Nedēļas nogalē motokrosa seriāla "Monster Energy Superkauss" finālposms

 

Foto: Publicitātes foto

Aigars Liepa | 6.septembris 2014 10:30

7.septembrī Saldus ''Bērzu'' mototrasē norisināsies motokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' sestās sezonas finālposms, kurā motokrosa meistari no visas Baltijas cīnīsies par ''ZZS Lielo balvu'' un noskaidros 2014.gada sezonas čempionus piecās motociklu klasēs.

Finālposma norise Saldū ir kļuvusi par ''Superkauss'' seriāla tradīciju, un tam ir objektīvi iemesli - Saldus jau daudzus gadu desmitus Latvijas motokrosā tiek uzskatīts par neoficiālu Latvijas motokrosa galvaspilsētu, no kuras cēlušies daudzi izcili motokrosa meistari, un šajā pilsētā grūti būs atrast cilvēku, kurš kaut reizi nebūtu bijis motokrosa sacensībās. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka tieši finālposms ''Bērzos'' ir skatītāju iecienītākais un apmeklētākais posms un organizatori cer, ka izņēmums nebūs arī šis gads.

''Superkauss'' seriālā šogad aizvadīti jau četri posmi, taču sezonas atrisinājums - čempionu noskaidrošana notiks tieši Saldū. Visās klasēs turpinās cīņa par tituliem, un kādu pirms laika kronēt par čempionu ir pāragri.

Finālposmā sevišķi spēcīgs sastāvs solās būt prestižākajā ''MXPro'' klasē, kurā dalību ņems gandrīz visi Igaunijas spēcīgākie motokrosisti ar Tanelu Leoku un Lauri Lehtlu priekšgalā. Sevišķi lielu intrigu radīs spēcīgākā Somijas krosa meistara Harri Kullasa debija ''Superkauss'' seriālā. No pašmāju sportistiem uz starta ''MXPro'' klasē izies trīkārtējais šīs klases čempions Lauris Freibergs, pēdējo divu gadu uzvarētājs Dāvis Līvs, šīs sezonas līderis Dāvis Ivanovs, kā arī Ivo Šteinbergs, Augusts Justs un daudzi citi pašmāju ātrākie sportisti.

''Jauniešu'' klasē, kura šajā sezonā ir viskuplāk pārstāvētā klase, līderis pirms finālposma, daudziem par pārsteigumu, ir klases debitants Dāvis Kurmis. Lai arī Dāvim nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru kādā no atsevišķiem posmiem, tomēr stabilitāte ir nesusi augļus, un jaunajam sportistam ir ļoti labas iespējas kļūt par čempionu. Kurmja pozīcijas gan apdraud Gatis Būmanis un Elgars Jonass, kuri atpaliek no līdera vien par 5 un 6 punktiem.

''Kvadru'' klases vadībā pēc četriem posmiem atrodas Ralfs Reinfelds, neskatoties uz to, ka šī sezona kopumā Ralfam nav izdevus pārāk veiksmīga - jaunais kuldīdznieks mokās ar mikrotraumām, kuras liedz trasē parādīt labāko sniegumu. Kopvērtējuma otrajā pozīcijā atrodas lietuvietis Mariuss Stasiškis, kuram seko Valters Dišlers-Kirilko un Raivis Sootee. Finālposmā ''Kvadru'' klasē cīņas daudz interesantākas padarīs fakts, ka šoreiz startēs šī gada Eiropas čempionāta bronzas laureāts Edgars Meņģelis un ātrākais Krievijas sportists Daniils Vlasovs.

Treniņbraucieni svētdien ''Bērzu'' mototrasē sāksies plkst 9.00, bet finālbraucienu pirmais starts tiks dots 12:00.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti