Baksa un Stupeļa ekipāža izcīna otro vietu pasaules čempionāta posmā motokrosā ar blakusvāģiem

 

Foto: keypoint.lt

Nozare.lv | 21.jūlijs 2014 9:00

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem piektajā posmā Vācijā.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta beļģa Bena Adriansena ekipāža, kas triumfēja abos braucienos, savukārt Bakss/Stupelis abas reizes bija otrie.

Tikmēr Beļģijas braucēja Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža, kas sestdien izcīnīja augsto otro vietu kvalifikācijas sacensībās, šajā posmā bija 11.vietā. Ja pirmajā braucienā viņi bija trešie, tad tad otrajā jau braucējus piemeklēja tehniskas ķibeles, tādejādi pie punktiem netiekot.

Kā zināms, pirmajās pasaules čempionāta sacensībās šosezon piedalījās latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks, kurš sacentās kopā ar Koenu Dekoru no Beļģijas. Viņi sestdien B kvalifikācijas grupā ierindojās 19.vietā, kas nedeva automātisku vietu pamatsacensībās, bet vēlāk sekojušajā pēdējās cerības braucienā viņi uz starta neizgāja.

Vācijā norisinājās piektais šīs sezonas posms. Līdz šim nav notikušo divi no paredzētajiem čempionāta posmiem - sezonas nomināli trešās sacīkstes Ukrainā tika atceltas valstī valdošās politiskās situācijas dēļ, bet nomināli sestais posms pagājušā nedēļā Beļģijā nenotika lielo lietavu dēļ.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līdere ar 224 punktiem ir Adriansena ekipāža, bet Stupeļa kantētā ekipāža izcīnījusi 190 punktus, kas ļāvis pakāpties uz otro vietu. Savukārt Hendrikss/Mucenieks ar 170 punktiem ir ceturtie.

Šī sezona aizrit bez līdz šim labākajiem Latvijas pilotiem. Kā ziņots, Māris Rupeiks pagājušās sezonas izskaņā notikušajā Nāciju kausā pēc kritiena guva ļoti smagas traumas un pagaidām par atgriešanos sportā vēl nedomā, bet brāļu Jāņa un Laura Daideru ekipāža izjuka, kad kantētājs Lauris tika pieķerts dopinga lietošanā.

Tāpat ļoti smagu galvas traumu pagājušās sezonas vidū guva Latvijas pilots Arnolds Sīlis, kurš sacensībās brauca ar savu brāli Gintu. Pēc negadījuma Arnolds Sīlis divus mēnešus pavadīja komas stāvoklī un arī šobrīd turpina rehabilitāciju.

Čempionāta turpinājumā notiks vēl piecas sacīkstes, bet 10.augustā posms tiks aizvadīts Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

Nākamās sezonas čempionātā Latvija pēc ilga pārtraukuma gatavojas uzņemts divus pasaules čempionāta posmus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti