Pauls Jonass kļūst par pasaules čempionu; var pretendēt uz naudas balvu no valsts (+ foto) 4

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 17.septembris 2017 14:51

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas svētdien Francijā tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, pārrakstot Latvijas motokrosa vēsturi.

Līdz šim pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Lai kļūtu par pasaules čempionu Jonasam sezonas pēdējā posma pirmajā braucienā vajadzēja finišēt vismaz 12.vietā, bet latvietis izcīnīja sesto pozīciju, kopvērtējumā kļūstot konkurentiem neaizsniedzams.

Jonass, kurš kvalifikācijā bija otrais, sacensības dubļainajā Francijas trasē sāka pieticīgi un sacensību sākumā bija 16.vietā, bet ceturtajā aplī viņš sasniedza sev nepieciešamo pozīciju titula nodrošināšanai. Turpinājumā viņam izdevās vēl nedaudz pakāpties un kā čempionam finišēt sestajā vietā, saņemot šampanieša šaltis no savas komandas.

Jonass šosezon triumfējis sešos posmos un bijis labākais 14 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Motokrosa braucējam Paulam Jonasam par izcīnīto pasaules čempiona titulu MX2 klasē pienākas naudas balva līdz 14 229 eiro, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM)

IZM skaidroja - saskaņā ar noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, sportistiem neolimpiskajos individuālajos sporta veidos par pasaules čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu paredzēts piešķirt līdz 14 229 eiro.

Jonasa treneris un apkalpojošiem sporta darbiniekiem var piešķirt naudas balvas līdz 50% apmērā no sportistam paredzētās prēmijas, proti, 7114 eiro.

Atbilstoši noteiktajai procedūrai sporta federācijai Izglītības un zinātnes ministrijā jāiesniedz pieteikumi par naudas balvu piešķiršanu par sportistu sasniegumiem. Šā gada novembrī šie pieteikumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā. Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks Ministru kabinets.

Patlaban notiek darbs pie jaunu Ministru kabineta noteikumu projekta izstrādes, un plānots, ka tie spēkā stāsies nākamajā gadā.

Kā ziņots, lai kļūtu par pasaules čempionu Jonasam sezonas pēdējā posma pirmajā braucienā vajadzēja finišēt vismaz 12.vietā, bet latvietis izcīnīja sesto pozīciju, kopvērtējumā kļūstot konkurentiem neaizsniedzams.
Jonass šosezon triumfējis sešos posmos un bijis labākais 14 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

 
Visi komentāri
 
guna 17.septembris 2017 16:14
12 0 Atbildēt

PRIEKS par tādiem puišiem .

iAutolv 17.septembris 2017 17:55
2 1 Atbildēt

Raksts papildināts 18.00

viencexperc 18.septembris 2017 9:33
3 0 Atbildēt

Prieks. Uzvara nopietnās sacīkstēs, nevis nepopulārās bez konkurences sacīkstēs, par kurām neviens pat neko nebija dzirdējis ( blakusvāģi, laivu "formula", utt). Patiešām, malacis.

Ai ai 19.septembris 2017 8:47
1 0 Atbildēt

Prēmija gan tāda, ka kauns skaļi nosaukt - ja nemaldos, vieglatlētikā var iepelnīt pat 150 000 eiro par zelta medaļu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti