Jonass neuzvar nevienā no Krievijas GP braucieniem, taču nopelna uzvaru kopvērtējumā 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 11.jūnijs 2017 18:06

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien sarežģītos laikapstākļos Krievijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta desmitajā posmā MX2 klasē, lai gan viņš nebija pirmais nevienā no braucieniem.

Pirmajā braucienā Jonass izcīnīja otro vietu, kamēr otrajā bija trešais. Tiesa, tas viņam divu braucienu summā ļāva izcīnīt pirmo vietu. Tikmēr otrais šajā etapā bija šveicietis Žeremijs Sīvers, kuram sekoja Nīderlandes braucējs Braiens Bogers.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, taču sestdien kvalifikācijā ierindojās vien 17.vietā, jau pirmā brauciena pirmajos līkumos ielauzās starp vadošajiem braucējiem. Pēc pāris apļiem viņš, apdzenot savu komandas biedru Horhi Prado Garsiju no Spānijas iekārtojās otrajā vietā, tomēr veiksmīgi braucošo līderi Tomasu Kjēru Olsenu viņam panākt tā arī neizdevās.

Pirmajā braucienā lija, tāpēc trase bija ļoti dubļaina un slapja, vairākiem dalībniekiem piedzīvojot kritienus un ķibeles.

Līdz ar to pirmajā braucienā uzvarēja Olsens, kuram pēc divām sekundēm sekoja Jonass. Tikmēr trešais bija francūzis Benuā Paturels.

Savukārt otrajā braucienā, kurā apstākļi arī nebija pārāk uzlabojušies, Jonasam padevās ne pārāk veiksmīgs starts, tāpēc viņš uz brīdi atradās ārpus labāko sešinieka. Tiesa, latvietis pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas un otrā brauciena beigās pacēlās uz trešo vietu. Šo pozīciju viņš arī sekmīgi nosargāja.

Otrajā braucienā uzvaru tikmēr guva Sīvers, kurš latvieti pamanījās apsteigt par apli, bet viņam sekoja Bogers un Jonass.

Krievijā pasaules čempionāta etaps risinās pirmoreiz kopš 2012.gada.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc desmit posmiem Jonasam ir 414 punkti, ar 369 punktiem seko Sīvers, bet trešais ar 317 punktiem ir Olsens.

Jonass šosezon triumfējis jau piecos posmos.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

 
Visi komentāri
 
Tā gan 12.jūnijs 2017 9:10
1 0 Atbildēt

Pauls malacis, tāpat kā visi motosportisti kas tur piedalījās - trase bija tīrā elle un varētu patikt varbūt tikai niknākajiem 4x4 dubļu braucējiem

Conqueror 13.jūnijs 2017 8:18
1 0 Atbildēt

Pat visniknākajiem diez vai patīk dubļi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti