Ķeguma trasē norisinās izšķirošie braucieni pasaules čempionāta posmā motokrosā

 
Nozare.lv | 12.jūlijs 2015 11:49

Ķeguma trasē "Zelta zirgs" šodien norisināsies pasaules čempionāta sezonas 12.posma motokrosā izšķirošie braucieni MX2 un MXGP klasēs.

Tāpat Ķegumā norisināsies arī Eiropas čempionāta posma 65, 85 un 250 kubikcentimetru klasēs otrie braucieni.

Vispirms plkst.8.50 sāksies treniņbraucieni EMX65, EMX85 un EMX250 klasēs, bet pēc stundas savā otrajā braucienā dosies EMX65 klases sportisti.

Jau vēstīts, ka mazākajā no klasēm pirmajā braucienā vislabāk no Latvijas motosportistiem veicās Edvardam Bidzānam, kuram 14.vieta, bet Kārlis Alberts Reisulis ierindojās 19.pozīcijā. Tikmēr Kirils Maslovs bija 29.vietā no 34 motokrosistiem.

Savukārt plkst.10.30 sāksies otrais brauciens EMX85 klasē, kur sestdien pirmajā braucienā Ralfs Edgars Ozoliņš bija 20.vietā.

Pirms EMX250 klases otrā brauciena, arī MX2 un MXGP klases braucēji plkst.11.10 aizvadīs treniņbraucienus.

Savukārt plkst.12 otro braucienu aizvadīs EMX250 klases braucēji, starp kuriem pirmajā braucienā Kārlis Sabulis izcīnīja 16.vietu, bet Dāvis Līvs bija piecas pozīcijas zemāk. Tikmēr Tomass Šileika bija 28.pozīcijā no 40 braucējiem.

Visbeidzot dienas galvenie notikumi sāksies plkst.13.15, kad pirmo braucienu aizvadīs MX2 klases sportisti, kuriem otrais brauciens paredzēts plkst.16.10.

Kā zināms, talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") sestdien izcīnīja trešo vietu kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, bet Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ierindojās 11.pozīcijā. Ātrākais kvalifikācijā bija brits Makss Anstī, bet otro vietu ieņēma slovēnis Tims Gajsers.

Jau ziņots, ka šajā posmā nepiedalās MX2 klases sezonas kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs.

Neraugoties uz vairākām neveiksmēm pēdējos posmos, pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar 423 punktiem joprojām ir Herlingss, kuram ar 345 punktiem seko Gajsers. Vēl par desmit punktiem mazāk ir francūzim Valentīnam Gilo, bet ceturtajā vietā ar 311 punktiem ir Džeremijs Sīvers no Šveices, kurš par četriem punktiem apsteidz Jonasu. Savukārt Justs ar 145 punktiem ierindojas 15.pozīcijā.

Savukārt prestižākās MXGP klases pirmais brauciens tiks aizvadīts plkst.14.15, bet otrs brauciens norisināsies plkst.17.10.

Jau vēstīs, ka kvalifikācijas sacensībās MXGP klasē par uzvarētāju kļuva francūzis Polēns Gotjē, kuram sekoja sezonas kopvērtējuma līderis francūzis Romēns Febrē, kamēr vienīgais Latvijas pārstāvis Dāvis Ivanovs bija 20.vietā.

Negaidīti vāji kvalifikācijā nostartēja slavenais itālis Antonio Kairoli, kuram vien 18.vieta.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis šobrīd ar 419 punktiem ir Febrē, kuram ar 380 punktiem seko Kairoli.

Līdz šim šosezon Ivanovs piedalījies trijos MXGP posmos, kas ar astoņiem punktiem kopvērtējumā ļauj ieņemt 38.vietu. Savukārt pēdējo gadu Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš turpina atlabt no traumas, nav pieteicies dalībai Ķeguma posmā.

Iepriekšējos gadus sacensības Ķegumā organizēja uzņēmums "Baltijas Kausa fonds", ko vada Salvis Freimanis, tomēr viņa nopietno veselības problēmu dēļ tiesības nodotas biedrībai "Kristera Serģa motoklubs" un pieckārtējam pasaules čempionam motokrosā blakusvāģiem Kristeram Serģim. Vienošanās par pasaules čempionāta norisi Latvijā panākta līdz 2017.gadam.

Iepriekš pasaules čempionāta posms motokrosā solo braucējiem norisinājās pirms diviem gadiem.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 posmi.

Tāpat šogad Ķeguma trasē 8. un 9.augustā notiks pasaules čempionāts motocikliem ar blakusvāģiem un Eiropas čempionāta posms kvadricikliem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti