Enduro Rallijs pulcē ievērojamu dalībnieku skaitu

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 18.maijs 2016 16:34

14. maijā Ķeguma novadā, Tomē norisinājās Latvijā pirmās Enduro Rallija sacensības. Tajās tika pamatīgi pierūcināti Tomes ceļi, meža stigas, izcirtumi un purvi. Par to parūpējās kuplais dalībnieku skaits –164 dalībnieki.

Šīs sacensības prasīja zināmu meistarību un fizisko sagatavotību no dalībniekiem, trasi vēl sarežģītāku padarīja spēcīgais lietus, kas visas dienas garumā nerimās. Dalībniekus patīkami pārsteidza daudzveidīgā trase, izcirtums ar kokiem, ko viņi atzina par Red Bull Romaniacs sacensību cienīgu, kā arī lielais smilšu kalns, kurā bija jātiek augšā. Hard Enduro klases 2. vietas ieguvēji, Pēteris Sliede un Juris Deičmanis, pēc sacensībām stāsta, ka „izcirtums bija pagrūts - smiltis tīrā bauda, dot tik ručkā, brauc un baudi”. Juris Deičmanis piemin: „Prieks par tik daudz dalībniekiem, skaisto reljefu un lielo dažādību trases segumos. No braucēja viedokļa viss bija pozitīvi.”

Tourist klase šajās sacensībās bija visplašāk pārstāvētā klase. Tajā pieteicās un dalību ņēma 25 komandas. Viņiem trase bija nedaudz atvieglotāka, jo nebija jābrauc Speciālie testi, taču jebkurā gadījumā arī šīs klases braucējiem viegli nebija. Jēkabpiliešu komandas dalībnieki ir apmierināti ar sacensībām, viņi finišu sasniedza draudzīgā vilcieniņā, palīdzot citai komandai tikt līdz finišam sakarā ar to, ka šīs komandas motocikliem bija beigusies degviela.

Hard Enduro klasē no 27 komandām uzvaras laurus plūca komanda no Lietuvas „MK Vytis” (Evaldas Kleiva, Mindaugas Šimkevičius), tūlīt aiz sevis atstājot komandu „Puslitrs ar Jurīti” (Pēteris Sliede, Juris Deičmanis) un 3. vietā komanda „Miškinai” (Raimondas Pilys, Mantas Mikoliūnas). Savukārt Soft Enduro jeb lielo motociklu klasē, kurā pieteikušās bija 8 komandas, pirmie bija komandas „Adventurer 2” braucēji Rolands Gulbis un Ingus Vanags, 2. vietā „Adventurer” (Martins Gailis, Aivars Pupovs), 3. vietā „LT250” (Simonas Milasauskas, Arturas Sapalas).

ATV Quads klasē 13 komandu konkurencē ātrāko rezultātu uzrādīja komanda „MAMA MIA” (Paulius Vaišneideris, Mindaugas Skudutis), tālāk seko „ATVFANAI RT” (Tomas Kaubrys, Antonas Kanopkinas) un 3. vietā komanda „MRT4” (Kaspars Antīpins, Intars Birkerts). Savukārt Sport Quads klasē no 6 dalībnieku komandām goda pjedestālu šoreiz pārstāvēja vien Lietuvas dalībnieki – 1. vieta komandai „Quad Veteranai” (Vladas Paplauskas, Kestutis Kaminskis), 2. vieta „PAGIRINIAI” (Marius Pauža, Tomas Minkauskas), 3. vieta „MOTOBROLIAI” (Linas Baltrušaitis, Laurynas Kudakas).

Paldies visiem dalībniekiem, ka nenobijās no nezināmā, no jaunas disciplīnas. Novēlam mācīties pašiem no savām un citu kļūdām, turpināt trenēties, lai jau nākamajās Enduro Rallija sacensībās būtu gudrāki, ātrāki un spēcīgāki.
Nākamās Enduro Rallija sacensības notiks šī gada 8. oktobrī Lietuvā, Pabrade.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti