Līdz blaksuvāģu Pasaules čempionāta posmam Latvijā atlikušas 2 dienas

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 7.augusts 2014 17:09

Līdz šīs sezonas blaksuvāģu krosa lielajam notikumam Latvijā – Pasaules čempionāta posmam – atlikušas 2 dienas, jo šajā nedēļas nogalē Ķegums būs tā vieta, kur pulcēsies spēcīgākās pasaules blakusvāģu ekipāžas, kā arī labākie Eiropas kvadru klases sportististi. Jāteic, ka gan vienā, gan otrā sacensību klasē uz goda pjedestāla augstāko virsotni mērķē arī latvieši.

E. Mucenieks Foto: Publicitātes attēls

Pagājušajā nedēļas nogalē Pasaules čempionātā blakusvāģiem un Eiropas čempionātā Kvadriem Igaunijā gan blakusvāģu, gan arī Kvadru klasē latviešu sportisti – K.Stupelis, E.Mucenieks un E.Menģelis pierādīja, ka spēj cīnīties par iekļūšanu labāko TOP 3 sportistu vidū. T.sk., Kvadros E. Meņģelis uzvarēja 1. braucienu, taču otrajā bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ. Blakusvāģu krosā E. Bax / K. Stupeļa ekipāža 1. braucienā bija trešā, bet otrajā uzvarēja. Savukārt B. Adriansena / E. Mucenieka ekipāža 1. braucienā bija otrie, bet otrajā trešie. Un tas ir pamats sagaidīt, ka tieši mājas trasē Ķegumā, kur šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts 7. Pasaules čempionāta posms blakusvāģiem un 3. Eiropas čempionāts Kvadriem, Latvijas līdzjutēji varēs uzgavilēt mūsu sportistiem uz goda pjedestāla.

Šosezon abu klašu latviešu sportistiem ir gājis visai raibi, cīnoties ne tikai ar konkurentiem trasē, bet arī tehniskām ķibelēm un traumu sekām. Īsi pirms sezonas sākuma K.Stupelis intervijā atzina, ka šosezon sportista mērķis ir kļūt par pasaules čempionu duetā ar E.Bax, taču atzina arī to, ka uz šo titulu mērķē vismaz 6 ekipāžas, kuras sezonas laikā ir pierādījušas, ka cīņa par titulu nebūt nebūs viegla un prognozējama. Tādēļ aicinām latviešu līdzjutējus atbaltīt savus sportistus mājas trasē, gatavojot gan karogus, gan taures, palīdzot mūsējiem piepildīt šīs sezonas mērķus. Savu sportisko formu pēc pagājušās sezonas smagās traumas ir atguvis arī blakusvāģu krosā visvairāk titulētais Daniels Willemsens, kurš Kivioli pilsētā Igaunijā kvalifikācijas braucienā izcīnīja uzvaru. Daudzi Latvijas līdzjutēji D.Willemsenu atceras no K.Serģa laikiem, kad par pasaules čempioniem cīnījās tieši šīs divas lieliskās ekipāžas. Svētdien pirms sacensību atklāšanas faniem būs iespēja satikt savus iecienītākos sportistus un iegūt viņu autogrāfus, kā arī nofotogrāfēties LaMSF fanu teltī pie ieejas dalībnieku laukumā.

Paralēli Pasaules čempionātam blakusvāģu krosā Ķegumā notiks arī viens no šīs sezonas četriem Eiropas čempionāta posmiem Kvadriem. Diemžēl, šogad tieši tehnisko ķibeļu dēļ čempionāts nav visai veiksmīgs mūsu ātrākajam Kvadru klases sportistam Edgaram Meņģelim, jo sportists bija spiests izstāties 1.sacensību posmā Nīderlandē, tālāk uzvarēja Igaunijas posma 1. braucienu, taču otrajā atkal tehnisku iemeslu dēļ bija jāizstājas. Tādēļ mājas trasē sportists dosies ar dubult sparu un vēlmi uzvarēt, lai savu fanu un atbalstītāju priekšā kāptu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Taču motokrosa aktivitātes nedēļas nogalē Ķegumā būs vēl plašākas, jo pasākuma sportisko programmu bagātinās vēl arī sacensības blakusvāģu Veterāniem / Senioriem un Retro (motocikli ar gaisa dzesēšanu) klasēs. Savukārt izklaides programmas ietvaros līdzjutējiem sestdienas vakarā notiks tradicionālā Zelta Zirga Nakts balle. Tāpat arī Zelta Zirga trasē darbosies fanu telts mazajiem līdzjutējiem, kuri varēs zīmēt savus elkus, atstāt apsveikuma un vēlējuma kartiņas, likt puzlītes ar sportistu zīmējumiem, spēlēt motokrosa Cirka un Twister spēli, kā arī klātienē tikties ar atraktīvākajiem sportistiem. Tādēļ šajā nedēļas nogalē aicinām ģimenes apmeklēt lielisko motokrosa pasākumu visiem kopā divu dienu garumā, nakšņojot trases Kempinga zonā, jo sacensības garlaicīgas nebūs ne lieliem, ne maziem.

Šosezon Latvijā motokrosa kulminācija tiks sagaidīta septembra beigās, kad pirmo reizi vēsturē tieši mazajā Latvijā un lieliskajā Ķeguma trasē uzņemsim spēcīgākās pasaules motokrosa valstu komandas. Tādēļ ar īpašu atlaidi Latvijas faniem vēl šajā nedēļas nogalē Ķegumā būs iespēja iegādāties biļetes uz Nāciju motokrosu, ko sauc arī par motokrosa Olimpiskajām spēlēm.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti