Liepājā atklāts 2016.gada Latvijas čempionāts motokrosā (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

LaMSF | 5.aprīlis 2016 6:39

Aizvadītajā nedēļas nogalē – 2. un 3.aprīlī Liepājā, Laumas mototrasē norisinājās ilgi gaidītā motokrosa sezonas atklāšana, aizvadot Latvijas čempionātu kvadracikliem un blakusvāģiem, Latvijas Junioru čempionātu bērnu blakusvāģiem un kvadracikliem, kā arī Latvijas kausa sacensības.

2016.gada atklājošais posms kopskaitā pulcēja vairāk nekā 200 sportistus divās dienās, kas pieņēma izaicinājumu startēt smilšainajā Laumā.

Kvadraciklu komisijas aktīvists Ēriks Eizāns pēc aizvadītajām sacensībām stāsta: „Sacensības ir izdevušās – patīkama trase ar pareiziem elementiem priekš smilšainā seguma. Sportistiem bija iespēja atrādīt ziemas treniņu rezultātus. Šī vieta ir ļoti piemērota gan sportistu fiziskās sagatavotības pārbaudei, gan tehnikas pārbaudei, tādēļ liels paldies par to, ka pilsētā izveidota tik feina trasīte, jāsaka organizatoram. Domāju, ka šī trase būs tradīcija katra pavasara pirmajām sacensībām, lai pārbaudītu dalībnieku spēkus un to, kā viņi ziemā gatavojušies.”

Sacensības kopskaitā pulcēja vairāk nekā 200 sportistu no visām trim Baltijas valstīm, pārstāvot gan solo, gan kvadraciklu klases un sastādot ļoti labu konkurenci. Par prieku līdzjutējiem, Latvijas čempionāta ieskaitē Q Pro un Blakusvāģu klasē uzvaras laurus dienas izskaņā plūca latvieši. Pērnā gada Eiropas čempions kvadraciklu klasē - Edgars Meņģelis – pirmajā braucienā netipiski sev piekāpās konkurentam – igaunim Kevin Saar, bet otrajā braucienā guva uzvaru. „Laumā neesmu pirmo reizi, šeit startēju jau bērnībā, jo šī bija vienīgā trase, kur varēja braukt februārī, martā un aprīlī. Tiesa, ilgu laiku šeit nebiju startējis un likās, ka startēju pirmo reizi - trase pamatīgi mainījusies kopš tiem laikiem. Pirmajā braucienā piegura rokas, tādēļ mazliet atlaidu ātrumu, lai otrajā braucienā varu revanšēties – tas skaistā cīņā arī izdevās. Jāatzīst, ka Lauma bija ļoti labi sagatavota un piemērota kvadracikliem – sanāca pacīnīties, tādēļ šīs sacīkstes bija ļoti labs treniņš sezonas sākumam unnedēļas nogalē gaidāmajam Eiropas čempionāta posmam Dānijā.”

Blakusvāģu klasē uzvaras laurus plūca slavenā Māra Rupeika ekipāža. Līdzīgi kā Meņģelis, arī Rupeiks/ Liepiņš vienā no braucieniem piekāpās kaimiņu konkurencei, pirmajā braucienā uzvarot, bet otrajā braucienā finišējot otrajā vietā aiz K. Varik/ M.Mill ekipāžas. Kopvērtējumā latvieši tomēr izrādījās pārāki, kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena: „Kvalifikācijā nebijām kārtīgi pieregulējuši motociklu, tādēļ apļa laiks neizdevās tāds, kā plānots. Arī pirmajā aplī nebija pareiza regulācija, tādēļ nebraucām uz pilnu jaudu, bet izdevās finišēt pirmajiem. Grūta un ļoti smilšaina trase, taču, ņemot vērā, ka Kaspars Liepiņš atlidoja tikai vakar, nebraucām treniņus - bija labi. Mērķis, protams, ir uzvarēt Latvijas čempionātā,” stāsta Rupeiks.

Izvērtējot sacensības, savu komentāru un atskatu sniedza arī pieredzējušais motosporta fotogrāfs un motokrosa popularizētājs Jānis Pastars: „Sīvas cīņas norisinājās visās ieskaitēs, bet sevišķi spraiga spēkošanās izvērtās starp Q Pro klases braucējiem Edgaru Meņģeli un Kevin Saar no Igaunijas. Lai arī pirmo braucienu uzvarēja igauņu sportists, otrajā braucienā pagājušā gada Eiropas kvadraciklu čempions Edgars Meņģelis spēja revanšēties un līdz ar to kļuva par Latvijas čempionāta 1.posma kopvērtējuma uzvarētāju prestižākajā Q Pro ieskaitē. Otro un trešo pjedestāla pozīciju attiecīgi izcīnīja igauņu sportisti Kevin Saar un Priit Jarvloo.Ne mazāk interesanti notikumi norisinājās blakusvāģu klasē, kurā, startējot ar mainīgām sekmēm (1.braucienā 9.vieta un otrajā uzvara), vieni no sacensību favorītiem - igauņu ekipāža K.Varik/ M.Miil - bija spiesti atzīt mūsu jaunizveidotās ekipāžas - Māra Rupeka/Kaspara Liepiņa pārākumu. Savukārt uz pjedestāla trešā pakāpiena stājās vēl viena jauna savienība - kādreizējais pasaules vicečempions Lauris Daiders un viņa kantētājs A.Reimandovs.”

Nedēļas nogales sacensību rezultāti sekojoši:

Kā iepriekš tika minēts, Q Pro klasē uzvaras laurus plūca Edgars Meņģelis, otro vietu izcīnīja igauņu sportists Kevin Saar, bet trešo vēl viens igauņu sportists – Priit Jarvloo. B/V klasē pirmo vietu izcīnīja M.Rupeika/ K.Liepiņa ekipāža, otro vietu ieņēma K.Varik/ M.Mill, bet trešo, J.Daiders un A.Reimandovs.

Q Iesācēju klasē pirmais Aigars Šaicāns, otrais Salvis Cinglers, trešais – Jānis Zirnis. Q Veterānu klasē par līderi kļuva Aigars Neija, otro vietu izcīnīja Aleksejs Kuzmins, bet trešo vietu posmā izcīnīja Artūrs Skuja. Q Amatieru klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Andris Ciršs, otro vietu ieņēma Mārtiņš Toms Puķītis, bet trešo – Zigmārs Sondors. Tikmēr B/V Veterānu klasē ātrākie izrādījās U. Sugassep/ M.Antons, otrajā vietā dienas izskaņā ierindojās P. Tendzegolski/ M.Zaliauskas, bet trešajā – A.Groza/ M. Kuzmins-Dambrovs.

Bērnu b/v klasē pirmo vietu izcīnīja Em.Tilaka/ El.Tilaka ekipāža, otro vietu izcīnīja M.Auniņš, M.Štipenbaha, bet trešo – B.Lielbārdis/ D.Lielbārdis. Q Junioru klasē pārāks izrādījās pieredzējušais Lauris Eizāns, otro vietu ieņēma Atis Breds, bet trešo vietu – Artūrs Baltgalvis. Q100 konkurencē ātrākais bija Kristians Stoļarovs, otrais posma kopvērtējumā bija Rihards Freibergs, bet trešais Joosep Eesmae. Q70 klasē pirmo pozīciju ieņēma Martins Puhaļskis, otrais – Reinis Bogomols. Mazajā Q50 klasē pirmo vietu Laumā izcīnīja Kārlis Neija, otro – Markus Augustovskis, trešo – Ivo Kristaps Kalve. Savukārt vismazākajā Q50 Rūķu klasē pirmais finišēja Artūrs Šneiders, otrais – Ernests Reisons.

Svētdien trasē devās solo motociklu klases, aizvadot Latvijas kausa pirmo posmu. Rezultāti sekojoši:

A16+ klasē pirmo vietu izcīnīja Reinis Čudarāns, otro vietu ieņēma Rolands Bleidels, bet trešo – Kristaps Kalve. A25+ klasē uzvaras laurus plūca Didzis Gorbenko, otrais finišēja Edgars Rutkis, bet trešais – Jurģis Žukas. A35+ klasē par sacensību līderi kļuva Artis Egle, vicelīdera lomā Gints Uzars, bet trešajā vietā ierindojas Intars Janbergs. Savukārt iesācēju klasē pirmo vietu izcīnīja Guntars Cibuļskis, otro vietu – Artūrs Treija, bet trešo vietu – Andris Cukurs.

Sīva cīņa risinājās MX Open klasē, kur pie starta barjeras stājās arī starptautisko čempionātu pārstāvji. Uzvaras laurus posmā plūca Toms Macuks, otro vietu ieņēma Eiropas čempionāta pārstāvis Kārlis Sabulis, bet trešo vietu pērnā gada Nāciju kausa izlases dalībnieks Dāvis Ivanovs.

Dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Anna Stecjuka, otro vietu – Anastasija Ušakova, bet trešo – Anna Lankovska. MX125 klasē, kas trasē devās vienlaikus ar Dāmām, par posma uzvarētāju kļuva Rainers Žuks, otro vietu izcīnīja Toma Babris, bet trešo – Kārlis Kalējs.

MX85 klasē pirmo vietu izcīnīja Egert Pihlak no Igaunijas , otro vietu ieņēma Patriks Uzuls, bet trešo – Kristers Krists Sūna. MX65 klasē posma uzvaras laurus plūca Jānis Kubuliņš, otro vietu ieņēma Kirils Maslovs, bet trešo – Uldis Freibergs. Mazākajā MX50 klasē līdera lomā šoreiz Tomass Šaicāns, otrajā pozīcijā Ričards Alend Gaļcins, bet trešajā – Rodrigo Līvs Birbels.

Latvijas motokrosa čempionāta sezona turpināsies jau 24.aprīlī, kad Aizputē tiks aizvadītas vienas dienas sacensības – pirmais Latvijas čempionāta posms solo motociklu klasēm.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti