"apPasaules" biedri – pirmie latvieši „Red Bull 111 Megawatt“ sacensībās

 

Foto: Moto piedzīvojumu klubs „apPasaule"

LaMSF | 14.septembris 2016 6:54

Jau šajā nedēļas nogalē, 17.un 18.septembrī Polijā norisināsies ekstrēmas enduro sacensības – „Red Bull 111 Megawatt“.

Protams, līdzīgi kā „Red Bull Romaniacs“ sacensībās, arī šoreiz malā nepaliks Latvijas motokluba „apPasaule” biedri - arī šeit viņi būs pirmie latvieši, kuri pieņēmuši izaicinājumu aizstāvēt sarkanbalti sarkano karogu vienās no pasaules smagākajām sacensībām.

Sacensībās startēs trīs ekstrēmisti un piedzīvojumu meklētāji. Divi no viņiem – Raitis Kalniņš un Aivars Kukojs – savas iemaņas šovasar papildināja vienās no izaicinošākajām daudzdienu enduro cīņām – Red Bull Romaniacs, kas prasīja izturību gan no sportistiem, gan viņu spēkratiem. Trešais Latvijas pārstāvis šoreiz būs Kalvis Kušķis, kurš traumas dēļ diemžēl Romaniacs sacensībās nevarēja piedalīties.

„Ļoti vilina sacensības, kurās startēt līdz šim nav uzdrošinājies neviens latvietis. Tādēļ tas ir tāds primārais mērķis - pierādīt sev un citiem, ka varam! Ļoti vēlējos braukt arī Romaniacs, kam cītīgi gatavojos, bet gada sākumā guvu traumu, kas plānam pārvilka svītru. Tiklīdz uzzināju par MegaWatt 111 datumiem un reģistrāciju, zināju, ka komandas biedri neatteiks un arī vēlēsies piedalīties. Paša mērķis - piedalīties, finišēt, sajust hard-enduro garšu, kuru nav iespējams sajust Baltijas enduro sacensībās,” atklāj Kalvis Kušķis. Sportists arī atzīst, ka šobrīd trenējas sacensībām, aizvadot dolomīta kalnu treniņus – tajos tiekot saprasts, kas jāgatavo tehnikai. Līdz šim jau treniņu laikā tikuši salocīti abi bremžu diski un tagad tiem tiek gatavoti aizsargi. Sadauzīts arī izpūtējs, kam būs nepieciešams aizsargs. Ļoti svarīga tik izaicinošās cīņās esot pareiza riepu izvēle, taču plašāku komentāru būs iespējams sniegt tikai pēc sacensībām.

Raitis Kalniņš atklāj, ka šajās sacensībās Latvijas pārstāvjiem būs lielāki plusi, kas varētu kaut nedaudz atvieglot dalību: „Piedalāmies galvenokārt tāpēc, ka vēlamies pārbaudīt savus spēkus arī šajās Red Bull rīkotajās sacensībās. Šoreiz visu atvieglo lokācija, kas, varētu teikt, ir salīdzinoši ļoti tuvu Latvijai, kā arī tas, ka šīs ir "vienas nedēļas nogales" sacensības. Ņemot vērā to, ka sacensībās dalībnieki netiek dalīti klasēs, kopā uz starta stājas gan pasaules līmeņa profesionāļi gan amatieri, galvenais mērķis ir kvalificēties, piedalīties un finišēt. Kopumā sacensībām ir pieteikušies 900 dalībnieki, no kuriem pēc kvalifikācijas uz starta stāsies 500 labākie. Sacensību dienā būs jānobrauc 3 ap 30km gari apļi ar kopējo laika limitu 4 stundas.”

Jau nosaukums, kurā ietverts „Red Bull”, vien liecina, ka sacensības no sportistiem prasīs maksimālu atdevi. Tā būs arī šoreiz, jo RED BULL 111 MEGAWATT dalībniekiem būs jādodas trasē vienlaicīgi, jāpievar dažādi reljefi, segumi un šķēršļi. Tā ir vieta, kur tiekas sportisti no visas pasaules, lai pārbaudītu savas prasmes motocikla mugurā un lai pierādītu, ka viņi ir spējīgi pieveikt vienu no pasaules grūtākajām cīņām ar dabas izaicinājumiem.
Sekosim līdzi sportistu sniegumam un informēsim par panākumiem.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti