Jonass pirmoreiz karjerā uzvar PČ braucienā; otrajā braucienā piedzīvo kritienu (+ video)

 

Foto: mxgp.com

Nozare.lv | 14.septembris 2015 8:37

Talantīgais Latvijas motokrosists Pauls Jonass svētdien uzvarēja Meksikā notiekošā pasaules čempionāta sezonas 17.posma MX2 klasē pirmajā braucienā, šādu panākumu gūstot pirmoreiz karjerā, tomēr otrajā braucienā viņš piedzīvoja smagu kritienu un samazināja savas iespējas jau šogad kļūt par čempionu.

Jonass, kurš pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", pirmo braucienu aizvadīja ļoti pārliecinoši. Viņa pārsvars pār tuvāko konkurentu Maksu Enstiju no Lielbritānijas brauciena laikā pārsniedza pat 15 sekundes, tomēr noslēgumā, latvietim samazinot ātrumu, tas tika samazināts līdz nepilnām piecām sekundēm.

Tikmēr Jonasa galvenais konkurents kopvērtējumā slovēnis Tims Gajsers brauciena laikā piedzīvoja kritienu un finišēja piektais.

Tāpat Jonass pārliecinoši sasniedza labāko apļa laiku, kas bija par vairāk nekā pusotru sekundi ātrāks nekā Enstija labākais aplis.

Otrajā braucienā Jonass pirmajā līkumā piedzīvoja kritienu, tomēr spēja pirmo apli jau noslēgt labāko sešiniekā. Drīz vien Jonass tramplīnā piedzīvoja vēl vienu un daudz smagāku kritienu, kas latvieti atmeta uz brauciena pēdējo pozīciju. Līdz brauciena noslēgumam viņš spēja apsteigt vien dažus braucējus un finišēja 13.vietā. Šoreiz latvietim par labu nospēlēja, ka šajā braucienā startēja tikai 16 sportisti, kas viņam ļāva tikt pie vairāk punktiem.

Uzvaru otrajā braucienā izcīnīja amerikānis Tomass Konvingtons, kuram sekoja Gajsers, bet Enstijs palika tikai 11.vietā.

Posmā ar 43 punktiem triumfēja Konvingtons, kurš pirmajā braucienā finišēja ceturtais. Gajsers etapā tika pie 38 punktiem, bet Jonass ar 33 punktiem palika ceturtais.

Kā zināms, pirms tam sestdien Jonass pirmoreiz karjerā spēja uzvarēt arī kvalifikācijas braucienā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā nostiprinājies Gajsers, kurš ticis pie 556 punktiem, bet Jonass viņam tagad zaudē 18 punktus. Savukārt trešais ar 506 punktiem ir Enstijs, bet līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi braucieni.

Tikmēr Roberts Justs ar 181 punktu atrodams 17.vietā.

Kā zināms, traumas dēļ šosezon Justs no "HSF Logistics" komandas vairs nevar startēt. Viņš pirmajos 13 šīs sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti