Latviešiem labs sniegums pasaules motokrosa čempionātā Itālijā

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 17.maijs 2016 7:37

Aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā norisinājās šī gada astotais pasaules čempionāta posms motokrosā, kam paralēli tika aizvadīts arī Eiropas čempionāts EMX250 klasei. Latviešu sniegums visnotaļ labs un stabils - Paulam Jonasam izdevās atgriezties uz goda pjedestāla, Roberts Justs pirmo reizi karjerā izcīnīja „Holeshot”, bet Kārlis Sabulis uzrādīja savu labāko sniegumu, izcīnot 6.vietu Eiropas čempionātā.

Pērnā gada MX2 klases vicečempions Pauls Jonass Itālijas posma kvalifikācijā uzrādīja ceturto labāko apļa laiku. Gatavojoties pirmajam finālbraucienam, Jonass izlaida brīvo treniņu, jo nejutās labi, taču, krītot starta barjerai sportists bija neapturams – startā piektā vieta, bet līdz finišam Paulam izdevās pakāpies līdz godpilnajai 3.vietai, piekāpjoties vien Džefrijam Herlingsam (Jeffrey Herlings), kuram braucienā 2. vieta un Dilanam Ferandisam (Dylan Ferrandis) – brauciena līderim.

Šķiet, sajutis iespēju atgriezties uz pjedestāla, Pauls sevi nežēloja arī otrajā braucienā, kurā izdevās finišēt augstajā 2.vietā, līdz ar to dienas izskaņā kāpjot uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. „Sacensības izdevās ļoti, ļoti labas. No rīta gan sanāca izlaist brīvo treniņu, jo ļoti sāpēja galva – varētu pat teikt, ka tā bija migrēna. Līdz ar to vēl pirms pirmā brauciena nebija īstas skaidrības, vai varēšu piedalīties sacensībās, bet abos braucienos izdevās paņemt ļoti labus startus un arī pats jutos salīdzinoši labi – īpaši otrajā braucienā, kad sanāca cīņa ar Dilanu Ferandisu. Esmu ļoti apmierināts. Trase, protams, bija ļoti sarežģīta - daudz špūres, cietas vietas, bija grūti apdzīt, bet tāds ir motokross un es esmu tiešām ļoti apmierināts ar trešo vietu,” pēc sacensībām atklāja sportists.

Veiksmīgas sacensības aizvadīja arī otrs Latvijas MX2 klases pārstāvis – Roberts Justs, kurš kvalifikācijā izcīnīja 11.vietu. Pirmajā braucienā Justs pieļāva kļūdu, kuras dēļ sacensības nācās turpināt teju no beigām – 37.vietas – taču sportists nepadevās un līdz finišam aizcīnījās līdz 22. pozīcijai. Neskatoties uz neveiksmi, otrais brauciens Roberta izvērtās pilnīgi pretējs - jau startā sportists pirmo reizi karjerā izcīnīja „Holeshot” jeb starta karaļa balvu. Spēcīgajā sportistu konkurencē Justs turējās labi un rezultātā otro braucienu izdevās noslēgt 7.vietā, līdz ar to posma kopvērtējumā ieņemot 14.vietu.

„ Sacensības ar dalītām emocijām. Pirmajā braucienā padevās salīdzinoši labs starts, bet jau pirmajā aplī kritu un zaudēju ļoti daudz laika - sanāca, ka braucienu atsāku no 37. pozīcijas. Šajā trasē bija ļoti grūti apdzīt, tāpēc neizdevās iekļūt punktos, nedaudz pietrūka - paliku 22. vietā. Otrajā braucienā beidzot izdevās izcīnīt ilgi gaidīto „Holeshot” - vienmēr startos biju tuvu priekšai, bet nekad nebija izdevies izcīnīt „Holeshot” - tagad jācer, ka tā nebūs pēdējā reize. Sākumā braucu diezgan brīvi un temps arī nelikās pārāk ātrs, bet, kad Pauls sāka tuvoties, sāku braukt pārāk strauji un brauciena vidusdaļā arī temps pazuda – pāris apļus nejutos tik labi, bet uz brauciena beigām atkal atguvos un finišēju septītais. Labs rezultāts – kopumā atkal neizdevās divus braucienus nobraukt tā, kā gribētos, bet tagad ir laiks divas nedēļas, lai sagatavotos Spānijas posmam – smagi jāstrādā, lai nākamreiz abos braucienos finišētu labāko desmitniekā” komentē Roberts Justs.

Nedēļas nogalē vilties nelika arī Eiropas čempionāta EMX250 sportists Kārlis Sabulis, kuram izdevās uzrādīt savu līdz šim labāko sniegumu. Pirmajā braucienā Sabulis ierindojās 9.vietā, bet otrajā braucienā un posma kopvērtējumā Kārlis izcīnīja 6.vietu. „Sacensības noslēgušās ar šī brīža labāko rezultātu Eiropas čempionātā. Esmu tiešām apmierināts ar savu sniegumu, jo pirmssezonas mērķis bija iebraukt Eiropas čempionāta top10, kas palēnām arī izdodas.

Runājot par trasi, ja pagājušajā gadā traumēju potīti un diez ko labas atmiņas man nebija, tad iebraucu trasē un par to nemaz nedomāju. Trase patika jau no paša sākuma un jutos labi. Savā grupā uzrādīju trešo laiku un pie starta devos kā sestais. Vēl joprojām mazliet jāpiestrādā gan pie startiem, gan pie 1.brauciena stabilitātes, jo pagaidām visi pirmie braucieni nav tādi, kā gribētos. Pirmā apļa kritiens no 5.vietas atmeta mani uz 26.vietu, turpināju braukt ar nedaudz šķību stūri un finišēju 9.vietā . Svētdienas rītā treniņā iebraucu trasē un sajutu trasi no pirmajiem diviem līkumiem. Tā bija nedaudz izmainījusies seguma ziņā, kas man patika un treniņā uzrādīju labāko apļa laiku, kas deva labu pārliecību par otro braucienu.

Otrā braucienā starts ap 9.vietu, taču spēju visa brauciena garumā aizcīnīties līdz pat 6.vietai un abu braucienu kopsummā arī 6.vieta. Sajūtas lieliskas – pats esmu vesels, jūtos labi, tehnika ir lieliska,” pēc sacensībām atklāja Kārlis Sabulis. Sportists lielu paldies saka saviem atbalstītājiem – komandai „MX Moduls”, „LEC”, „Evopipes”, „Velve”, „Jamaha Latvija”, „KS14”, „Ride100percent”, „Svētavots”, „Kafijas Banka”. Noslēgumā sportists vien piebilst: „Vēlos pateikt paldies tiem, kuri bija kopā ar mani un kuri fanoja arī mājās pie televizoriem. Atbalsts ir jūtams vēl joprojām. Man prieks, ka spēju Latvijas vārdu nest pasaulē un parādīt, uz ko mēs esam spējīgi. Paldies visiem!”

Nākamais pasaules un Eiropas čempionāta posms motokrosā pēc divām nedēļām, 28. un 29. maijā norisināsies Spānijā.

Roberts Justs

Kārlis Sabulis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti