Markess "MotoGP" sezonas desmitajā posmā tiek pie astotā "pole position"

 
Nozare.lv | 10.augusts 2014 12:04

Pašreizējais pasaules čempions spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības sestdien ASV bija ātrākais pasaules motošosejas čempionāta desmitā posma kvalifikācijas sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Tādejādi 21 gadu vecais Markess, kurš uzvarējis visos deviņos iepriekšējos šīs sezonas "MotoGP" posmos, tika pie sava astotā "pole positon" sezonā.

Marks Markess no "Repsol Honda" komandas Foto: motogp.com

Spānis sestdienas kvalifikācijā apli veica minūtē un 31,619 sekundēs, par 0,225 sekundēm apsteidzot Andrea Dovicioso no Itālijas ("Ducati"). Viņiem labāko pieciniekā sekoja attiecīgi divkārtējais pasaules čempions Horhe Lorenso no Spānijas ("Movistar Yamaha"), vēl viens spānis Aleikss Esparharo no "NGM Forward" komandas un leģendārais itālis Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha" vienības.

Savas karjeras 28 pasaules čempionāta posmos Markess kvalifikācijas sacensībās uzvarējis 17 reizes.

Tikmēr Markesa komandas biedrs un tautietis Danijs Pedrosa svētdienas sacīkstes uzsāks vien no astotās starta vietas.

Pēc aizvadītiem deviņiem posmiem Markess iekrājis maksimāli iespējamos 225 punktus, bet 148 punkti ir Pedrosam. Savukārt trešais ar 141 punktu ir Rosi, kuram ar 99 punktiem seko Dovicioso.

Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par pirmo debitantu, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par jaunāko braucēju kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie "MotoGP" titula.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti