‘’Bosch Superkauss’’ sezonu ar uzvaru sāk Tanels Leoks un ‘’MX Ādaži’’

 

Foto: Ģirts Kehris

MXLatvia | 5.maijs 2016 14:37

Aizvadīts pirmais šīs sezonas '''Bosch Superkauss'' posms un noskaidroti Valmieras Lielās balvas ieguvēji.

Jauniešu klasē par 2016.gada pirmā posma uzvarētāju tika kronēts Reinis Čudarāns, kurš par vienu punktu apsteidza Tomu Babri, bet godalgoto trešo vietu izcīnīja Harijs Suharževskis. Otrajā un trešajā braucienā uzvarēja Igaunijas sportists Tamur Talviku, taču izstāšanās pirmajā braucienā neļāva viņam cīnīties par godalgām posma kopvērtējumā.

Kvadru klasē pirmajā posmā triumfēja 2015.gada čempions Raivis Sootee, kurš izcīnīja uzvaru pirmajā braucienā, bet otrajā finišu šķērsoja uzreiz aiz brauciena uzvarētāja Edgara Meņģeļa. Otrā vieta posma kopvērtējumā Ralfam Reinfeldam, bet trešais Kristaps Veinbergs. Pirmajā braucienā tehnisku neveiksmi piedzīvoja Edgars Meņģelis, kuram nācās izstāties un iespēja cīnīties par uzvaru posmā tika pazaudēta.

Senioru klasē tika saglabāts pērnās sezonas ''status quo'' - abos braucienos uzvaras Leonam Kozlovskim. Otrā vieta braucienos un kopvērtējumā Raivo Freibergam, bet trešā vieta Dmitrijam Vinogradovam.

Prestižākajā MX Pro klasē uz starta izgāja 22 sportisti un jau kvalifikācijā bija redzams, ka pašmāju sportistiem klāsies grūti cīņā ar kaimiņiem no Igaunijas - kvalifikācijas pirmajā desmitnieka tikai 2 latvieši 0 Dāvis Ivanovs otrais, bet Tomass Šileika septītais. Kvalifikācijā uzvarēja Tanels Leoks, bet pirmajā desmitniekā vēl pieci igauņi.

MX Pro klases pirmā brauciena vadībā izvirzījās Dāvis Ivanovs, bet ceturtajā aplī viņu tomēr spēja apsteigt Tanels Leoks. Lai arī Ivanovs nepadevās un turpināja atgūt līderpozīziju, tomēr finišā par 0.8 sekundēm ātrāks bija Leoks. Trešais finišu sasniedza Prits Ratseps, ceturtais Andero Lusbo, bet piektais Tomass Šileika.

Otrajā braucienā visus septiņus apļus vadībā Leoks, bet viņam līdz pat finišam sekoja Ivanovs un Ratseps. Līdzīgs scenārijs arī trešajā braucienā, līdz mirklim, kad nelielu kritienu piedzīvoja Dāvis Ivanovs. Šī kļūda pērnā gada čempionam maksāja otro vietu kopvērtējumā un Valmierā bija jāsamierinās ar bronzas godalgu. Pirmā vieta Leokam, otrā Ratsepam, bet ceturtajā un piektajā vietā vēl divi igauņi - Kutsar un Kahro.

Junioru klasē pēc pirmā posma kopvērtējuma vadībā atrodas Kristers Krists Sūna, bet viņam seko Kristiāns Freimanis un Patriks Uzuls.

Komandu ieskaitē parāki par konkurentiem Valmierā bija ‘’MX Ādaži’’ sportisti, pārspējot ‘’Rodeo MX RT’’ un ‘’MX Moduls’’ komandas, bet ceturtajā un piektajā vietā ierindojās ‘’Motoparks Kandava’’ un ‘’X99/Slīterāni’’ sportisti. Šīs piecas komandas savā starpā sadalīja Valmieras posma balvu fondu.

Otrais ''Bosch Superkauss'' posms 5.jūnijā norisināsies Kandavā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti