Latvijas čempionāta II posmā triumfē Dāvis Ivanovs un Kārlis Sabulis

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 23.maijs 2016 8:05

22.maijā Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē norisinājās otrais Latvijas čempionāta posms motokrosā solo klasēm, kā arī tradicionālais Vaidavas kauss.

Latvijas čempionāta MX1 klasē uzvaru izcīnīja MX Moduls sportists Dāvis Ivanovs, kuram jau otro gadu pēc kārtas izdevās izcīnīt „Vaidavas kausu”, savukārt MX2 klasē uzvaras laurus plūca Dāvja komandas biedrs Kārlis Sabulis.

Latvijas sportistiem sacensībās pretī stājās spēcīgākie kaimiņvalstu sportisti, taču prestižo MX1 un MX2 klašu titulus izdevās nosargāt mājiniekiem. MX1 klasē uzvaras laurus plūca Dāvis Ivanovs, kurš ne vien palielināja pārsvaru Latvijas čempionāta kopvērtējumā, bet, atkārtojot pērnā gada sniegumu, izcīnīja „Vaidavas kausu”.

„Izcīnīju savu otro „Vaidavas kausu” – prieks liels,” pēc sacensībām priecīgi atklāja Ivanovs, „ šī trase man ļoti patīk un to varēja redzēt. Esmu palielinājis atstarpi Latvijas čempionātā – jāmēģina tā braukt līdz pat sezonas beigām un tad jau viss būs kārtībā. „Vaidavas kauss” man nozīmē ļoti daudz – tās ir manas bērnības atmiņas. Latvijas čempionāts ir jācīna visu sezonu, bet „Vaidavas kausā” visi saņemas uz vienu sacensību un cenšas to iegūt - esmu to izcīnījis un ļoti priecīgs.” Otro vietu MX1 klases kopvērtējumā izcīnīja Ventspils motokluba „Rodeo” pārstāvis, igaunis Priit Ratsep, bet trešo „MX Ādaži” kluba pārstāvis Toms Macuks.

MX2 klasē labāko sniegumu uzrādīja Eiropas čempionāta pārstāvis Kārlis Sabulis, izcīnot pārliecinošu pirmo vietu. „Perfekta nedēļas nogale, jo vinnēju gan kvalifikācijā, gan abos braucienos – labāk nevar vēlēties. Viss izdevās un vēlos pateikt paldies komandai, sponsoriem, atbalstītājiem – visiem, kuri bija ar mani un palīdzēja gūt uzvaru. Dalība Eiropas čempionātā noteikti palīdzēja, jo trases liekas vieglākas, jūtos fiziski gatavs un labi jūtos uz moča - pieredze daudz lielāka. 27. un 28. maijā sezonu turpināšu Eiropas čempionāta Spānijas posmā, bet nedēļu vēlāk došos uz Eiropas čempionātu Francijā,” pēc sacensībām komentēja Kārlis Sabulis.

Otro un trešo vietu attiecīgi ieņēma Igaunijas sportisti- otrais Karel Kutsar, bet trešais Indrek Magi, kurš pārstāv „Ghetto MX Team”.

Nākamais Latvijas čempionāta posms solo klasēm paredzēts 21.augustā Cēsīs, bet jau nākamajā nedēļas nogalē Gulbenē norisināsies Latvijas čempionāts kvadracikliem un blakusvāģiem, Latvijas Junioru čempionāts blakusvāģiem un kvadracikliem, kā arī Latvijas kausa izcīņa motokrosā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti