Jonass debijas sezonā kļūst par MX2 pasaules vicečempionu motokrosā 3

 
Nozare.lv | 21.septembris 2015 9:55

Talantīgais Latvijas motokrosists Pauls Jonass svētdien pēc sezonas noslēdzošā etapa, kas risinājās ASV, guva pasaules vicečempiona titulu MX2 klasē.

Pirms pēdējā etapa Jonass par 18 punktiem atpalika no kopvērtējuma līdera slovēņa Tima Gajsera, bet iesaistīties cīņā par titulu viņam šoreiz neizdevās.

2013.gadā Jonass kļuva par Eiropas un pasaules čempionu 125 kubikcentimetru klasē, bet jau pērn viņš sāka iekrāt pieredzi pasaules čempionātā, pagājušajā ziemā oficiāli pievienojoties KTM rūpnīcas komandai, kur šogad aizvadīja pirmo pilno sezonu. Kaut viņš tikai pirms nedēļas pirmoreiz uzvarēja pasaules čempionāta braucienā, latvietis šosezon pārsvarā brauca ļoti stabili.

Pauls Jonass Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Jonass, kurš pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", ASV posmā pirmajā etapā guva desmito vietu, bet otrajā ierindojās sestajā vietā, kas posma summā deva devīto vietu. Savukārt Gajsers ieņēma sesto un ceturto vietu braucienos, arī summā gūstot ceturto vietu.

Sacensības Eiropas sportistiem neierastā trasē notika lielā karstumā, kas bija pietuvojies 40 grādu atzīmei.

Šajā etapā dominēja amerikāņi, kas ikdienā nepiedalās pasaules čempionātā. Uzvaru abos braucienos svinēja Džesijs Nelsons.

Kā zināms, pirms tam sestdien Jonass kvalifikācijā pēc izstāšanās tika klasificēts tikai 21.vietā.

Līdz ar to sezonas noslēguma kopvērtējumā Gajsers guva ir 589 punktus, bet Jonass viņam piekāpās par 25 punktiem, kas ir maksimāli iegūstamais skaits vienā braucienā.

Savukārt trešo vietu guva brits Makss Enstijs, kurš latvietim zaudēja 27 punktus.

Tikmēr Roberts Justs ar 181 punktu sezonas noslēguma kopvērtējumā guva 18.vietu. Kā zināms, Justs no "HSF Logistics" komandas pirmajos 13 šīs sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos, bet pēc tam viņam sezona priekšlaicīgi noslēdzās traumas dēļ.

Sezona gan pasaules labākajiem motokrosa braucējiem vēl nav noslēgusies - pēc nedēļas Francijā gaidāmas prestižā Nāciju kausa sacensības.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 21.septembris 2015 10:02
3 0 Atbildēt

Izcils sniegums!!

LMT 21.septembris 2015 12:04
1 0 Atbildēt

Visu cieņu! Kur ziņa par plātīzera cīņām Spānijā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti