda iespēja Latvijai iespējams ir tikai vienu reizi mūsu mūžā. Kas nezin vai šaubās vai būs tā vērts, tad varu droši teikt - tas būs vairāk nekā vērts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti